OPCJE WYPOSAŻENIA - tapicerka i panoramiczny dach
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: OPCJE WYPOSAŻENIA - tapicerka i panoramiczny dach
Wg konfiguratora 4500 zł.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Jutro zamawiam na 100%.milesia pisze: ↑05 lut 2017, 22:42Agnes? Domówiłaś tą panoramę?? Teraz tak czytam i serducho mi zabiło mocnej.... pamiętasz cenę tego dachu?agnes pisze: ↑05 lut 2017, 20:31Dzięki Panowie![]()
Siła argumentów po Waszej stronieZamawiam
![]()
Nie wiem, dlaczego dałam się odwieść od tego pomysłu (a już wiem, ktoś mi powiedział, że i tak w dalekie trasy jeżdżę z boksem, ale tak nie jest do końca).
Może coś jeszcze podrzucicie z wyposażenia, o czym nie pomyślałam![]()
Po ostatniej podróży i problemach z ładowaniem laptopa domawiam też gniazdko 220V.
Cały czas się zastanawiałam, Panowie postawili kropkę nad i. Tego potrzebowałam.
Super pomysł z tym dachem. Szczególnie kiedy ktoś ma dzieci, przynajmniej mają się czym zająć 
Byliście bardzo przekonujący w temacie dachu, za co bardzo dziękuję. Domówiłam.
Zastanawia mnie cały czas, jaka jest różnica w eksploatacji w samochodzie skóry i skóry z wentylacją.
Zamówiłam normalną skórę (ze względu na praktyczność, w porównaniu z materiałem) - mam dobre doświadczenia z używania skóry w domu, natomiast nie mam żadnych w samochodzie.
Czy jest jakaś istotna różnica między skórą a skórą wentylowaną?
Czy różnica jest na tyle istotna, żeby dołożyć te 2 tys.?
Będę wdzięczna za podrzucenie Waszych doświadczeń/opinii.
Zastanawia mnie cały czas, jaka jest różnica w eksploatacji w samochodzie skóry i skóry z wentylacją.
Zamówiłam normalną skórę (ze względu na praktyczność, w porównaniu z materiałem) - mam dobre doświadczenia z używania skóry w domu, natomiast nie mam żadnych w samochodzie.
Czy jest jakaś istotna różnica między skórą a skórą wentylowaną?
Czy różnica jest na tyle istotna, żeby dołożyć te 2 tys.?
Będę wdzięczna za podrzucenie Waszych doświadczeń/opinii.
U mnie w Superbie mam skóry i powiem szczerze, że po prawie czterech latach eksploatacji mają się świetnie, ale naprawdę przykładam się do ich pielegnacji. Dla mnie są proste w utrzymaniu, nie ma plam, przetarć i po przejechaniu 100000 km nie ma szczególnych śladów zużycia. Latem może się i troszkę nagrzewają, ale po włączeniu klimy za chwile są już przyjemne. Co do samej wentylacji to spodziewałem się trochę więcej gdyż nadmuch nie jest zbyt intensywny. Czasami nawet zastanawiam się czy jest włączona ta wentylacja czy nie. Znacznie pomocniejsze i potrzebne jest podgrzewanie foteli gdyż w zimie działa to rewelacyjnie. Dużo obiecuje sobie po podgrzewanej kierownicy i mam nadzieję, że to się sorawdzi. Teraz sprzedawca przekonał mnie do alcantary dlatego postanowiłem zaryzykować w Kodiaq szczególnie, że nie ma tak dużej różnicy w obszyciachvmiędzy jednym a drugim rozwiązaniem. Materiał jest tylko na środkowej części siedzenia. Widziałem to w najnowszym Superbie Sportline i powiem, że gdyby tak było rozwiązane w Kodiaq to byłbym bardzo zadowolony.
Bardzo dziękuję.Skorek pisze: ↑08 lut 2017, 0:09U mnie w Superbie mam skóry i powiem szczerze, że po prawie czterech latach eksploatacji mają się świetnie, ale naprawdę przykładam się do ich pielegnacji. Dla mnie są proste w utrzymaniu, nie ma plam, przetarć i po przejechaniu 100000 km nie ma szczególnych śladów zużycia. Latem może się i troszkę nagrzewają, ale po włączeniu klimy za chwile są już przyjemne. Co do samej wentylacji to spodziewałem się trochę więcej gdyż nadmuch nie jest zbyt intensywny. Czasami nawet zastanawiam się czy jest włączona ta wentylacja czy nie. Znacznie pomocniejsze i potrzebne jest podgrzewanie foteli gdyż w zimie działa to rewelacyjnie. Dużo obiecuje sobie po podgrzewanej kierownicy i mam nadzieję, że to się sorawdzi. Teraz sprzedawca przekonał mnie do alcantary dlatego postanowiłem zaryzykować w Kodiaq szczególnie, że nie ma tak dużej różnicy w obszyciachvmiędzy jednym a drugim rozwiązaniem. Materiał jest tylko na środkowej części siedzenia. Widziałem to w najnowszym Superbie Sportline i powiem, że gdyby tak było rozwiązane w Kodiaq to byłbym bardzo zadowolony.
Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że skóra to dobry wybór.
Czy wentylacja to istotna wartość dodana, czy można odpuścić (między wierszami czytam, że tak).
-
Nightingale
- Samochód: Skoda Kodiaq
Z dodatkowych opcji, poza tymi, które zostały już przez Was wymienione, zamówiłem niezależne ogrzewanie postojowe sterowane pilotem, adaptacyjne zawieszenie z pakietem off-road, sportowe fotele, system kamer 360 stopni, składany hak. Pierwotnie chciałem zamówić fotele skórzane z wentylacją ale były na to restrykcje producenta i system uniemożliwiał taką konfiguracje, fotele sportowe widziałem w Superbie i powiem, że zrobiły na mnie wrażenie. Ogrzewanie postojowe to czysta wygoda, wsiadam do ciepłego auta bez skrobania. Czasem lubię zabrać rowery i zjechać z utartych szlaków więc bagażnik na hak + pakiet off-road. Bagażnik na hak sprawdza się świetnie bo nie trzeba dźwigać wysoko roweru oraz opory powietrza są mniejsze - mniejsze spalanie. System kamer to chyba po prostu gadżet 
-
alfredmiro2006
- Samochód: Kodiaq 2.0 aut 4x4
Tapicerki nie polecam - nie zamówiłem, natomiast dach znam z superba (super!), zamówiłem, aczkolwiek boję się, że trochę dłużej poczekam 
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
@Nightingale: no to będzie wypas, pytanie tylko jakim terminem Cię za to fabryka obdaruje 
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Tapicerki z wentylacją, czy w ogóle skórzanej?alfredmiro2006 pisze: ↑13 lut 2017, 20:59Tapicerki nie polecam - nie zamówiłem, natomiast dach znam z superba (super!), zamówiłem, aczkolwiek boję się, że trochę dłużej poczekam![]()
Ja też zamówiłam dach (po namowie Forumowiczów)
Dawaj znać, jak będziesz miał informacje ad. terminu.