Ja zamawiałem z początkiem listopada...już jutro odbieram autko!!!! Autko stoi już od kilku dniu u dealera. Początkowo termin produkcji przy zamawianiu - koniec maja ( 20/21 tydzień) potem coś ruszyło i wskoczył tydzień 14:-)
Nie wiem o co u innych chodzi, którzy zamawiali w listopadzie i grudniu czyli w przedsprzedaży, raczej wentylacja, elektryka foteli i panorama nie mają wpływu...gdyż ja zamówiłem 2.0TSI Style i wszystkie możliwe opcje jakie były (cena 203k minus rabat)
W sumie 5,5 miesiąca łącznie wyszło, jestem pewien, że warto było czekać:-)
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Dzisiaj byłem w salonie Skody domówić jeszcze tapicerkę Mix i moje auto dalej figuruje jako FF... :/
Powiedziano mi, że zmienia się rok modelowy i nie są widoczne nawet przybliżone daty produkcji..a to FF to tak jakby było wpisane chyba 00..
-
mitchell
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style
Po drodze do domu podjechałem dziś do salonu i uzyskałem dwie informacje - po pierwsze, mój niedźwiad ma już nadany numer produkcji, zatem będzie na pewno wyprodukowany w 18 tygodniu. Po drugie - i to już gorsza wiadomość - ze względu na zmianę roku modelowego na 2018 w 22 tygodniu wszelkie auta, które miały być wyprodukowane w tygodniach 22-52 mocno się relokowały, niektóre nawet na 2018 rok...
Zakładam, może naiwnie, że ustalony wcześniej termin nie ulegnie zmianie, a jeżeli tak to sprzedawca raczy mnie o tym poinformować telefonicznie.
DO developer
-
krzysiek
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów
Dzisiaj dostalem informacje ze moj bedzie produkowany w 20 tygodniu i jest juz staly termin. Wiec w czerwcu bedzie u mnie 
No to się teraz zmartwiłem... :/
-
mitchell
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style
Rozumowanie choć w teorii słuszne, niekoniecznie będzie miało pokrycie w praktyce. Sugeruję samemu odezwać się do dealera i spytać o swój termin. Jeśli jednak miałeś na 22 tydzień lub później - nie nastawiaj się raczej na to, że nic się nie zmieniło.
Mnie się przesunęło tylko z 24 na 25 tydzień.