Czy to z grubsza dobra oferta?

Formalności związane z finalizacją umowy leasingowej (wpłata czynszu inicjalnego przez klienta,podpisanie umowy, rejestracja i ubezpieczenie pojazdu) to 1-2 tygodnie. W chwili zamawiania pojazdu zazwyczaj powinno się wspomnieć, że będzie się korzystać z finansowania zewnętrznego i tyle. Na 2 tyg przed odbiorem pojazdu podpisuje się umowę i handlowiec załatwia wszystkie formalności związane z leasingiem także nie warto się spieszyć z leasingiem jak auto będzie gotowe na październik.foratus pisze: ↑07 kwie 2019, 17:35Już wiem, że OC/AC nie jest specjalnie droższe w leasingu. Mam jeszcze pytanie- czy w chwili zamawiania auta muszę już mieć wybranego leasingodawce? Czy muszę dealerów zadeklarować jak będę finansował auto? Czy już wtedy podpisuję umowę? Czy też mam na to czas do odbioru auta?
Chcę niedługo zamówić auto, tak by odebrać je w październiku, jak skończy się amortyzacja obecnego auta. W międzyczasie planuję zaciągnąć kredyt hipoteczny, jednak lepiej to zrobić przed rozpoczęciem leasingu który obniżyłby zdolniść, stąd moje powyższe pytanie.