Jak oceniacie wygląd zewnętrzny?

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Andru
Samochód: Daweeo Lanos

Jak oceniacie wygląd zewnętrzny?

Post autor: Andru »

Tak, jak w temacie. Jak oceniacie wygląd zewnętrzny tego autka? Czy jest coś co byście zmienili?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Szymonpany25
Samochód: Skoda Fabia

Re: Jak oceniacie wygląd zewnętrzny?

Post autor: Szymonpany25 »

Moim zdaniem są ładniejsze wersję, ale więcej będę mógł powiedzieć, jak już obejrzę ją na żywo.

Awatar użytkownika
milesia
Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM

Post autor: milesia »

:) więcej chromów :D
Do miłego
Milesia :P

adrinowa
Samochód: Skoda

Post autor: adrinowa »

Zgadzam się z przedmówcą :P ale z drugiej strony na temat gustów się nie dyskutuje.

artur
Samochód: kodiaq 2.0 tsi

Post autor: artur »

Zobaczcie kodiaqa na rynek Chiński na pierwszy rzut oka różni się kilkoma szczegółami od wersji Europejskiej napewno jest wiecej chromów.Oceńcie sami

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

Osobiście nie jestem wielkim fanem aut "ociekających" chromem, jak np. nowy Renault Koleos.
Jednak Kodiaqowi przydałby się subtelnie rozświetlony chromem grill, coś na wzór Superba [foto poniżej].
Sądzę, że chromy [jak i inne wizualne fajerwerki] zostały zapewne zarezerwowane dla wersji Scout oraz SportLine.
Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by takowy grill zakupić w klepie Skody i zainstalować po zakupie :)

Obrazek
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

BikeBert pisze:
14 lut 2017, 7:26
Sądzę, że chromy [jak i inne wizualne fajerwerki] zostały zapewne zarezerwowane dla wersji Scout oraz SportLine.
Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by takowy grill zakupić w klepie Skody i zainstalować po zakupie :)
Tyle tylko, że to może być droga zabawa. Dodatki od SportLine w Superbie kosztuję kupę kasy…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

Szpan na mieście kosztuje :) Same już słowa"SportLine" i "Superb" podnoszą cenę dodatków zmieniających [celowo nie pisze polepszających, bo to rzecz gustu] wygląd auta. Są to tylko i wyłącznie fanaberie konkretnego właściciela auta i zależą od głębokości kieszeni, na której spodzie znajduje się cienki portfel z platynową kartą płatniczą :)

A tak bardziej na serio to moim zdaniem Skoda [także Kodiaq] jest autem, które niczego nie udaje i oferuje przyzwoite wyposażenie i parametry w rozsądnej cenie. Jako pragmatykowi, bardzo mi się podoba takie podejście do tematu. Jeśli natomiast komuś brakuje w/w "wizualnych fajerwerków", większego silnika, miękkich plastików, itp. to przecież jest mnóstwo innych marek, które to oferują... w odpowiedniej cenie.

Osobiście szukałem auta, do którego mógłbym szybko włożyć dwa rowery bez rozkładania ich na części pierwsze i kilka razy w tygodniu pojechać za miasto i wyregulować ciśnienie stresu. Byłem już zdecydowany na VW Caddy, kiedy kolega pokazał mi Kodiaqa - kupiłem w ciemno. Czekam jednak, aż pojawi się w salonach, by ostatecznie potwierdzić słuszność decyzji - zawsze można się rozmyślić, a "mój" Kodiaq szybko znajdzie szczęśliwego nabywcę.
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

BikeBert pisze:
14 lut 2017, 9:52
...
A tak bardziej na serio to moim zdaniem Skoda [także Kodiaq] jest autem, które niczego nie udaje i oferuje przyzwoite wyposażenie i parametry w rozsądnej cenie. Jako pragmatykowi, bardzo mi się podoba takie podejście do tematu. Jeśli natomiast komuś brakuje w/w "wizualnych fajerwerków", większego silnika, miękkich plastików, itp. to przecież jest mnóstwo innych marek, które to oferują... w odpowiedniej cenie.

Osobiście szukałem auta, do którego mógłbym szybko włożyć dwa rowery bez rozkładania ich na części pierwsze i kilka razy w tygodniu pojechać za miasto i wyregulować ciśnienie stresu. Byłem już zdecydowany na VW Caddy, kiedy kolega pokazał mi Kodiaqa - kupiłem w ciemno. Czekam jednak, aż pojawi się w salonach, by ostatecznie potwierdzić słuszność decyzji - zawsze można się rozmyślić, a "mój" Kodiaq szybko znajdzie szczęśliwego nabywcę.
A propos plastików, jest połowiczne rozwiązanie (przynajmniej w wersji przeze mnie oglądanej) - z przodu są miękkie, z tyłu twarde.

Pewnie wszystko jest kwestią oczekiwań i wyobrażeń, ale ja osobiście byłam pozytywnie zaskoczona oględzinami w realu.
Z oglądanych przeze mnie aut lepsze/podobne wrażenie zrobiła tylko KIA Sorento (oczywiście mówimy o autach w zbliżonej klasie i półce cenowej).
Myślę, że "będzie Pan zadowolony".

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Ale chyba nie w kontekście plastików? Te w Kii są raczej twarde…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

ODPOWIEDZ