No właśnie chce .....Kodiaqa, ale to wstyd jeździć Skoda
Ludzie gdzie nie zajrzę wszędzie Peterka i jego rozterki z kupnem auta. Widać On samochód kupuje tylko pieniędzy nie wyjmuje.
Nie wiem jak Wy ale ja już mam tego serdecznie dość. W każdym wątku Peterka i jego potencjalny niezrealizowany zakup....
EOT!
Ja mam dwa prawie szybkie pytania:
1. Czy spresonalizowany kluczyk powoduje ze kiedy odpale auto wszystkie ustawienia sie odrazu aktywuja czyli powiedzmy nastawienia sportowe (zawiwszenie, skrzynia, kierownica, fotel) beda wlaczone? Teraz mam (jeszcze) superba bez takiego kluczyka i kiedy odpalam auto musze przelaczyc tryb na moj ulubiony bo domyslnie odpala sie na nornalu.
2. Moj Kodiaq sie wlasnie w tym tygodniu produkuje ale nie bralem spersonalizowanego kluczyka. Czy kiedy odbiore auto moge domowic taki kluczyk? Idzie to jakos wgrac/zainstalowac juz do gotowego auta?
@Peterka temat zrzutki na Twoje Q7 też już się pojawił raz albo dwa w innym temacie. Mam wrażenie kolego że walisz nic nie wynoszącymi postami żeby sobie ich ilość podbić. Jak widzisz wszyscy po kolei mają dość twoich dywagacji, więc w zasadzie pisz może sobie o swoich watpliwosciach w swoim temacie (nie czytam) ale inne zostaw w spokoju
@JED co do do spersonalizowanego kluczyka to zamówiłem, co on dokładnie daje, np fotel się ustawi pode mnie? Lusterka?
Moim najmądrzejszym ruchem był zakup Skody - wcześniej też było mi "wstyd".
Dzisiaj dziękuję, że dałem sobie szansę - I wątpię, żeby następnym autem nie była Skoda.
No, chyba że używka jakaś, typu SQ7/GLS/G.
@Peterka powiedz nam, ale tak szczerze - o co Ci chodzi?
Czego od nas oczekujesz?
Chłopie, to tylko auto i to bardzo udane.
Mówię Ci, jak będziesz tak myślał, to Kodiaqa przestaną produkować.
Z Twoich wymagań, to Audi Q7, BMW X5 albo nowy GLE. Tylko cena x3, ale jak Cię stać to sobie i nam ulżyj wreszcie.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie gadżetów. W tej chwili Kodiaq ma schowki w drzwiach na parasolki i dodawane są parasolki. Czy w modelu roku 2020 nie będzie ani schowków ani parasolek? Tak twierdzi jeden z dilerow inny tego nie potwierdza. Może już ktoś odebrał Kodiaqa model 2020 i wie jak to jest.
@ Malenstwo8 tak szczerze to chodzi mi o kupno samochodu. Może to dziwi Was ze facet 50+ nie potrafi się zdecydować. Mnie tez to wkurza. Ale szybko zdecydowałem się na kupno Mazdy 6. Prawie jej nie oglądałem, dwie krótkie próbne jazdy. I żałowałem ze kupiłem mazdę 6 praktycznie drugiego dnia po odbiorze załatwiłem ze wybrałem Mazdę. Np nie miała autoryglowania drzwi po ruszeniu. A Importer ściemniał ze ze EU tego zabrania. A obecne modele szóstki już to maja. Stad chodzę i oglądam samochód z każdej strony. Diler tez już ma mnie pewnie dość. Wiem ze nie samochodu idealnego , ale chce kupić taki który najbardziej spełni moje wymagania. W Kodiaqu podoba mi z pewnymi wyjątkami rozplanowanie bagażnika. Szkoda ze nie ma regulowanej podłogi bagażnika. Tiguan ma le leps.e światła . Czy wykorzystam to . Może nie , ale jak to mówią nice to have . Mam wiele wątpliwości i nie chce popełnić tak grubego błędu jak przy kupnie Mazdy.
Nie czytam tego wątku.
Widząc jednakże Wasze poirytowanie lawiną - infantylnych w mojej ocenie - pytaniami @Peterka oraz jego nieustępliwością w formułowaniu kolejnych, sądzę że spektakl skończy się nieprędko.
Wszak do omówienia są jeszcze np. zapach blachy, zapach powietrza wypływającego z nawiewów w zależności od rodzaju wkładu filtra kabinowego, grubość lakieru, odgłos wydawany przez zamykane drzwi, czym konserwować skóry, rodzaje wycieraczek podłogowych i ... dalej już nie wiem o co można jeszcze pytać.
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!