Zamówienie 18.03, 2.0 TSI Style + dodatki, na początku tygodnia dostałem datę... Pierwszy tydzień 2018
Wysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Hej. Dzisiaj uslyszalem straszna informacje (ale jeszcze do potwierdzenia za tydzien - gdyz ponoc cos sie w systemie produkcyjnym zadzialo ;-( ), że termin mi sie przesunął z 25 tyg b.r. na 2 tydzien/2018 .......szok.
To jakis kosmos. Zobacze po dlugim weekendzie. Koszmar!
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
-
mitchell
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style
Dual - zmiana roku modelowego. Pisałem o tym wcześniej. Samochody, które miały datę produkcji po 22 tygodniu przez ta zmianę mogły wylądować nawet w 2018 roku...
No to dziwne bo mi z FF wskoczył na 30 tydzień czyli już jako nowy rok modelowy..
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Ale co to znaczy zmiana roku modelowego. Przeciez zamowilem w 02/2017 z dostawa na 2017 wiec rozumiem rok modelowy 2017? tak?
To znaczy ze co? Dostane model z 2018 roku? Juz w 22 tygodniu Skoda zmieniła model na ten z 2018 roku?
Sorry ale jak sprzedaje i serwisuje silniki a nie słyszałem o czyms takim - niestety nie mam doczynienia z branza samochodową.
Nawet dla sprzedawcy ze Skody to kosmiczny termin, a ja mam na umowie dostawe do 30.06.2017 r.
Mozesz w sposob prosty opisac o co chodzi z tym rokiem modelowym?
Sprzedawca powiedział ze to nierealne terminy i napewno znow sie poprzesuwaja za tydzien. Oby tak było. Przeciez to nie Ferrari
To znaczy ze co? Dostane model z 2018 roku? Juz w 22 tygodniu Skoda zmieniła model na ten z 2018 roku?
Sorry ale jak sprzedaje i serwisuje silniki a nie słyszałem o czyms takim - niestety nie mam doczynienia z branza samochodową.
Nawet dla sprzedawcy ze Skody to kosmiczny termin, a ja mam na umowie dostawe do 30.06.2017 r.
Mozesz w sposob prosty opisac o co chodzi z tym rokiem modelowym?
Sprzedawca powiedział ze to nierealne terminy i napewno znow sie poprzesuwaja za tydzien. Oby tak było. Przeciez to nie Ferrari
Pozdrawiam
Dual
Dual
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Od 22. tygodnia w Skodzie zaczyna się nowy rok modelowy. Produkcja więc będzie jeszcze 2017, ale rok modelowy już będzie 2018. Możesz oczekiwać drobnych zmian w stosunku do MY2017, np. Columbus ma być większy (9,2"). No i nowej ceny, ale jak to wpływa na Twoje zamówienie, to już musisz pogadać z Twoim sprzedawcą no i spojrzeć w umowę.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Witam wszystkich obserwuje forum od dłuższego czasu
Autko zamówione 20 Marca 2017 i w końcu doczekałem się terminu 33 tydzień czyli coś pod koniec września
mam pytanie czy takie zmiany jak zmiana koloru jest możliwa i do kiedy można jakieś zmiany wprowadzać ?
Jesli ktoś ma link do inf co do zmiany rocznika modelowego proszę wstawić może tam będzie cała inf co się zmieni w aucie
Autko zamówione 20 Marca 2017 i w końcu doczekałem się terminu 33 tydzień czyli coś pod koniec września
mam pytanie czy takie zmiany jak zmiana koloru jest możliwa i do kiedy można jakieś zmiany wprowadzać ?
Jesli ktoś ma link do inf co do zmiany rocznika modelowego proszę wstawić może tam będzie cała inf co się zmieni w aucie
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Zmian możesz dokonywać do momentu, dopóki nie będziesz miał zamrożonego terminu, czyli w praktyce do dwóch tygodni przed datą produkcji.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
U mnie już był 24 tydzień za moment 32 tydzień. Na razie stanęło po emailu (mam dowód) na 26 tygodniu.Dual pisze: ↑26 kwie 2017, 18:41Hej. Dzisiaj uslyszalem straszna informacje (ale jeszcze do potwierdzenia za tydzien - gdyz ponoc cos sie w systemie produkcyjnym zadzialo ;-( ), że termin mi sie przesunął z 25 tyg b.r. na 2 tydzien/2018 .......szok.
Zamówiony 11.03.2017. Zaczyna się "czeski film" czyli nikt nic nie wie.