Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Szczerze, gdybym miał do dyspozycji te 300k+ i koniecznie chciał kupić SUVa to rozglądałbym się np za mercedesem np GLE. Skoda to raczej nie auto na wygląd ale na ekonomiczmne walory użytkowe.
DO developer
Powiedzmy sobie szczerze Skody nie kupuje się dla prestiżu..przynajmniej ja..a jako dobrze wyposażone przestronne rodzinne auto o dobrych osiągach (patrząc na konkurencje i..o zgrozo przyspieszenie porównywalne z miejskim damskim samochodem..mam tu na myśli Np Kia sorento, Hondę CRV, Toyote Rav4, Hyundaia Santa Fe)..nie jestem może fanem wyścigów ze świateł ale wozem drabiniastym też nie zamierzam jeździć za taką kasę..i jak byłem uprzedzony do Skody jako auta flotowego i zdecydowany na zakup Rav4 w hybrydzie (jako jedyna wersja oferująca przyzwoite osiągi) to po zobaczeniu Kodiaqa Toyoty bym za darmo nie chciał..nie no może za darmo to bym wziął..
ale napewno nie za 170tys zł..
Nie chodzi o obrazanie tylko o podejscie do motoryzacji . Co bys wolał nowego golasa z dychawicznym silnikiem czy roczne /dwuletnie takie same z bogatym wyposazeniem i fajnym silnikiem ? Auto powinno sprawiac przyjemnosc i radosc z jazdy . Dla kogos ma wygladac dobrze na podjezdzie zeby sasiada raziło .... co kto woli ...skode wybralem temu ze jest ladnym autem i mozna bylo dolozyc fajne dodatki co czyniły z tego auta ciekawa alternatywe dla bmw , vw itd. ale producent woli sprzedac dwie za 90 tys niż jedna za 180 tys i to jest smieszne podejscie do klijenta . Co do tego na co kogo stac to tez nie ma sie co rozpisywac bo mało kto kupuje za gotówke , wiekszosc na firme , leasingi najmy itd. A tu juz koszty golasa a w miare fajnego wypasu sa do strawienia . I niech mi nikt nie pisze jaka radosc daje 125 ps w suvie bo juz 190 ps dupy nie urywa .menthal pisze: ↑05 maja 2017, 19:03No tak bezczelni biedacy wydaja 100k i opozniaja kolejke prawdziwym klientom ktorzy placa ponad 150k. Ze tez ktos ich wpuszcza do salonu. Kpina to sa takie nowobogackie wpisy. Przeciez mozna kupic nowe XC90 i miec pewnosc ze zaden biedak ktory chce miec nowy sprawny rodzinny samochod zamiast importowanego skladaka nie skala soba tego Volvo.
Jak na razie to nie spotkalem jeszcze opinii zeby ktos byl niezadowolony nawet ze 125km no ale co tam plebs moze wiedziec jak wczesniej pewnie na oslach jezdzili.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
O, agnes, dawno Cię tu nie było. Jak Twój miś?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Po co ma komuś urywac d... Silnik dużej mocy jak do odwozenia dzieci do szkoły i jazdy na ryby lub działkę wystarczy mu mniejszy?
-
krzysiek
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów
Jak juz ktos wczesniej napisal zamawiaja takie bo wola miec nowe auto a nie stary i lepiej wyposazony. Jakby nie patrzeć za nowym autem przemawia gwarancja i jakas pewnosc tego co mamy.Staszek1 pisze: ↑05 maja 2017, 18:44W salonie skody sprzedawca stwierdził ze ludzie zamawiaja totalne golasy , wazne żeby z zewnatrz ladnie wygladały i tyle .... niestety to sie potwierdza bo wiekszosc aut to dosc okrojone wersje . Jak widze wersje 1.4 to zalatuje to kpina , 2 tony wagi kola jak w walcu gwarancja tego ze bedzie zero osiagow i ekonomi .
Nie kazdy potrzebuje silnych wrazen po wcisnieciu gazu i miliona gadzetow w samochodzie.
Kazdy ma prawo do zamowieni "golasa" jesli tylko taka konfiguracja auta mu odpowiada . Przeciez nie Ty bedziesz jezdzil tym autem wiec brak "wszystkiego co musi byc" i brak efektu urwania dupy Ciebie nie dotyczy.
Chcesz zeby urwalo Ci dupe kup sobie cos z logiem AMG co ma ok 600KM dolozysz kompresor bedzie i wiecej i na wyposazenie tez nie bedziesz narzekac w tym przypadku nawet jesli wybierzesz "golasa dla plebsu" co kolejke blokuje.
Nie ma co bić piany Panowie. Pomyślcie jak sfrustrowany musi być człowiek który wpłacił 50tys zaliczki pół roku temu... Żyjemy w wolnym kraju i każdy może jeździć takim autem jakim chcę lub sytuacja mu pozwala.
Szerokości!
Szerokości!
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Przez ten czas czekania powoli wielu puszczają nerwy. Zaczynają szukać używanej i dostępnej od ręki alternatywy o może lepszych osiągach? To normalne.
Myślę, że wielu potwierdzi moje zdanie: Kupuję nowe w salonie bo nie lubię siedzieć na "wypierdzianym" przez Helmuta stołku. I tyle.
Jak kogoś obrażam to z góry sorry.
Myślę, że wielu potwierdzi moje zdanie: Kupuję nowe w salonie bo nie lubię siedzieć na "wypierdzianym" przez Helmuta stołku. I tyle.
Jak kogoś obrażam to z góry sorry.
Ponad 2 tys km zrobiłam już kodiakiem 1.4 150KMMatelino pisze: ↑04 maja 2017, 16:37Darekj jak odbierzesz autko ,to daj znać jak wrażenia z jazdy dynamika , przyspieszenie itd. Ja teź mam zamówionego 1.4 tsi dsg 150km. Jutro będzie produkowanydarekj pisze: ↑04 maja 2017, 10:22
- Samochód zamówiony 12 grudnia z wstępną datą odbioru do 30 kwietnia.
- 20 stycznia pojawia się pierwszy termin produkcji na 15 tydzień.
- 6 marca produkcja przesuwa się na 22 tydzień.
- 20 marca wraca ponownie na 15 tydzień i tak już zostaje.
- 13 kwietnia się wyprodukował w Kvasinach.
Tak więc mój czas oczekiwania wkrótce dobiegnie końca. Z lektury forum wnoszę, że to będzie pierwszy 1.4TSI + DSG z napędem tylko na przód.
- Dzisiaj dzwonił sprzedawca, że samochód właśnie przyjechał z Poznania i na wtorek 9 marca jestem umówiony na odbiór.
.
Nie masz się o co martwić, to nie jest 1,4 sprzed 10 lat a ci co najwięcej ,,wiedzą" o takich silnikach najczęściej jeżdżą autami z dużymi silnikami z 90 lat poprzedniego stulecia