Popieram. Mieszkam przy drodze krajowej mam pieknie wymalowane pasy lane assist cały czas przy zmianie kierunku linii przy wysepkach wymaga przejęcia kierowania wiec dla mnie ten system to kłopot bo i tak wole mieć ręce na kierownicy i nie denerwować sie.root pisze:Lane Assist – na autostrady z przepisową prędkością jest ok. Pozwala trochę mniej skupiać się na kierownicy. Ale jak pomykam z większą prędkością, to wolę jeździć bez tego (i bez tempomatu).
Ale dobra jest tylko opcja utrzymywania pasa ruchu, bo opcja „odbijania“ się od linii jest mało interesująca.
Natomiast mając rozpoznawanie znaków lub Auto Light Assist powinno dać się to dokodować kabelkiem.
W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
- jankess4
- Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL
Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Czy ktoś z forumowiczów domawiał ogrzewanie postojowe tzw. webasto. Jakoś nie zauważyłem w tym wątku aby ktoś pisał czy jest przydatne
.
Nie zamawiałem webasto, natomiast zamówiłem ogrzewanie przedniej szyby. W opisie właściwie nie było, a zapomniałem zapytać czy to bezprzewodowa, w 100% przezroczysta folia która jest na przykład w Tiguanie, czy jest to ten cieniusieńki drucik wtopiony w około szyby i przez jej środek w pionie który niby wydajniej podgrzewa ale folia od razu całą szybę a nie punktowo. Ktoś to dobierał i wie które to rozwiązanie?
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Ja tez zamówilem ogrzewanie szyby przedniej i podobno to chyba folia a nie druciki. Kolega w Octavi ma i jest ok.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dzięki za info. Pewnie masz rację, to jest folia bo ta technologia to następstwo tego drucika, skoro montują to w innych modelach Skody to byłoby dziwne gdyby w drugim po Superbie flagowcu montowali stare rozwiązanie.
Jakby ktoś chciał zobaczyć jak to działa w Tiguanie:
Dla tych co nie obejrzą całości, w skrócie: -7 stopni po nocy, zamarznięta oszroniona szyba, nie obejdzie się bez skrobania, około 2.5 minuty od włączenia podgrzewania zostają krople wody które absolutnie bez problemowo zbiera wycieraczka za jednym razem.
Jakby ktoś chciał zobaczyć jak to działa w Tiguanie:
Dla tych co nie obejrzą całości, w skrócie: -7 stopni po nocy, zamarznięta oszroniona szyba, nie obejdzie się bez skrobania, około 2.5 minuty od włączenia podgrzewania zostają krople wody które absolutnie bez problemowo zbiera wycieraczka za jednym razem.
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Właśnie zauważyłem że u czechów, brak jest możliwości kupienia 1.4TSI 125KM, a Kodiaq Style 1.4 150KM 4x4 manual kosztuje od prawie 129kPLN i standardowo jest na 18 calowych felgach- 19 calowe Triglavy i Siruiusy wymagają dopłaty:) więc u nas nie jest źle!:)).
W aktualnym konfigu nie mogę znaleźć opcji WEBASTO...
W aktualnym konfigu nie mogę znaleźć opcji WEBASTO...
Zadałem sprzedawcy w salonie pytanie n/t rodzaju ogrzewania przedniej szyby. Powiedział, że drucików już się nie stosuje i Kodiaq ma folię.
DO developer
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Jeszcze screen ukradziony z superbclub.pl:

Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Nie mam tego problemu w aucie żony. Po prostu po 15/20 sekundach samochód prosi o przejęcie kontroli nad kierownicą. Lane assist to tylko wspomagacz, abyś mógł sobie odkręcić butelkę wody w trasie czy cośjankess4 pisze: ↑13 maja 2017, 12:44Popieram. Mieszkam przy drodze krajowej mam pieknie wymalowane pasy lane assist cały czas przy zmianie kierunku linii przy wysepkach wymaga przejęcia kierowania wiec dla mnie ten system to kłopot bo i tak wole mieć ręce na kierownicy i nie denerwować sie.root pisze:Lane Assist – na autostrady z przepisową prędkością jest ok. Pozwala trochę mniej skupiać się na kierownicy. Ale jak pomykam z większą prędkością, to wolę jeździć bez tego (i bez tempomatu).
Ale dobra jest tylko opcja utrzymywania pasa ruchu, bo opcja „odbijania“ się od linii jest mało interesująca.
Natomiast mając rozpoznawanie znaków lub Auto Light Assist powinno dać się to dokodować kabelkiem.
A nie masz czasem na wklejce bagażnika całego wyposażenia opisanego?