Jak się ma od razu 13pin wiązke z takim też gniazdem to podepniemy wszystko łącznie z przyczepą kampingową, do której oprócz świateł wiązka da również zasilanie w środku czyli ogólnie prąd w przyczepie. I przy takiej wiązce można dać redukcję na 7( przejściówke w razie potrzeby)
Przy wiązce 13pin mamy także obsługę świateł cofania, które np są w tym bagażniku rowerowym z Jula a i w campingu są nie tyle przydatne do nawet wymagane.
Jednak jeśli standardowo w aucie jest zamontowana wiązka 7pin i takie też gniazdo to już nie wszystko podepniemy i nie każde światła obsłuży. Świateł cofania już też nie i nawet jeśli damy przejściówke na 13pin to wiązka obsłuży nam tylko część elementów i np. wspomnianej wcześniej przyczepy campingowych w prąd nie zasili. Tak więc przy zamawianiu haka warto od razu wziąć wiązke 13pin bo 7ka to tak właściwie tylko do zwykłej przyczepki z kierunkami, pozycyjnymi i stopem.
Bagażnik na hak - 4 rowery?
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Re: Bagażnik na hak - 4 rowery?
Tak więc jak macie możliwość zmiany to lepiej to zróbcie bo adapter z 7/13 nic Wam nie da poza tym że wtyczka wejdzie w gniazdo. Dodatkowe światła nie będą i tak obsługiwane.
Czyli jak wyżej.
Czyli jak wyżej.
-
rafalhtc
Rafał wyregulowałem nacisk na kule i teraz nic się na boki już nie rusza, a przy zamykaniu jest dosyć mocny opór. Te próby jednak odbiły się na kuli bo trochę ją pocharatało, a nówka sztuka hak mam.
Szkoda ale już nic nie zrobię. Podmaluje go trochę i zobaczę jak będzie już typowo po jeździe z bagażnikiem. Jak będzie dalej mi kule niszczył to Durexa założę:p
Szkoda ale już nic nie zrobię. Podmaluje go trochę i zobaczę jak będzie już typowo po jeździe z bagażnikiem. Jak będzie dalej mi kule niszczył to Durexa założę:p
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
urwa - jak to jest, w instrukcji (s275) piszą o 13 pinowym gnieździe, w salonie pokazowe auto ma 13 pin, ja liczę, że będzie 13 pin, a Ty piszesz że 7 !!? - odebrałeś już auto i masz wiązkę 7 pin??
Może trochę nie na temat ,ale oświećcie mnie. Czy wyposażenie samochodu w hak ma być odnotowane wpisem w dowodzie rejestracyjnym?
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
raczej tak, ale pewności nie mam.
-
rafalhtc
Tak musi być wpis. Jak auto fabrycznie ma hak to od razu w dowód Ci to wbiją przy rejestracji. Jak montowany później to trzeba jechać na stację diagnostyczną i następnie do WK by dali wpis.
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Kurde, sorry, tak mi tłumaczyli, a moze ja odwrotnie zrozumialem teraz juz niewiem bo to bylo 3 miesiace temu, ale ja swojego Miska nie widziałem bo bedzie 01/2018.
rafalhtc pisze sensownie, wiec moze jest na odwrot. Wy Macie miski i jak macie 13 pinow to super.
Sorry za zamieszanie.
Ja wiem ze mam zamowiony hak z adapterem bo rzekomo mial byc potrzebny to zamowilem.
A sadze ze nowy samochod musi obslugiwac nowoczesne standardy i wszystkie swiatla zeby byc homologowanym.
Tak wiec Wy potwierdzacie 13 pinow na autach to napewno tak jest. A ja zapytam sprzedawcy co w koncu mam miec.
rafalhtc pisze sensownie, wiec moze jest na odwrot. Wy Macie miski i jak macie 13 pinow to super.
Sorry za zamieszanie.
Ja wiem ze mam zamowiony hak z adapterem bo rzekomo mial byc potrzebny to zamowilem.
A sadze ze nowy samochod musi obslugiwac nowoczesne standardy i wszystkie swiatla zeby byc homologowanym.
Tak wiec Wy potwierdzacie 13 pinow na autach to napewno tak jest. A ja zapytam sprzedawcy co w koncu mam miec.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
-
rafalhtc
Rafał jeśli ramka się nie mieści to rozumiem, że trzeba lekko wiercic tablice aby ją przymocować