Zgadzam się, test/program jedynie w kategorii żartu
~ Skoda Kodiaq Video Testy / Recenzje / Opinie ~
Re: ~ Skoda Kodiaq Video Testy / Recenzje / Opinie ~
Obejrzałem i rzeczywiście sporo niedomówień tam jest. Sam wyścig, w którym wygrało auto z twinturbo o czym chyba nie było ani słowa. Narzekanie na cenę Kodiaqa też mnie zdziwiło, przecież on był najtańszy z tych trzech aut.
Jest, tyle ze dostepne w necie za 5 dni...
https://player.pl/programy-online/autom ... 71662.html
https://player.pl/programy-online/autom ... 71662.html
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
…ale chyba nie za darmo.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Oglądałem - troszkę ,,zenua,, ten pseudo test. Wg. Mnie ten przejazd po poligonie Kodiaqiem na 19 calowych felgach i oponach szosowych pokazał ze Kodiaq bardzo dobrze poradził sobie w dość trudnych warunkach- generalnie jak sam testujący nadmienił ze po tej drodze jeżdżą w zasadzie tylko czołgi... raz wspomniał o cenie ze wysoka Hmmm zapomniał dodać ze cena zaczyna sie od 90 tys. Santa fe z napędem tylko naprzód to od bodajże 135tys. PLN a Ford od 150tys. PLN czyli tam gdzie startują ceny rywali z napędem na ośkę, mamy juz bardzo dobrze doposazonego Kodiaqa 4x4. Poza tym Kodiaq to klasa cenowa Tucsona/Kugi a i tak miażdży wymiarami/przestronnością/funkcjonalnością Edga i SantaFE:)) a o tym fakcie zapomina większość testujących i wlasnie Kodiaq zestawiany jest z autami o klasę wyższymi.
Poza tym Kosiaq broni sie sam, relacja ceny do wyposażenia, jakości wykonania, funkcjonalności, przestronności jest tu znakomita według mnie i kazde zestawione auto z jego klasy a nawet o klasę wyżej- czyli np. wlasnie Edge/SantaFe/czy nawet BMW x3 obecnej generacji- wypadają blado...
Poza tym Kosiaq broni sie sam, relacja ceny do wyposażenia, jakości wykonania, funkcjonalności, przestronności jest tu znakomita według mnie i kazde zestawione auto z jego klasy a nawet o klasę wyżej- czyli np. wlasnie Edge/SantaFe/czy nawet BMW x3 obecnej generacji- wypadają blado...
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2017, 23:11 przez kamilR, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym nie powiedział, że Edge i Santa Fe są autami o klasę wyższymi, no chyba, że chodzi o cenę. Wymiarami i przestronnością są autami na tym samym poziomie, przy czym rozwiązania Skody wyciskają najwięcej z auta o takich gabarytach.
-
kamilR
No wlasnie miro.t przez swoją cene Edge/SantaFE jest to segment wyżej- fakt ze Skoda zrobiła mega sprytny myk i Kodiaq walczy w dwóch klasach ,,wagowych,, i miażdży wszystkich rywali po kolei:)
Ja po takich testach zawsze mam "doła", bo mam wrażenie, że złym wyborem był silnik 2.0 TDI. No cóż pojeździmy zobaczymy.
-
kamilR
Myślę że nie będziesz zawiedziony:)) zawsze łatwo szybko i przyjemnie można chipować na ponad 200 ,,kuni,, i 450-500 niutków:)
Mała aktualizacja cena za Forda Edge Trend AWD(Edge nie występuję w wersji 2WD- mój błąd) to: 168100PLN, za SantaFE Style 2WD aktualna cena promocyjna to 131300PLN a normalna cena to 141300PLN.
Mała aktualizacja cena za Forda Edge Trend AWD(Edge nie występuję w wersji 2WD- mój błąd) to: 168100PLN, za SantaFE Style 2WD aktualna cena promocyjna to 131300PLN a normalna cena to 141300PLN.
Santa Fe 4WD po rabacie od 174300.