Usterki w moim Kodiaqu

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Re: Usterki w moim Kodiaqu

Post autor: kkriss »

WŁoś się jeży na głowie. Ilość błędów i usterek jest zdecydowanie za duża.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

ale widzisz to, że zdjęcie jest robione zegaów na zapłonie a nie włączonym silniku...?

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Skorek, no toś mnie pocieszył, gdyż moj Kodiaq tez jest zamówiony w PolMocie na Połczyńskiej. Skoro Panowie maja jeszcze trochę czasu na wyprodukowanie, to mam nadzieję, że usterki wyeliminują do czasu zakończenia produkcji (25 tydzien 2017) i dostawy. A winko dobre dostałeś? ;-))
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Do pierwszego było winko, do drugiego... hm chyba zapomnieli 😂

Skorek

No i zgodnie z obietnicą dzisiaj w ramach rekompensaty odebrałem box. Wielkie jest to bydle bo ma aż 380l. pojemności. Ale trzeba przyznać bardzo solidnie wykonany, także jestem ukontentowany. Wyświetlacz też już od tygodnia śmiga bez najmniejszych zawiasów i oby tak dalej bo mam nadzieję, że to były złe miłego początki.

krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Post autor: krzysiek »

Skorek pisze:
28 kwie 2017, 17:58
No i zgodnie z obietnicą dzisiaj w ramach rekompensaty odebrałem box. Wielkie jest to bydle bo ma aż 380l. pojemności. Ale trzeba przyznać bardzo solidnie wykonany, także jestem ukontentowany. Wyświetlacz też już od tygodnia śmiga bez najmniejszych zawiasów i oby tak dalej bo mam nadzieję, że to były złe miłego początki.
możesz napisać jakie jest mocowanie boxa do bagażnika? tak jak w Thule szybki montaż pokrętłami? z góry dzięki

Skorek

Wsuwane prostokąty w szynę (4 szt.) i pokrętła z góry. Tak mi się wydaje że jest to Thule dedykowane do Skody

sigurdos81@gmail.com
Samochód: Skoda Kodiaq, Ambition 2.0 TSI, 4x4 DSG

Re: Tutaj przywitaj się z innymi użytkownikami

Post autor: sigurdos81@gmail.com »

Co do ustetek to poki co (moze sie czepiam):
1. Nie dzialajce swiatlo cofania - prawy tyl. Byc moze to tylko zarowka (mam nadzieje)
2. Soft dla android auto i zwlaszcza mirrorlink. Po 4 dniach od wyjechania z salonu brak kompatybilijnosci miedzy smartfonem a radiem bolero. Po podlaczeniu sie przez port USB pojawial sie komunikat o braku lacznosci pomiedzy urzadzeniami. Dopiero przywrocenie ustawien fabryczcznych dla skoda smart link dalo efekt.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Usterki znalezione na innych forach

Post autor: lighting »

Cześć,

Rozpocząłem ten temat, ponieważ czytając obcojęzyczne fora natknąłem się na 3 usterki/niedoróbki w Kodiaq, które mnie zmartwiły i chciałem Was (obecnych posiadaczy) spytać, czy komuś przytrafiło się coś podobnego, czy były to pojedyncze przypadki.

1. Na brytyjskim forum odnalazłem temat na temat złej jakości montażu uchwytu do drzwi: Faktycznie mocowanie jest takie słabe ?

2. Tym razem zdjęcia z niemieckiego forum (przeklejone na brytyjskie) Kodiaq: http://kodiaqforums.co.uk/download/file.php?id=598 oraz http://kodiaqforums.co.uk/download/file.php?id=600. Zaobserwowaliście u siebie podobne fuszerki ?

3. Gość pisze, że rozmawiając przez telefon przez Bluetooth podczas przyspieszania samochodu, odbiorca słyszy szumy w słuchawce. Czy ktoś testował już zestaw głośnomówiący w samochodzie ?

Dzięki za odpowiedzi
DO developer

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Re: Usterki znalezione na innych forach

Post autor: dawajrapa »

lighting pisze:
10 maja 2017, 15:16

3. Gość pisze, że rozmawiając przez telefon przez Bluetooth podczas przyspieszania samochodu, odbiorca słyszy szumy w słuchawce. Czy ktoś testował już zestaw głośnomówiący w samochodzie ?

Dzięki za odpowiedzi
Potwierdzam- slychac dziwny dzwiek, ktory rosnie razem z wciskaniem pedalu gazu- byc moze turbo ;) nie rozkminilem tylko jeszcze czy dzieje sie tak przy polaczeniu BT czy Carplay, czy tu i tu, a korzystam z obydwu... generalnie jakosc rozmowy bdb, ale fakt- kilka osob zwrocilo mi juz uwage na te dziwne dzwieki przy przyspieszaniu. Przy rownomiernej jezdzie problemu nie ma.
Reszta usterek, o ktorych wspomniales u mnie nie ma miejsca... (odpukac) ogolnie jakosc wykonania wnetrza zaskakuje nawet posiadaczy audi czy bmw.

ODPOWIEDZ