Prosta droga do zatarcia pompy paliwa, uszkodzenia wtrysków itd.
Rezerwa i 0km zasięgu po zatankowaniu
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Re: Rezerwa i 0km zasięgu po zatankowaniu
Dla mnie to tyranie auta, ale nie moja piaskownica, nie moje zabawki 
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Tak. U mnie była taka sytuacja. Świeciła się już rezerwa od 20km - zostało dolane 8 litrów a wskazówka poziomu paliwa nie drgnęła. Kolejna dolewka 10 litrów i wszystko wróciło do normy.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Nie tyle nie ufam ale nie daje się okradać bo jeśli na jednej stacji tego samego koncernu litr paliwa kosztuje 4,98 a na innej oddalonej o 30km którą i tak mam po drodze 4,52 to chyba normalne że każdy by tankował gdzie taniej, bo na całym baku to różnica 30zł
Faktur nie biorę bo auto użytkuje prywatnie więc nie oszukujmy się to byłoby zwykłe oszustwo
Od kiedy to pompa zaciera się i wtryski uszkadzają od pracy na mokro? Takie rzeczy zdarzają się przy pracy na sucho, a wtryski uszkadzają przy niewłaściwej jakości paliwaMalenstwo8 pisze: ↑28 sie 2020, 10:34Dla mnie to tyranie auta, ale nie moja piaskownica, nie moje zabawki
Poza tym zazwyczaj tankuje do pełna to była wyjątkowa sytuacja której powód opisany został powyżej
Ale wracając do tamatu po zatankowaniu kolejnych 5 litrów sytuacja się nie zmieniła, po dojechaniu do wspomnianej stacji oddalonej o 30km przy tankowaniu do pełna weszło około 48 litrów i wszystko wróciło do normy, pozostały zasięg pokazuje na 680km, czyli jest tak jak napisał stinger, po raz kolejny dzięki za sprawdzone info, a innym za złośliwe docinki
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
Brawo, zaoszczędziłeś 22zł
Podoba mi się to brytyjskie chyba podejście, że skoro pytasz jakie jest zużycie paliwa samochodu, to cię na niego nie stać
Nie wiem jak doszedłeś do okradania i do oszustwa i chyba nie chcę śledzić Twojego toku myślenia. Chcę Ci tylko napisać że nie "każdy by tankował gdzie indziej". I wcale nie chodzi o rozrzutność, tylko o szanowanie pieniędzy wydanych na auto. I na przykład o wiedzę, że mimo że stacje są tego samego koncernu, to co lejesz z dystrybutora może się czasem różnić.
Podoba mi się to brytyjskie chyba podejście, że skoro pytasz jakie jest zużycie paliwa samochodu, to cię na niego nie stać
Nie wiem jak doszedłeś do okradania i do oszustwa i chyba nie chcę śledzić Twojego toku myślenia. Chcę Ci tylko napisać że nie "każdy by tankował gdzie indziej". I wcale nie chodzi o rozrzutność, tylko o szanowanie pieniędzy wydanych na auto. I na przykład o wiedzę, że mimo że stacje są tego samego koncernu, to co lejesz z dystrybutora może się czasem różnić.
Zadowolny z GunMetal Sportline 
A kto tu pyta o zużycie paliwa?
Szczerze powiedziawszy czytając wasze posty w tym jak i innych tematach to odechcewa się obecności na tym forum, takie nic nie wnoszące posty pełne nienawiści zasługują tylko na upomnienia, a w konsekwencji na bana na forum. Śmieszą mnie teksty o traceniu czasu na dodatkowe tankowanie pisane przez osoby które tracą czas na pisanie nic nie wnoszących postów. Albo czepianie się mojego toku myślenie, wejście jeden z drugim zastanówcie się i pomyślcie trochę zanim napiszecie kolejnego nic nie wnoszącego posta, myślenie nie boli, więc nie bójcie się tego
Prośba do administratorów i moderatorów o przyznawanie ostrzeżeń dla wszystkich piszących takie hejterskie nic nie wnoszące posty, bo to naprawdę nie fajnie się czyta a poza tym obniża poziom forum.
Szczerze powiedziawszy czytając wasze posty w tym jak i innych tematach to odechcewa się obecności na tym forum, takie nic nie wnoszące posty pełne nienawiści zasługują tylko na upomnienia, a w konsekwencji na bana na forum. Śmieszą mnie teksty o traceniu czasu na dodatkowe tankowanie pisane przez osoby które tracą czas na pisanie nic nie wnoszących postów. Albo czepianie się mojego toku myślenie, wejście jeden z drugim zastanówcie się i pomyślcie trochę zanim napiszecie kolejnego nic nie wnoszącego posta, myślenie nie boli, więc nie bójcie się tego
Prośba do administratorów i moderatorów o przyznawanie ostrzeżeń dla wszystkich piszących takie hejterskie nic nie wnoszące posty, bo to naprawdę nie fajnie się czyta a poza tym obniża poziom forum.
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
@TOMEQ w mojej wypowiedzi nie ma kszty hejtu. Już Ci napisałem, że Twoja piaskownica...
Pozwolę sobie tylko z doświadczenia poinformować Cię, że kwota zaoszczędzona na tym tankowaniu jest niczym w porównaniu do problemów o jakie się prosisz. W dużym skrócie - pompa smarowana jest paliwem. Poziom 5 l jest poziomem, który przy zakrętach, hamowaniach, ogólnie przeciążeniach, nie zakrywa pompy paliwa. Jest to zwyczajnie za mało. W takich to momentach właśnie, pompa jest odkryta, a więc niesmarowana. Co do wtrysków, ok to benzyna jak widzę w Twoim podpisie, ale nie chodzi tu o smarowanie, a o syf, który ciągnie pompa z dna baku, jeżeli paliwa jest za mało i to on może spowodować uszkodzenie, zapchanie wtrysków. Szczęście w nieszczęściu, że nasz benzynę, bo diesel nie wybacza za długo takich tortur
Natomiast spoko, napisałeś, że to wyjątkowa sytyacja, więc luz. Od jednego razu nic się nie stanie
Co do innych postów, to albo nigdy nie byłeś na innych forach, albo przesadzasz. To forum jest naprawdę kulturalne.
I na koniec jeżeli jest paliwo po 4,98, a 30 km dalej po 4,52, to nie, nie każdy by tankował po 4,52. Ja bym zatankował za 4,98 i nie mówię, że cały zbiornik (choć pewnie tak) ale chociaż te 15-20 litrów. , raz, żeby nie tyrać auta, a dwa, dla pewności, że dojadę na tą drugą stację.
Pozwolę sobie tylko z doświadczenia poinformować Cię, że kwota zaoszczędzona na tym tankowaniu jest niczym w porównaniu do problemów o jakie się prosisz. W dużym skrócie - pompa smarowana jest paliwem. Poziom 5 l jest poziomem, który przy zakrętach, hamowaniach, ogólnie przeciążeniach, nie zakrywa pompy paliwa. Jest to zwyczajnie za mało. W takich to momentach właśnie, pompa jest odkryta, a więc niesmarowana. Co do wtrysków, ok to benzyna jak widzę w Twoim podpisie, ale nie chodzi tu o smarowanie, a o syf, który ciągnie pompa z dna baku, jeżeli paliwa jest za mało i to on może spowodować uszkodzenie, zapchanie wtrysków. Szczęście w nieszczęściu, że nasz benzynę, bo diesel nie wybacza za długo takich tortur
Natomiast spoko, napisałeś, że to wyjątkowa sytyacja, więc luz. Od jednego razu nic się nie stanie
Co do innych postów, to albo nigdy nie byłeś na innych forach, albo przesadzasz. To forum jest naprawdę kulturalne.
I na koniec jeżeli jest paliwo po 4,98, a 30 km dalej po 4,52, to nie, nie każdy by tankował po 4,52. Ja bym zatankował za 4,98 i nie mówię, że cały zbiornik (choć pewnie tak) ale chociaż te 15-20 litrów. , raz, żeby nie tyrać auta, a dwa, dla pewności, że dojadę na tą drugą stację.
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Wrzucamy na luz i w pokojowej atmosferze dyskusje prowadzimy dalej.
Staram się być bezstronny i każdej ze stron przyznaję (choć częściową) rację.
Staram się być bezstronny i każdej ze stron przyznaję (choć częściową) rację.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
-
dratuszny
- Samochód: Passat B7 DSG TDI 170 KM
W 100% zgadzam się z kolegąMalenstwo8 pisze: ↑28 sie 2020, 20:50@TOMEQ w mojej wypowiedzi nie ma kszty hejtu. Już Ci napisałem, że Twoja piaskownica...