Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: rafalhtc »

Oj Staszek pojechałeś z tym tekstem.
Chyba bardziej Cię boli, że jak tak może być że Ty dałeś tyle kasy za full opcję Kodiaqa, a tymczasem ktoś inny na mniej prestiżowej niż Twoja ulicy, zaparkował również Kodiaqiem ale wersją za 90tyś, która wygląda niewiele inaczej na pierwszy rzut oka niż Twój wypas.
Może przyklej za szybę sobie specyfikacje/zamówienie lub fakturę to wtedy będzie od razu wiadomo, że Twój lepszy.

A najlepiej jakbyś się zwrócił do Skody aby jednak faktycznie przyjmowali zamówienia tylko na wersję full bo inaczej nie będziesz jeździł czymś czym może też jeździć plebs lub gorszy sort.
Gorzej jeśli producenci marek Premium zbojkotują tańsze marki i im zabronią sprzedaży aut tańszych niż sami oferują i z rynku wypadnie np. Skoda nawet w Twojej full opcji. I wtedy też może dostaniesz łatkę plebsu.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Post autor: krzysiek »

Z ta zaliczka 50000 to nie przesada ? Pytam bo nie wiem ile obecnie w PL jest zaliczki. Ale jak jakies 4 lata temu bralem sportaga za 100000 to zaliczki cos okolo 5000 wplacalem.
A obecnie przy zamowieniu w Szwecji nawet korony. Dopiero przed odbiorem auta musza miec na koncie wplate.

krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Post autor: krzysiek »

Rozumie frustracje czekaniem ale kazdy czeka wiec troche cierpliowsci i wszyscy bedziemy miec autko u siebie.

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

krzysiek pisze:
05 maja 2017, 21:26
Z ta zaliczka 50000 to nie przesada ? Pytam bo nie wiem ile obecnie w PL jest zaliczki. Ale jak jakies 4 lata temu bralem sportaga za 100000 to zaliczki cos okolo 5000 wplacalem.
A obecnie przy zamowieniu w Szwecji nawet korony. Dopiero przed odbiorem auta musza miec na koncie wplate.
Polski salon zero zaliczki. Sprzedawca stwierdził, że konfiguracja którą wybrałem gdybym nawet zrezygnował pójdzie od ręki.
Info z dzisiejszego dnia "ostatecznie" produkcja 29 tydzień (najpierw 24 później 32) czyli modelowo 2018.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Tomala72 pisze:
05 maja 2017, 21:35
Polski salon zero zaliczki. Sprzedawca stwierdził, że konfiguracja którą wybrałem gdybym nawet zrezygnował pójdzie od ręki.
Info z dzisiejszego dnia "ostatecznie" produkcja 29 tydzień (najpierw 24 później 32) czyli modelowo 2018.
No to gratulacje ! :) Ja się dowiedziałem ostatecznie, że koniec czerwca. I, o dziwo, ten termin przewijał się od początku jako przybliżona data.
To chyba kwestia ogarnięcia sieci salonów/dealera.
DO developer

krzysztof
Samochód: Kodiaq 1,4TSI 4x4 ACT

Post autor: krzysztof »

Panie i panowie kto nie może wytrzymać ciśnienia w oczekiwaniu na swojego Kodiaqa na OTOMOTO od ręki.Tylko płacić i brać.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

krzysztof pisze:
05 maja 2017, 22:29
Panie i panowie kto nie może wytrzymać ciśnienia w oczekiwaniu na swojego Kodiaqa na OTOMOTO od ręki.Tylko płacić i brać.
Krzysztofie, Kodiaq jest bardzo konfigurowalny. Szanse na znalezienie identycznej konfiguracji na otomoto są bliskie ceny.
Tematu rabatów nawet nie poruszam ;)
DO developer

krzysztof
Samochód: Kodiaq 1,4TSI 4x4 ACT

Post autor: krzysztof »

Owszem,za prawo wyboru i możliwość negocjowania ceny płacimy czasem oczekiwania.Czas oczekiwania wiadomy lub nie to też jest nasz wybór.

Staszek1
Samochód: superb , kodiaq . lancer evo :)

Post autor: Staszek1 »

Mariusz pisze:
05 maja 2017, 21:17
Matelino pisze:
04 maja 2017, 16:37
darekj pisze:
04 maja 2017, 10:22
  • Samochód zamówiony 12 grudnia z wstępną datą odbioru do 30 kwietnia.
  • 20 stycznia pojawia się pierwszy termin produkcji na 15 tydzień.
  • 6 marca produkcja przesuwa się na 22 tydzień.
  • 20 marca wraca ponownie na 15 tydzień i tak już zostaje.
  • 13 kwietnia się wyprodukował w Kvasinach.
  • Dzisiaj dzwonił sprzedawca, że samochód właśnie przyjechał z Poznania i na wtorek 9 marca jestem umówiony na odbiór.
Tak więc mój czas oczekiwania wkrótce dobiegnie końca. Z lektury forum wnoszę, że to będzie pierwszy 1.4TSI + DSG z napędem tylko na przód.
Darekj jak odbierzesz autko ,to daj znać jak wrażenia z jazdy dynamika , przyspieszenie itd. Ja teź mam zamówionego 1.4 tsi dsg 150km. Jutro będzie produkowany 😀.
Ponad 2 tys km zrobiłam już kodiakiem 1.4 150KM
Nie masz się o co martwić, to nie jest 1,4 sprzed 10 lat a ci co najwięcej ,,wiedzą" o takich silnikach najczęściej jeżdżą autami z dużymi silnikami z 90 lat poprzedniego stulecia :) Autko w wersji STYLE z trybem Sport więc kiedy trzeba jest bardzo zrywne i dynamiczne a przy tym cichutkie, duże, wygodne i ekonomiczne.

Niestety Pani wiedza jest dość mizerna . A co konkretnie zmienia ten tryb SPORT ? jakaś czarna magia ? A z starych silników niech Pani nie kpi bo dziś silniki projektują księgowi nie inżynierowie .
To samo mówili ci którzy kupowali poprzednie 1,4 tsi , tak po 50 tys zaczynali już remonty tych silników a potem był wysyp okazji na allegro . Niestety wszyscy oszczędzają na materiałach itd , w dupie maja bo tak naprawdę to z problemem zostaje klient . Ja nie mam jakiś mega frustracji bo wpłaciłem 50 tys , a auta dalej nie ma . To nie jest problem . Problem widzę w traktowaniu Nas jako konsumentów drugiego gatunku , podejrzewam że w Niemczech tak sytuacja by nie przeszła . A jak widzę reklamy w mediach to się zastanawiam co oni tam reklamują ? gdzie te auta ? Jak bardzo ściemniają żeby złapać klienta i nie puścić ? To jest świadoma polityka , wchodzisz do salonu , miła rozmowa auto będzie do 3 miesięcy ... ( myślisz sobie , spoko taka okazja poczekam ) , kasa wpłacona żeby być spokojnym że sprawa traktowana jest poważnie , po trzech miesiącach dzwonisz co tam słychać itd ... oczywiście jest wszystko super tylko trzeba poczekać kolejne dwa miesiące bo wiadomo popyt itd ... po pięciu miesiącach już zaczynasz się zastanawiać co jest grane ? okazuje się ze doszły kolejne miesiące bo trafiasz na wakacje .... myślisz żeby zrezygnować bo potrzebujesz szybciej auta i zapał Ci ciutke opadł ... i wtedy się okazuje że musisz czekać 6 miesięcy na zwrot zaliczki ... i albo masz zapas gotówki i idziesz po co innego albo masz dylemat : czekać na auto czy na kasę która wpłaciłeś ?

rafalhtc to nie chodzi o prestiż , ja nie mam problemu z tym ze ktoś ma tańsze auto a ktoś droższe . Mnie dziwi ze skoda sprzedaje coś czego nie ma , a ja nie będę wyżywał się na sprzedawcy bo on tam ma najmniej do powiedzenia .

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Prosze Cie przynajmniej sie nie wypowiadaj nt. Tego silnika jak bzdury masz pisac wersja która obecnie jest w Kodiaqu to ea211- obecna od 2012r. I poprawiona ze wszystkich bolączek poprzednika, ten silnik juz sie nie sypie jak poprzedni. Wybrałeś inny chwała Ci za to kazdy kupuje co mu odpowiada- po raz kolejny napisze- nie zaglądajcie innym do portfeli- bo zalatuje słoma z butow i nowobogactwem.

Kodiaq to nie 2tony ale z silnikiem 1.4 od 1547 do 1625kg bodajże- wiec nie przesadzajmy z ta masa.

A wpłacenie 50 tys. zaliczki hmm- pytam sie po co? dealer Cie tak naciągnął? Ja tam wpłaciłem 2tys. tyle dealer zaproponował- jakby mi strzelił kwota 50 tys. chyba bym mu śmiechem w twarz parsknął. Nie dopytales o warunki zwrotu zaliczki? Czas itp. To jest dopier kpina.

Zacznij moze od rozmowy z dealerem ale nie handlowcem tylko kimś wyżej a jak nie to moze uderz do centrali Skody moze to cos pomoże- ktoś na forum tak robił i zadziałało.

I na litość- kliJenta? Serio?

ODPOWIEDZ