NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Re: NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online

Post autor: D10ni »

Dioda zielona pod sufitem nic nie znaczy. Na czerwono włącza się tylko raz, pojawia się jednocześnie komunikat o nie działających usługach. Po ponownym uruchomieniu samochodu jest już znowu zielona mimo że nie działają połączenia. W każdym razie u mnie tak było. I dwukrotnie w ciągu ponad miesiąca wywalało na czerwono, co (jak przypuszczam) było próbą wymuszenia połączenia "z zewnątrz" przez usługodawcę.
I podsumowując - u mnie przez ponad miesiąc nie działała usługa "proactive service" i "remote access". Gdy amundsena podłączałem do netu (dowolnie - CarStick, wifi z telefonu) - usługa Infotainment Online w pełni działała, mogłem wysyłać do samochodu POI, miejsca docelowe, mogłem wyszukiwać cele poprzez googla. Tu jest tabelka opisująca te usługi i dostępność.

Zadowolny z GunMetal Sportline :D

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Erlenn
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TDI

Post autor: Erlenn »

To ja nie wiem jak to rozwiązac skoro nawet nie mam Connecta w ustawieniach.... Nie mam tez nawigacji, bo nie byla mi potrzebna. Przed wizyta w serwisie Connect byl. Dzialal roznie, ale był.

D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Post autor: D10ni »

TTTM :-) U mnie gdy część usług była niedostępna, z ustawień także zniknęła pozycja którą można było włączyć / wyłączyć usługę.
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Malenstwo8 pisze:
20 maja 2019, 21:22
U mnie zawsze było Marcin pamiętaj o tel. komórkowym.
To u mnie od czasu jak aplikacja nie działa, wyświetla się bez imienia coś takiego :
Obrazek

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Widzę, że każdy ma inaczej.

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Powiem Wam, że codziennie od prawie dwóch miesięcy jak nie działa aplikacja, sprawdzam z nadzieją, że może to już dziś zacznie działać... Moje maile do Skody chyba są olane, bo ostatniego maila wysłałem miesiąc temu i nadal brak odpowiedzi od BOK. Dziś wysłałem maila przez formularz i nie dostałem potwierdzenia dostarczenia wiadomości. Czyżby dodali mnie do spamu :roll: ?

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

michalmiko pisze:
23 maja 2019, 1:16
Powiem Wam, że codziennie od prawie dwóch miesięcy jak nie działa aplikacja, sprawdzam z nadzieją, że może to już dziś zacznie działać... Moje maile do Skody chyba są olane, bo ostatniego maila wysłałem miesiąc temu i nadal brak odpowiedzi od BOK. Dziś wysłałem maila przez formularz i nie dostałem potwierdzenia dostarczenia wiadomości. Czyżby dodali mnie do spamu :roll: ?
Ja tam nic do nich nie pisze. Zgłosiłem na przeglądzie i czekam. Bedę żądał rekompensaty jak ruszy, a jak nie to zwrot kasy i niech spadają. Da się bez tego żyć - już się przyzwyczaiłem.

Bojkot
Samochód: Skoda Kodiaq, 1.9 TDI

Post autor: Bojkot »

A ja Moi Drodzy dostalem dzis odp o Boku skody…pierwszego maila z moimi żalami wylalem 21 maja i do dzis byla cisza,wiec napisalem cos w stylu,ze to bardzo przykre jak traktuja klientow itd i oto co otrzymalm (nie wyjawie tutaj chyba tajemnicy,ze ta odpowiedz to juz jawna kpina z nas uzytkownikow..no ale ocencie sami:;
"Szanowny Panie,
informujemy, że Skoda Auto a. s. podejmuje wszelkie możliwe kroki w celu zapewnienia stałej dostępności usług Skoda Connect. Producent dąży do bezzwłocznego usunięcia nieprawidłowości. W przypadku zaistnienia konieczności przeprowadzenia konserwacji, napraw lub innych działań dotyczących urządzeń technicznych Skoda Auto a .s. lub urządzeń technicznych osób trzecich będących dostawcami danych, treści, informacji lub usług przesyłowych mogą jednak wystąpić nieuniknione tymczasowe usterki, przerwy w działaniu lub ograniczenie wydajności (szybkości) działania usług Skoda Connect. Ponadto intensywne jednoczesne użytkowanie usług Skoda Connect może doprowadzić do ograniczenia ich wydajności (szybkości), o czym informują Ogólne warunki korzystania z usług Skoda Connect.

Rozumiemy, że opisane okoliczności są dla Pana zdarzeniem niepożądanym, zwłaszcza gdy wiążą się z czasową niedostępnością funkcjonalności Skoda Connect. Volkswagen Group Polska Sp. z o.o. nie ma wpływu na zaistniałą sytuację.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za wyrozumiałość.

Z wyrazami szacunku,

Biuro Obsługi Klienta / Customer Care

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Trzeba cierpliwie poczekać. Wychodzę z założenia, że Skodzie/VW czy komuś tam bardziej zależy by działanie usługi przywrócić niż mi.

A fakt, że PR slaby to już wynika ze słabego managementu. Powinni mieć tu szpiega a nie mają bo gdyby mieli to by dużo wiedzieli a takie odpowiedzi z szablonu są słabe nawet jeśli są skuteczne czy nawet zgodne z prawdą... Takie moje zdanie. Amen :)

A teraz znowu czekam bo usługa fajna i przydatna.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Bojkot
Samochód: Skoda Kodiaq, 1.9 TDI

Post autor: Bojkot »

A ja mysle,ze skoda to po prostu skoda z calymi swoimi niedociagnieciami,a nie bmw czy mercedes (choc tam tez jest wesolo czasem:)) Co nie zmienia faktu, ze nie maja elementarnej wiedzy w obsludze klienta,ale to juz mnie rozbawilo do lez..choc w sumie to bardzo smutne;(
"Rozumiemy, że opisane okoliczności są dla Pana zdarzeniem niepożądanym, zwłaszcza gdy wiążą się z czasową niedostępnością funkcjonalności Skoda Connect. Volkswagen Group Polska Sp. z o.o. nie ma wpływu na zaistniałą sytuację."..haha… sa jajcarze:)A to,ze nie maja tutaj szpiega to tez swiadczy o tym,ze "klient nie ich pan":)
I na koniec..nie moge pojac jak banalna aplikacja na tel i rownie prosta komunikacja z autem mogla tak pasc,ze nie potrafia sobie z tym poradzic..moze pora zwrocic sie do chinskich ekspertow skoro eksperci czesko-niemieccy sobie nie radza:)

ODPOWIEDZ