Pochwal się jaki leasing wybrałeś

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Skakun
Samochód: Octavia III /Mondeo kombi mk4

Re: Pochwal się jaki leasing wybrałeś

Post autor: Skakun »

podbijam... ktoś coś nowego ma do pokazania?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

JacekJ
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI 180 KM DSG 4x4

Post autor: JacekJ »

milesia pisze:
08 kwie 2017, 14:06
Ja wybrałam Alior Leasing, brałam pod uwage wszystkie OWULE oraz TABELE OPŁAT, to bardzo ważne, co z tego, że sama rata leaingu była o tańsza jak firma musi wyrazić zgodę na mój wyjazd MISIACZKIEM do siostry do Niemiec, albo za każdy mandat, który jest wysyłany do firmy leasingowej a następnie pismem jestem o tym informowana za 50 czy 100 zł netto za każdy dokumencik!! Na tym sobie firmy tzw."dorabiają". W Aliorze brak opłat rejestracyjnych, brak opłat za mandaty, za zdjęcia z fotoradarów, pierwsze ponaglenia za nieterminowe wpłaty miesięczne nie są płatne jak w większości leasingodawców, jest natomiast opłata roczna 135zł/netto i w to wliczona jest również rejestacja auta a spokałam się z koszetm typu 300 netto i 500 netto, decyzja na podstawie oświadczenia, decyzja w 2 dni, oc ac 3300.
Dla zainteresowanych na priv wyślę moją symulację wraz z ubezpieczeniem GAP.
25% wpłata własna 47 rat 20% wykup, zamierzam dłużej być z MISIACZKIEM a rocznie nie przekroczę 10tyś :D więc bardziej mi się opłaca go zostawić :D
Cześć - jak możesz to podeślij kalkulację - wlaśnie zbieram oferty :)

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

Podjęłam ostateczną decyzję - wybór między Volkswagen Bank i Alior (oczywiście ofert zebrałam więcej, pozostałe nie warte uwagi).
Koszty podstawowe - najtańszy Vw, natomiast przy uwzględnieniu "prawdopodobnych, ale niepewnych zdarzeń" - Alior.
Przeważyła "krótka" tabela opłat, brak konieczności indywidualnych (odpłatnych) zgód na wyjazdy zagraniczne i "indywidualna opieka", finansowo: podstawowe koszty trochę droższe.
Dodatkowa niespodzianka już po podjęciu decyzji, dojazd do klienta na podpisanie umowy, w ramach rekompensaty za wyższe koszty...
Nie powiem, miłe...

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Ja pytałem przy odbiorze auta o zgodę na wyjazdy i na prowadzenie auta przez osoby trzecie i w leasingu WV nie trzeba było takowych. Ba nawet kartę pojazdu dali. Ale może inne warunki są w Leasingu niskich rat, a inne w tradycyjnym
Ostatnio zmieniony 12 maja 2017, 22:02 przez Skorek, łącznie zmieniany 1 raz.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Zgoda na wyjazd w VW jest, ale jednorazowa i kosztuje 50 zł, więc tragedii nie ma.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

agnes

root pisze:
12 maja 2017, 21:33
Zgoda na wyjazd w VW jest, ale jednorazowa i kosztuje 50 zł, więc tragedii nie ma.
No widzisz root, wygląda na to, że nie ma głupich pytań ;) , bo tego do końca nie sprawdziłam (czy jednorazowa czy każdorazowa), ale to nie zmienia mojej decyzji.
Chyba "postawili kropkę nad i" tą "samozwańczą" decyzją o przyjeździe na podpisanie umowy (80km w jedną stronę) i indywidualną opieką dwóch miłych Panów :D

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

przyzwyczajaj sie, to oni będa windykować :-)

Skorek, zgoda na wyjazdy być musi, osoby trzecie to osoby obce i wtedy jest zgoda potrzebna. Rodzina i pracownicy takowej nie potrzebują.

Tak czytam Wasze wypowiedzi i zastanawiam się, czy ktoś z Was przeczytał OWL Aliora :-)

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Dziękuję Jarku za sugestię, sprawdzę zatem w WV Leasing w poniedziałek, ale jeszcze raz podkreślę, że będąc żywotnie tematem wyjazdów zagranicznych zainteresowany podczas odbioru auta chciałem od ręki uzyskać takową zgodę.
Usłyszałem, że do UE i państw stowarzyszonych jak Szwajcaria, Norwegia nie jest wymagana. Inne kraje typu Rosja, Białoruś, Turcja już tak... Na pewno jeszcze raz dokładnie zajmę się tym tematem i poinformuję na forum

agnes

Jarek104 pisze:
13 maja 2017, 6:29
przyzwyczajaj sie, to oni będa windykować :-)

Skorek, zgoda na wyjazdy być musi, osoby trzecie to osoby obce i wtedy jest zgoda potrzebna. Rodzina i pracownicy takowej nie potrzebują.

Tak czytam Wasze wypowiedzi i zastanawiam się, czy ktoś z Was przeczytał OWL Aliora :-)
Które zapisy powinny mnie zaniepokoić i odbiegają od innych leasingodawców?
Masz jakąś wiedzę NT. "niestandardowych" praktyk Aliora?

miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Post autor: miro.t »

Wrzucę tez trzy grosze o swoich "badaniach" rynku leasingowego.
Krótko, jeśli chodzi o ofertę liczoną całościowo, czyli: leasing i jego obsługa + ubezpieczenie komunikacyjne + GAP RTI + koszt rejestracji, to wyszło mi tak:
1. najlepszy ING Lease - oprocentowanie podobne do konkurencji, składka GAP i ubezpieczenia jedne z najniższych, darmowa rejestracja auta.
2. EFL leasing, Alior
3. Idea leasing, PKO Leasing (do niedawna Raiffeisen Leasing)

Natomiast, jeśli chodzi o samo oprocentowanie leasingu to Santander wymiatał wszystkich, tyle że nie ma GAPu fakturowego, a finansowy był niemal dwukrotnie wyższy niż np. w ING.

ODPOWIEDZ