Cennik na rok modelowy 2018 (MY2018)
Re: Cennik na rok modelowy 2018 (MY2018)
Pozwolę sobie nadmienić, że dzisiaj dodałem parę rzeczy do zamówionego w marcu Kodiaq. Nie zmieniło to ceny całego samochodu (utrzymała się z marca z rabatami), sprzedawca doliczył jedynie dodane elementy do starej ceny.
DO developer
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Nie umiem odpowiedzieć. Pewnie zależy to od sprzedawcy. Poczytaj też wątek o poprzednim cenniku, tam Jarek wypowiadał się na ten temat.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Masz rację z rozpędu pomyliłem DRIVING MODE SELECT z DCC, sorki za zamieszanie.lighting pisze: ↑04 maja 2017, 23:05To popatrzyłem do konfiguratora (wersja Style) jeszcze raz i tak:
- AUTO LIGHT ASSIST kosztował 800zł, teraz za darmo. Różnica -800zł
- Wersja Style podrożał. Różnica +700zł
- 3. rząd siedzeń podrożał. Różnica +600zł
- HHC nie ma zastosowania dla 4x4. Różnica 0 zł
- DRIVING MODE SELECT wychodzi mi z konfiguratora za darmo. Różnica 0zł.
Wychodzi mi 500zł drożej.
Jednak porównując do mojego zamówienia to wersja Style w moim wypadku zdrożała przez miesiąc o 2200zł.
Nie rozumiem też tego HHC skoro nie ma zastosowania w 4x4 to po co jej dają jako opcje do dokupienia.
Przeglądałem czeski konfigurator, jednak mają całkiem inne pakiety dodatków niż u nas i felg 19" nie mają w wersji style.
Przychylam się do pytania. Mam Style z produkcją na 27 tydzień. Brałem Auto Light Assist. Czy samochód będzie tańszy?
-
root
- Administrator
Podpisałeś zamówienie, więc zgodziłeś się na ofertę sprzedawcy. Oczekiwać obniżki byłoby nie fair.
Inna sprawa jak będziesz chciał coś domówić, ale to moim zdaniem zależy od sprzedawcy.
Inna sprawa jak będziesz chciał coś domówić, ale to moim zdaniem zależy od sprzedawcy.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Wydaje mi się, że zamówienie jest wiążące od podpisania do odbioru samochodu.
Skoro sprzedawca dałby Ci rabat na rzeczy, które staniały / są za darmo, to logicznym jest, że doliczyłby Ci do zamówienia za to, co zdrożało.
Skoro sprzedawca dałby Ci rabat na rzeczy, które staniały / są za darmo, to logicznym jest, że doliczyłby Ci do zamówienia za to, co zdrożało.
DO developer
-
root
- Administrator
Pomijając już fakt, że po drodze mogły być ze dwie podwyżki. Też powinien je doliczyć?
Powinno być na korzyść Klienta... szczególnie jak musi czekać tyle czasu 
obowiązuje cena i warunki z dnia zamówienia.
Chyba że strony ustalą inaczej przy podpisywaniu umowy
- jankess4
- Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL
Jarek104 pisze:obowiązuje cena i warunki z dnia zamówienia.