Tylko że w sklepie Skody są też koła lewe kolego. Także jak kupujesz 2 prawe i 2 lewe to masz kpl.
https://sklep.skoda.pl/pl/sklep/b/398/k ... -kola.html
JAKIE OPONY NA ZIMĘ ??
Re: JAKIE OPONY NA ZIMĘ ??
który producent produkuje prawe/lewe opony/felgi?bubuś pisze: ↑06 maja 2020, 11:39W ofercie napisano wyraźnie - KOŁO PRAWE.polrob pisze: ↑06 maja 2020, 11:32Wiem że już po sezonie ale szukałem innych felg i rzuciła mi się ofert na klp. koło zimowe w sklepie Skody. Za zimówkę 18 z felgą 820 zł to niezła cena. Opona co prawda 2018 ale nie jest źle.
https://sklep.skoda.pl/pl/sklep/p/1937/ ... relli.html
Komu potrzebne jest tylko jedno koło z dziwaczną felgą?
Przecenili by pozbyć się zalegającego klocka.
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Po pierwsze w ogłoszeniu jest mowa o kole, a nie o feldze. Zatem Twój wtręt chybiony.tomek000 pisze: ↑06 maja 2020, 15:08który producent produkuje prawe/lewe opony/felgi?bubuś pisze: ↑06 maja 2020, 11:39W ofercie napisano wyraźnie - KOŁO PRAWE.polrob pisze: ↑06 maja 2020, 11:32Wiem że już po sezonie ale szukałem innych felg i rzuciła mi się ofert na klp. koło zimowe w sklepie Skody. Za zimówkę 18 z felgą 820 zł to niezła cena. Opona co prawda 2018 ale nie jest źle.
https://sklep.skoda.pl/pl/sklep/p/1937/ ... relli.html
Komu potrzebne jest tylko jedno koło z dziwaczną felgą?
Przecenili by pozbyć się zalegającego klocka.![]()
Po drugie jest coś takiego, jak kierunkowe opony ze wskazaniem kierunku obrotu, znakiem tzw. ROTATION. Ale tego wątku już nie zamierzam rozwijać.
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
przełożenie opony na feldze zrobi z tego koła lewym, więc Twój cały post był chybiony, też bym nie kontynuował...
opony bywają kierunkowe, prawie wszystkie zimowe takie są, ale że są prawe i lewe to nie wiedziałem
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Koła to opony plus felgi i jako calość są lewe i prawe dla opon kierunkowych.
Proponowane przełożenie opon (dezintegracja koła) zmieni stronę dla ponownie zintegrowanego koła z lewej na prawą lub odwrotnie.
Proponowane przełożenie opon (dezintegracja koła) zmieni stronę dla ponownie zintegrowanego koła z lewej na prawą lub odwrotnie.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Brnąc dalej, kto wie czy koło zapasowe jest lewe czy prawe?
. I drugie pytanie, czy ktoś w zimie musiał zmienić koło (np po przebiciu) na zapasowe letnie? I jak się jeździ.
. A może jest niekierunkowa wielosezonowa? Jest duża, więc to nie taka chuda dojazdowka 
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
BRNO -> Sprawdź kierunek 'rotation'. Jeśli kręci się zgodnie z tym kierunkiem z prawej strony to jest prawe. Jeśli z lewej to jest lewe.
Można też dla porządku zmienić stronę koła zmieniając oponę na feldze przed założeniem na oś
Na szczęście Kodiaq potrafi jechać do przodu na prawym kole z lewej strony i na odwrót
Tylne koło prawe może być użyte jako prawe przednie.
----