Rok modelowy 2020?

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Shazan
Samochód: Kodiaq RS RM2020 raceblue :)

Re: Rok modelowy 2020?

Post autor: Shazan »

admund - czy coś się zmieniło w kwestii jakości plastików i ich dopasowania czy pod tym względem jest bez zmian? , w stosunku do RM19

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

JED
Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K

Post autor: JED »

A co jest z tym złego?
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. :mrgreen:

Shazan

Nie jest źle, ale zawsze może być lepiej. Tym bardziej porównując do wlasnej - tańszej- skody z przed kilku lat i do tego ze przy tej kasie, nie owijając w bawełnę, powinno być bardziej miękko jesli chodzi o plastiki i gąbki. Nie chodzi tu o wymianę materiałów na bardziej szlachetne, ale o poprawę ich jakości. Mnie to osobiście razi i uważam że jest do poprawy. Stosowanie innych materiałów tył/przód to dla mnie jawne oszustwo i żyrowanie na nie zawsze do końca świadomych klientach...Nie mam klapek na oczach i to namacalnie stwierdzam.

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

Shazan pisze:
05 sie 2019, 0:49
Nie jest źle, ale zawsze może być lepiej.
Zgadza się ;)
Testowałem 3 dni temu Kodiaqa nówkę sztukę (960km na liczniku) i uchwyty w drzwiach jakby mniej trzeszczały ale do ideału jeszcze było im daleko.
Niestety nadal mocno odkształcał się cały uchwyt zarówno ten z przodu jak i z tyłu ale była to wersja RM2019
czyli jeszcze przed zmianami :?
Nawet nakręciłem krótki filmik :)

Shazan

Chwała Ci za rzetelne i konstruktywne podejście do tematu :) test prawie jak u Zachara :). Jeśli chodzi o uchwyty to chyba jest temat tego typu ze będą one wymagały w przyszłości przekonstruowania.
Innym tematem jest to ze jadąc 160km/h z akustycznymi szybami zdecydowanie stwierdzam że jest duuuzo ciszej w środku i nie sądzę aby tak pomagała ta czarna farba na lusterkach w RSie kolegi :) ;)

golob
Samochód: Kodiaq Style 1.5 DSG 4x2

Post autor: golob »

Mans pisze:
05 sie 2019, 8:56

Testowałem 3 dni temu Kodiaqa nówkę sztukę (960km na liczniku) i uchwyty w drzwiach jakby mniej trzeszczały ale do ideału jeszcze było im daleko.
Niestety nadal mocno odkształcał się cały uchwyt zarówno ten z przodu jak i z tyłu ale była to wersja RM2019
czyli jeszcze przed zmianami :?
Nawet nakręciłem krótki filmik :)
W moim Style produkcja Maj 2019 rączki skrzypią dokładnie tak samo jak na filmie, kurcze czy przez te juz ponad 2 lata od rozpoczęcia produkcji nie mogą tego poprawić? Przecież to 1 rzecz jaką się dotyka, testuje, ogląda nawet w salonie...

Shazan

Miła informacja jeśli chodzi o konfigurator :)
Obrazek

JED
Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K

Post autor: JED »

Shazan pisze:
05 sie 2019, 0:49
Stosowanie innych materiałów tył/przód to dla mnie jawne oszustwo i żyrowanie na nie zawsze do końca świadomych klientach...
Tak, to jest niewiarygodne.

Wg mnie, problemem z uchwytami jest...waga drzwi i trudność ich zamykania - szczególnie takim ramieniem siły.

Co do akustycznych szyb - nie wiem, jak jest z normalnymi, ale z akustycznymi, jest naprawdę cicho, jak na taką skrzynię.
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. :mrgreen:

admund
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM DSG

Post autor: admund »

U mnie nadal ta raczka troche skrzypi, sprawdzilem. Ciezko mi powiedziec czy bardziej czy tak samo, nie zwracam uwagi na takie pierdoly :)

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

Zastanawia mnie co Skoda tak maskuje w Kodiaqu, skoro rocznik modelowy 2020
z zewnątrz różni się tylko napisem Skoda z tyłu :?
Czyżby czekał Nas jednak jeszcze drobny lifting nadwozia z przodu i z tyłu ;)

ODPOWIEDZ