Kodiaq 2021
- herman00
- Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG
Re: Kodiaq 2021
Jak wspomniałem, kolega ma Kodiaq-a 2018 i po pierwszej jeździe w jeansach skóry były niebieskie, więc jeździ na kocyku. Byłem dziś w dwóch salonach podczas powrotu z wyjazdu do Wrocławia i nie mieli w tych salonach MY2021 ale pytałem, wyświetlacz jest taki jak był, a nie taki wąski jak w nowej Octavii. Wszyscy czekają na parę dosłownie aut z tego roku z 2,0 TSi i zamówienia dopiero w przyszłym roku.
Bo kolega miał gówniane jeansy - serio mówie, albo też jeansy które są były dość ciemne (miały duzo barwnika) lub były np. dopiero co kupione i założone bez prania po zakupie.herman00 pisze: ↑23 wrz 2020, 15:39Jak wspomniałem, kolega ma Kodiaq-a 2018 i po pierwszej jeździe w jeansach skóry były niebieskie, więc jeździ na kocyku. Byłem dziś w dwóch salonach podczas powrotu z wyjazdu do Wrocławia i nie mieli w tych salonach MY2021 ale pytałem, wyświetlacz jest taki jak był, a nie taki wąski jak w nowej Octavii. Wszyscy czekają na parę dosłownie aut z tego roku z 2,0 TSi i zamówienia dopiero w przyszłym roku.
Przez 4 lata raz miałem taką sytuację, właśnie na tylnej kanapie tak się stało, dało się to zlikwidować ale nie było łatwo. Poza tym przypadkiem, żadnego farbowania, a jeansów trochę pewnie się przewineło w tym czasie.
Próbowałem to potwierdzić w salonach w Krakowie i wszędzie można składać zamówienia na 2.0 TSi. Sam kilka dni temu złożyłem zamówienie na taki silnik i zostało przyjęte bez problemu.
-
macase@wp.pl
- Samochód: Skoda Kodiaq
Ja tez Kraków i jest to koszmar. Auto jak nie ma potwierdzonego tygodnia tak nie ma (2.0 TSI). Zamawiałem na początku czerwca
Nie sądzę, że otrzymasz to auto w tym roku. Może i lepiej bo będzie RM21 oraz rocznik 21.
No wlasnie na stronie skoda-auto, da sie wybrac silnik 2.0 TSI póki co. Więc może i zamówienia przyjmują i przyjmować będą, ale tak jak kolega wyżej pisał, jeśli nie ma wyznaczonego terminu produkcji to może sie nie wyprodukować w tym roku (tzn przed 50. tygodniem), a to już jest w gestii dilera, aby sie postarać o jak najszybszy termin produkcji, więc jesli InterAuto ma takie możliwości to chwała im za to i życze Ci aby udało Ci się auto odebrać przed końcem roku
Czyli czekasz już prawie 4 miesiące na potwierdzenie tygodnia? Który salon?macase@wp.pl pisze: ↑23 wrz 2020, 16:25Ja tez Kraków i jest to koszmar. Auto jak nie ma potwierdzonego tygodnia tak nie ma (2.0 TSI). Zamawiałem na początku czerwca
Nie sądzę, że otrzymasz to auto w tym roku. Może i lepiej bo będzie RM21 oraz rocznik 21.
- herman00
No ja dziś dostałem informację, że moje auto jest już w magazynie importera i czeka na dyspozycję przewiezienia do dealera w Rzeszowie. Odbiór prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
Wszystko terminowo zgodnie z ustaleniami, po 2 tygodniach od zamówienia w dniu 25 lipca (30 tydzień) był zatwierdzony 39 tydzień produkcji i auto zostało w tym tygodniu wyprodukowane.
Rzeszów jest salonem podległym pod Kraków, więc nie wiem skąd te informacje o braku potwierdzenia tygodnia produkcji przez salon w Krakowie.
Wszystko terminowo zgodnie z ustaleniami, po 2 tygodniach od zamówienia w dniu 25 lipca (30 tydzień) był zatwierdzony 39 tydzień produkcji i auto zostało w tym tygodniu wyprodukowane.
Rzeszów jest salonem podległym pod Kraków, więc nie wiem skąd te informacje o braku potwierdzenia tygodnia produkcji przez salon w Krakowie.
czyli nieco ponad 2 miesiące od momentu złożenia zamówienia do produkcji... szybko. Silnik 2.0 TSI jak widzę, a jaka wersja Kodiaqa i wyposażenieherman00 pisze: ↑25 wrz 2020, 14:20No ja dziś dostałem informację, że moje auto jest już w magazynie importera i czeka na dyspozycję przewiezienia do dealera w Rzeszowie. Odbiór prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
- herman00
No szybko i zgodnie z obietnicami.
Zielony misio, Style.
Pakiet Comfort, Virtual Cocpit, kierownica sport, martwe pole, asystenci, tapicerka Suedia, elektryka fotela, szyba przednia grzana, boczne dźwiękochłonne, trzeci kluczyk. Tyle.
Zielony misio, Style.
Pakiet Comfort, Virtual Cocpit, kierownica sport, martwe pole, asystenci, tapicerka Suedia, elektryka fotela, szyba przednia grzana, boczne dźwiękochłonne, trzeci kluczyk. Tyle.
-
blaser
- Samochód: Niebawem SKODA Kodiaq 2.0 TSI 4x4 Sportline DSG
Ja też otrzymałem informację wczoraj, że auto do odbioru będzie w 3 tygodniu października. Zamówione 1 lipca. 2.0 TSI Sportline Quartz Grey.