Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: stingerA6 »

Dajcie spokój, takie szopki przez latarkę.
Ech będę miał jedną parasolkę i czarne emblematy

"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Shazan
Samochód: Kodiaq RS RM2020 raceblue :)

Post autor: Shazan »

...mam taką nadzieję że mnie to nie dotknie. Jutro zadzwonię i podpytam. wrrrr...w Polsce to nawet ciężko nowy samochód kupić :D
StingerA6... a czy Ty już pokupowałeś te wszystkie czarne emblematy do swojego czy dopiero nosiłeś się z zamiarem?, jak coś to może bym u Ciebie jakieś zakupy zrobił :). Ale to jak już będzie wszystko pewne na 100%

Awatar użytkownika
stingerA6

Nie nie kupowałem, bo jak widzisz z czasem realizacji auta dzieją się szopki.
Teraz będę miał czarne emblematy.
Niezła akcja - auto zamawiane 25 czerwca i ma zagrożony ten rok produkcyjny.

Awatar użytkownika
TOMEQ
Samochód: ŠKODA KODIAQ Sportline 2.0 TSI

Post autor: TOMEQ »

Najlepsze czasy Skody to chyba już minęły, bo to co ostatnie czasy czyta się na temat tego co VW zamierza zrobić ze Skodą to nic dobrego nie wróży tej marce. Chcąc kupić Skodę to chyba jest ostatni czas na to, bo z czasem będzie coraz gorzej z jakością, wyposażeniem i ofertą modelową. Chociaż od zawsze Skoda miała być niżej klasyfikowana od VW i Seata, ale w praktyce bywało to różnie bo zanim zdecydowałem się na Kodiaqa Sportline to niemal zamówiłem Seata Atece FR ale zrezygnowałem m.in. z takich powodów że: nie wybierając pełnego pakietu wszystkich systemów wspomagania kierowcy tylko wybierając poszczególne systemy jeden wykluczał inny np. system monitorowania martwego pola wykluczał system rozpoznawania znaków. Poza tym pomimo obecności elektrycznie regulowanego fotela i lusterek nie było pamięci ustawień, co w Skodzie było dostępne bez żadnego problemu i ograniczeń co mnie zdziwiło, bo teoretycznie Seat miał być wyżej klasyfikowany niż Skoda, a teraz to wszystko chyba się odwróci co z pewnością tylko zniechęci potencjalnych klientów o ile wogóle będzie jeszcze w czym wybierać wśród dostępnych modeli pod marką Skoda, bo z tego co ostatnio pisano to Superb (a nie zdziwiłbym się jakby Kodiaq też) najprawdopodobniej nie będzie dostępny przynajmniej na rynku europejskim i pozostanie zamawiać go tylko przez aliexpress ;-)
KODIAQ Sportline RM2020 2.0TSI 190KM DSG 4x4

Bartosz
Samochód: Sportline 2.0TSI 190KM 2020

Post autor: Bartosz »

@Tomeq
Nadal nie wierzę, by te zapowiedzi miały się ziścić. Jak można okaleczać odnoszącą sukcesy, swoją własną markę... Jaka gwarancja, że klienci obecnie zainteresowani Skodą sięgną zamiast niej po Seata czy VW, a nie po coś spoza VAG? Tak jak pisałem w odpowiednim wątku, to nie Skoda jest problemem, tylko Seat. No i marki z VAG mają zbyt podobne do siebie modele.

Tak długie czasy oczekiwania, a jak bardzo wielu klientów to nie odstraszyło od wyboru Kodiaqa (ja czekałem ponad pół roku i nie żałuję). To o czymś świadczy.

Awatar użytkownika
TOMEQ

W pełni się z tobą zgadzam, VW zachowuje się tak jakby na rynku były tylko i wyłącznie samochody czterech marek: Audi, VW, Seat i Skoda i jeśli klient nie wybierze jednej marki to wybierze jedną z pozostałych trzech, ale przecież jest jeszcze konkurencja o czym nie myślą albo tak są zadumani w sobie, że nie chcą o tym myśleć, byle to nie było dla nich zgubne i ich pazerność sprawi, że klienci którzy wcześniej wybraliby Skodę pójdą do konkurencji.

Awatar użytkownika
stingerA6

Ok koledzy, trzymamy się wątku

Awatar użytkownika
TOMEQ

stingerA6 pisze:
21 paź 2019, 16:31
Raczej bacznie sprawdzać u dealera status produkcji
Czy dealer/sprzedawca otrzymuje automatycznie jakieś powiadomienia o komplikacjach/powodach które wpływają na opóźnienie realizacji zamówienia, tak jak w twoim przypadku, czy musi robić to ręcznie wchodząc w systemie do każdego zamówienia aby to sprawdzić?

Awatar użytkownika
stingerA6

Niestety ręcznie

Shazan
Samochód: Kodiaq RS RM2020 raceblue :)

Post autor: Shazan »

Dzwoniłem do dealera - u mnie wszystko bez zmian ostatni RS w tym roku ma zjechać planowo :) ufff , chyba TOMEQ masz racje kombinują przy wyposażeniu które jest opcjonalne.

ODPOWIEDZ