Rok modelowy 2020?
Re: Rok modelowy 2020?
admund - czy coś się zmieniło w kwestii jakości plastików i ich dopasowania czy pod tym względem jest bez zmian? , w stosunku do RM19
Nie jest źle, ale zawsze może być lepiej. Tym bardziej porównując do wlasnej - tańszej- skody z przed kilku lat i do tego ze przy tej kasie, nie owijając w bawełnę, powinno być bardziej miękko jesli chodzi o plastiki i gąbki. Nie chodzi tu o wymianę materiałów na bardziej szlachetne, ale o poprawę ich jakości. Mnie to osobiście razi i uważam że jest do poprawy. Stosowanie innych materiałów tył/przód to dla mnie jawne oszustwo i żyrowanie na nie zawsze do końca świadomych klientach...Nie mam klapek na oczach i to namacalnie stwierdzam.
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Zgadza się
Testowałem 3 dni temu Kodiaqa nówkę sztukę (960km na liczniku) i uchwyty w drzwiach jakby mniej trzeszczały ale do ideału jeszcze było im daleko.
Niestety nadal mocno odkształcał się cały uchwyt zarówno ten z przodu jak i z tyłu ale była to wersja RM2019
czyli jeszcze przed zmianami
Nawet nakręciłem krótki filmik
Chwała Ci za rzetelne i konstruktywne podejście do tematu
test prawie jak u Zachara
. Jeśli chodzi o uchwyty to chyba jest temat tego typu ze będą one wymagały w przyszłości przekonstruowania.
Innym tematem jest to ze jadąc 160km/h z akustycznymi szybami zdecydowanie stwierdzam że jest duuuzo ciszej w środku i nie sądzę aby tak pomagała ta czarna farba na lusterkach w RSie kolegi

Innym tematem jest to ze jadąc 160km/h z akustycznymi szybami zdecydowanie stwierdzam że jest duuuzo ciszej w środku i nie sądzę aby tak pomagała ta czarna farba na lusterkach w RSie kolegi
W moim Style produkcja Maj 2019 rączki skrzypią dokładnie tak samo jak na filmie, kurcze czy przez te juz ponad 2 lata od rozpoczęcia produkcji nie mogą tego poprawić? Przecież to 1 rzecz jaką się dotyka, testuje, ogląda nawet w salonie...Mans pisze: ↑05 sie 2019, 8:56
Testowałem 3 dni temu Kodiaqa nówkę sztukę (960km na liczniku) i uchwyty w drzwiach jakby mniej trzeszczały ale do ideału jeszcze było im daleko.
Niestety nadal mocno odkształcał się cały uchwyt zarówno ten z przodu jak i z tyłu ale była to wersja RM2019
czyli jeszcze przed zmianami![]()
Nawet nakręciłem krótki filmik![]()
-
JED
- Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K
Tak, to jest niewiarygodne.
Wg mnie, problemem z uchwytami jest...waga drzwi i trudność ich zamykania - szczególnie takim ramieniem siły.
Co do akustycznych szyb - nie wiem, jak jest z normalnymi, ale z akustycznymi, jest naprawdę cicho, jak na taką skrzynię.
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. 
U mnie nadal ta raczka troche skrzypi, sprawdzilem. Ciezko mi powiedziec czy bardziej czy tak samo, nie zwracam uwagi na takie pierdoly 
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Zastanawia mnie co Skoda tak maskuje w Kodiaqu, skoro rocznik modelowy 2020
z zewnątrz różni się tylko napisem Skoda z tyłu
Czyżby czekał Nas jednak jeszcze drobny lifting nadwozia z przodu i z tyłu
z zewnątrz różni się tylko napisem Skoda z tyłu
Czyżby czekał Nas jednak jeszcze drobny lifting nadwozia z przodu i z tyłu