Virutal Cockpit - AID - doposażenie

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Re: Virutal Cockpit - AID - doposażenie

Post autor: Vibor »

też się zastanawiam po co upierają się przy "swoich" mapach skoro Amundsen działa pod Androidem z nakładką, mogliby go odblokować i umożliwić wgranie map Googla

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Post autor: D10ni »

To nie jest takie proste. Dwa aspekty - długotrwała współpraca z dostawcą map vs kapryśny Google. Mapy Google są póki co darmowe, ale Google w każdej chwili może zmienić model biznesowy. Do tego AA jest oficjalnie nadal niedostępny w wielu krajach, prawda? Żaden rozsądny producent nie zda się na łaskę takiego dostawcy monopolisty.
Drugi aspekt - oryginalne mapy są głęboko zintegrowane z systemami samochodu. Kto używał wbudowanej nawigacji z VC, wie że mogą być wyświetlane kierunki a nie całe mapy. Nie wiem a raczej wątpię że na obecnym etapie AA poda takie dane do systemów samochodu po API. I np jak zaświeci ci się rezerwa czy na mapie googla będzie można wyświetlić stacje paliwowe. Tak więc to nie jest kwestia zwykłego "odblokowania".
No i w sumie nasunęły mi się kolejne argumenty. Za granicą transfer danych kosztuje. Nawet w kraju nie wszędzie jest pokrycie. Nie każdy jest taki ogarnięty że ma pobrane mapy googlowe offline.
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

JED
Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K

Post autor: JED »

Nadal nie rozumiem Twojego punktu widzenia.

Chodzi o WYBÓR - chcesz, używasz Google, nie chcesz, używasz wbudowanej nawigacji.
Więc ja bym bardzo chciał mieć Google Maps na VC, bo nie znam niczego lepszego do nawigacji.
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. :mrgreen:

eManual
Samochód: ŠKODA Kodiaq 1.5 TSI

Post autor: eManual »

Można już wyświetlać Google MAps na Virtual Cockpit czy dalej się nie da?

ODPOWIEDZ