potwornie żenująca literówka - to miało być "opracowujĄ" ....
Niemniej jednak śledzę ten system więc mogę dać trochę info ze społeczności - wsparcie dla większości modeli na MQB jest on the way i chodzi tutaj o już aktywnie prowadzone prace. Już da się jeździć, z tym że są drobne różnie między modelami i nie zawsze wszystko funkcjonuje idealnie - potrzebują dostosować kod pod konkretne modele ale chodzi tutaj raczej o szczegóły niż o ogół. Kodiaq (z ACC) posiada wszystko czego potrzeba, aby ten system odpalić i to w pełnym wymiarze. Jak się to sprawdza można obejrzeć np. tutaj: Moim zdaniem w przeciągu roku będzie oficjalne wsparcie dla VW/Skody itd., a w ciągu 2 lat ten system będzie sprawował się na drogach ekspresowych/autostradach praktycznie w 100%.
Aktywny tempomat
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Re: Aktywny tempomat
To takie odbieranie radości z prowadzenia.
Mnie to nie kręci, ale wiem, że to przyszłość. Mam nadzieję, że dlugo jeszcze pozistanie to opcją, jtórą można dezaktywować, bądź nie aktywować.
Mnie to nie kręci, ale wiem, że to przyszłość. Mam nadzieję, że dlugo jeszcze pozistanie to opcją, jtórą można dezaktywować, bądź nie aktywować.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Radość z prowadzenia mam wtedy kiedy siedzę na fotelu kierowcy, bez trzymania rąk na kierownicy ani nóg na pedałach i popijam herbatkę 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Malenstwo8
To już zdaje się nie będzie fotel kierowcy, tylko po prostu fotelMałGorzata pisze: ↑12 gru 2019, 10:28Radość z prowadzenia mam wtedy kiedy siedzę na fotelu kierowcy, bez trzymania rąk na kierownicy ani nóg na pedałach i popijam herbatkę![]()
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
Tak wyglądają moje jazdy po mieście i w trasie ostatnio. A jak chcę mieć fun totalny, kubek na bok, tryb sportowy, obie ręce na trochę niżej niż "za dziesięć druga", wyłączenie TCS i jazdaMałGorzata pisze: ↑12 gru 2019, 10:28Radość z prowadzenia mam wtedy kiedy siedzę na fotelu kierowcy, bez trzymania rąk na kierownicy ani nóg na pedałach i popijam herbatkę![]()
Zadowolny z GunMetal Sportline 
-
Malenstwo8
Korzystaj póki możesz. Kiedyś nie będziesz już miał takiego wyboru. Będziesz jechał i miał emocje jak na grzybach, auto będzie decydowało za Ciebie, co jest lepsze. No normalnie nie mogę się doczekać.D10ni pisze: ↑12 gru 2019, 12:26Tak wyglądają moje jazdy po mieście i w trasie ostatnio. A jak chcę mieć fun totalny, kubek na bok, tryb sportowy, obie ręce na trochę niżej niż "za dziesięć druga", wyłączenie TCS i jazdaMałGorzata pisze: ↑12 gru 2019, 10:28Radość z prowadzenia mam wtedy kiedy siedzę na fotelu kierowcy, bez trzymania rąk na kierownicy ani nóg na pedałach i popijam herbatkę![]()
![]()
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Co po niektórzy będą musieli porzucić swoje wykonywane zawody...
----
-
Malenstwo8
Nieuniknione, ale to jeszcze trochę pewnieMałGorzata pisze: ↑12 gru 2019, 20:22Co po niektórzy będą musieli porzucić swoje wykonywane zawody...
Odświeżymy temat - podobno obecnie warto uważać na "aktywny tempomat" i bliskie odległości ustawiane w opcjach bo...
są zbyt małe do "obecnych przepisów".
Jadąc 140km/h odstęp to "magiczne" 70m a przy 100km/h odległość minimalna to 50m.
Inni określają odległość na zasadzie czasu - min 2-3 sekundy.
Warto uważać na "patrzących z mostu" panów w niebieskich mundurkach
są zbyt małe do "obecnych przepisów".
Jadąc 140km/h odstęp to "magiczne" 70m a przy 100km/h odległość minimalna to 50m.
Inni określają odległość na zasadzie czasu - min 2-3 sekundy.
Warto uważać na "patrzących z mostu" panów w niebieskich mundurkach