Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: agnes »

milesia pisze:
05 lut 2017, 21:18
agnes pisze:
05 lut 2017, 1:22
Jaki masz silnik i tapicerkę?
Kiedy zamawiałaś auto?
Silnik benzyna 1,4, 150KM
Tapicerka mieszana jasno czarna, ale nie skórzana.
Zamówiony ostatecznie 29 grudnia, ale decyzja zapadła 5 grudnia :D kiedy do niego wsiadłam :D
Hak będzie, trzeciego rzędu siedzień ma nie być, płaska podłoga równa z rantem bagażnika, ale to już wiem, że nie będzie możliwe od razu.
Ponoć nie da się teraz wyprodukować, trzeba będzie to podwyższenie później zamówić i dodatkowo oczywiście dopłacić :(
Prawdopodobnie byłyśmy w tym samym miejscu i w tym samym czasie 5 grudnia.... ;)
Też siedziałam dokładnie tego samego dnia i potwierdziłam tylko swój wybór.
Dzięki za info w sprawie bagażnika, bo my też jesteśmy zainteresowani, ale dealer nie potrafił nam powiedzieć, dlaczego opcja niedostępna. Zastanawialiśmy się, czy w związku z tym nie będzie
w standardzie (jeśli nie zamawia się trzeciego rzędu foteli).
Znasz orientacyjny koszt tej podwójnej podłogi?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
milesia
Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM

Post autor: milesia »

agnes pisze:
05 lut 2017, 21:31
milesia pisze:
05 lut 2017, 21:18
agnes pisze:
05 lut 2017, 1:22
Jaki masz silnik i tapicerkę?
Kiedy zamawiałaś auto?
Silnik benzyna 1,4, 150KM
Tapicerka mieszana jasno czarna, ale nie skórzana.
Zamówiony ostatecznie 29 grudnia, ale decyzja zapadła 5 grudnia :D kiedy do niego wsiadłam :D
Hak będzie, trzeciego rzędu siedzień ma nie być, płaska podłoga równa z rantem bagażnika, ale to już wiem, że nie będzie możliwe od razu.
Ponoć nie da się teraz wyprodukować, trzeba będzie to podwyższenie później zamówić i dodatkowo oczywiście dopłacić :(
Prawdopodobnie byłyśmy w tym samym miejscu i w tym samym czasie 5 grudnia.... ;)
Też siedziałam dokładnie tego samego dnia i potwierdziłam tylko swój wybór.
Dzięki za info w sprawie bagażnika, bo my też jesteśmy zainteresowani, ale dealer nie potrafił nam powiedzieć, dlaczego opcja niedostępna. Zastanawialiśmy się, czy w związku z tym nie będzie
w standardzie (jeśli nie zamawia się trzeciego rzędu foteli).
Znasz orientacyjny koszt tej podwójnej podłogi?
Niestety nie znam kosztów. O tej podłodze zostałam poinformowania w dniu dopełnienia formalności zamówienia, bo bardzo mi zależy na płaskiej, prostej podłodze bez wciącia jak w typowym bagażniku. Do dziś być może coś się zmieniło, ale nie pytałam. Podobnie z felgami mam zapis, że mają być antracytowe, których oczywiście nie ma w konfiguratorze na stronie www, ani w salonie podczas zamówienia a na tych srebrnych nie odbiorę auta. Śmiałam się, że przyjadę i ściągne z wystawowego superba felgi i zamienię do swojego kodiaczka : :P :lol:
Do miłego
Milesia :P

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

Według niemieckiego forum, dwaj panowie zamówili Kodiaqi 2 dni temu i otrzymali termin dostawy we wrześniu (za 7 miesięcy).

Dodatkowo, jeden Austriak zamówił samochód 30.01.2017 i dostawa jest na tydzień 38 (połowa września).
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2017, 22:37 przez BikeBert, łącznie zmieniany 1 raz.
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

agnes

BikeBert pisze:
05 lut 2017, 22:59
Według niemieckiego forum, dwaj panowie zamówili Kodiaqi 2 dni temu i otrzymali termin dostawy we wrześniu (za 7 miesięcy).

Dodatkowo, jeden Austriak zamówił samochód 30.01.2017 i dostawa jest na tydzień 38 (połowa września).

Jestem chyba jedynym na tym forum, któremu nie śpieszy się z odbiorem. Nowe auto planowałem kupić w 2018 roku jednak zamówienie złożyłem pod koniec roku 2016. Dlaczego? Czytając o zachwytach testerów tym autem, planach ekspansji Skody na rynek USA właśnie z Kodiaqiem oraz o problemach logistyczno-personalnych w fabryce w Kvasinach, realistycznie liczyłem, że odbiorę auto pod koniec roku 2017 lub na początku 2018. Zatem każdy wcześniejszy termin będzie dla mnie miłym zaskoczeniem.
Brzmi strasznie :cry:
Biorąc pod uwagę, że miałam kupić auto w pierwszej połowie tamtego roku.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

A masz czym jeździć?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

agnes

root pisze:
05 lut 2017, 23:06
A masz czym jeździć?
Jeśli pytasz mnie? To teoretycznie tak (2 osobówki i dostawczak), ale w domu trzech kierowców, więc różnie bywa... Nikt nie chce dostawczakiem jeździć.

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

agnes pisze:
05 lut 2017, 23:11
Nikt nie chce dostawczakiem jeździć.
Hahaha. A duży ten dostawczak? Ja początkowo chciałem Caddy brać, bo do auta muszą 2 rowery się zmieścić. Stąd albo mini van albo kombi wchodziło w grę. Zawsze byłem przeciwnikiem SUVów. Ale jak zobaczyłem bagażnik Kodiaqa po złożeniu siedzeń, zmieniłem zdanie. :)
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2017, 22:35 przez BikeBert, łącznie zmieniany 1 raz.
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

Nightingale
Samochód: Skoda Kodiaq

Post autor: Nightingale »

Wgląda na to, że zamówiłem wszystkie problematyczne opcje i dlatego, pomimo zmówienia na początku grudnia, realizacja wypada na 21 tydzień. W mojej konfiguracji znalazł się diesel 190KM, automat, 3 rząd siedzeń, skórzana tapicerka oraz hah.... Nie udało mi się zobaczyć Kodiaqa na żywo ale widzę, że wielu Wam widziało - jakie są Wasze wrażenia, w odniesieniu do tego co widzieliście w necie oraz na żywo??

darekj
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4TSI DSG 4x2 7os. Style

Post autor: darekj »

Ja zamawiałem 15 grudnia, na chwilę obecną potwierdzona produkcja w 15 tygodniu (połowa kwietnia).

Style benzyna 150KM, DSG, biały, trzeci rząd siedzeń, tapicerka beżowa - bez nawigacji.

Darek

Aeroxik
Samochód: Skoda Superb Kombi 2.0 TSI 280KM, Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: Aeroxik »

Ja też zamówiłem 2.0 TSI Style z hakiem i ze skórą z wentylacją i przez nią termin 19-20 tydzień!

ODPOWIEDZ