Opony

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Mefju
Samochód: Kodiaq 2.0 tdi 140 KW

Re: Opony

Post autor: Mefju »

U mnie tez style wiec z czego roznica wynika? U mnie tdi, moze silnik robi roznice?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

dreedmed
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Style

Post autor: dreedmed »

U mnie 13 tydzien nie 16. Pomylilo mi sie :)

Awatar użytkownika
D@ro
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 150 KM

Post autor: D@ro »

Witam ,tak sobie myślę bo odbieram miśka w październiku czy uda się wybębnić na zimę dodatkowo stalówki z zimówkami, Ja próbowałem podjąć rozmowę przy składaniu zamówienia niby była by możliwość ale za dopłatą,po dłuższej rozmowie Pan M... powiedział że mam poczekać do odbioru to pomyślimy, ale wiadomo chciało by się w gratisie......, w myśl zasady kto pyta nie błądzi może się uda, potem padła opcja drugi zestaw na alusach ale cena kosmos około 8k. Czy ktoś próbował podobnie jak Ja????

darekj
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4TSI DSG 4x2 7os. Style

Post autor: darekj »

Ja dzisiaj odebrałem i mój Kodiaq jeździ na Pirelli Scorpion 19'

Maciek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI Style + dodatki

Post autor: Maciek »

Witam,

Czyli nie ma zasady co do wersji czy rodzaju silnika czy TSI, czy TDI. Pełna loteria, jak z terminami. Ciekaw jestem, czy ktoś dostanie Hankuki na przedniej osi i Pirelli na tylniej. ;-)

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Odbierałem 2 Kodiaq wyprodukowane w 10 i 11 tygodniu. Praktycznie bliźniaczo podobne, wersja Style, diesle 190 KM. Pierwszy miał zamontowane Pirelli Scorpion Verde, drugi Hankook Ventus S1 evo2 suv. Tak więc śmiem twierdzić, że to co montują jest dziełem przypadku i tego co w danej chwili mają na magazynie. Powiem uczciwie, że trochę zmartwiłem się widząc te Hankooki w moim samochodzie, ale poczytawszy recenzje i opinie trochę się uspokoiłem tym bardziej, że w Superbie miałem wielkie problemy z Pirellkami. Niesamowicie szybko "spadały" i były bardzo delikatne oraz podatne na uszkodzenia. W ciągu 4 lat eksploatacji wymieniłem komplet tych Pirelli, a już w ostatniej fazie użytkowania zdecydowałem się na wzmocnione Dębice PRESTO, które niczym nie ustępowały. Nie były głośniejsze, bardziej śliskie, a jedynie a może, aż ponad 50% tańsze. Ale wracając do opon do Kodiaq. W tej chwili korzystając z okazji kupiłem komplet zimowek, a wybrałem
Hankook WINTER I-CEPT EVO2 SUV W320A 235/50R19

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Nie wiecie czasem czy do wersji Style 2.0 TSI da sie założyć 17" felgi? Zaciski i tarcze sie zmieszcza?
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

koper
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 110kW 4x4 Ambition

Post autor: koper »

Dzisiaj oglądałem w salonie swojego miśka, produkcja 16 tydzień (21 kwietnia), do salonu dotarł 5 maja. Mój stoi na Michelinach Latitude Sport 3 - 235/55/R18 100V.

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Skorek pisze:
09 maja 2017, 21:58
Odbierałem 2 Kodiaq wyprodukowane w 10 i 11 tygodniu. Praktycznie bliźniaczo podobne, wersja Style, diesle 190 KM. Pierwszy miał zamontowane Pirelli Scorpion Verde, drugi Hankook Ventus S1 evo2 suv. Tak więc śmiem twierdzić, że to co montują jest dziełem przypadku i tego co w danej chwili mają na magazynie. Powiem uczciwie, że trochę zmartwiłem się widząc te Hankooki w moim samochodzie, ale poczytawszy recenzje i opinie trochę się uspokoiłem tym bardziej, że w Superbie miałem wielkie problemy z Pirellkami. Niesamowicie szybko "spadały" i były bardzo delikatne oraz podatne na uszkodzenia. W ciągu 4 lat eksploatacji wymieniłem komplet tych Pirelli, a już w ostatniej fazie użytkowania zdecydowałem się na wzmocnione Dębice PRESTO, które niczym nie ustępowały. Nie były głośniejsze, bardziej śliskie, a jedynie a może, aż ponad 50% tańsze. Ale wracając do opon do Kodiaq. W tej chwili korzystając z okazji kupiłem komplet zimowek, a wybrałem
Hankook WINTER I-CEPT EVO2 SUV W320A 235/50R19
Hankook bardzo dobre opony ja sobie chwalę i zimow i letnie .
Dual pisze:
09 maja 2017, 22:44
Nie wiecie czasem czy do wersji Style 2.0 TSI da sie założyć 17" felgi? Zaciski i tarcze sie zmieszcza?
Zmieszczą się bez problemu.

frutis13
Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style

Post autor: frutis13 »

Ja cały czas liczę, że mój będzie na Continentalach :)

ODPOWIEDZ