Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Tomala72 »

Rafał pisze:
15 kwie 2017, 17:36
Tomala72 pisze:
15 kwie 2017, 16:47
sitarz91@gmail.com pisze:
14 kwie 2017, 20:28
Zamowilem 14.03 wczoraj odebralem z salonu.werjsa Style 1.4 TSI DSG
Proszę administratora forum o weryfikację wiarygodności takich postów przed opublikowaniem.
po co??
komuno wróć?? cenzura?
forum to forum, ludzie piszą co chcą i tyle, Ty oceń czy ta wiedza jest coś warta czy tylko wyraz żalu jakiegoś słabeusza.
a niby jak admin ma to sprawdzić? - zdzwonić do salonów i spytać czy to prawda?
a gdzie wiara w człowieka - może miał szczęście, zamówił auto, a w między czasie w tym samym salonie ktoś zrezygnował z takiego samego zlecenia - możliwe?
Koledzy nie ma problemu. Zgadzam się w temacie, że cenzura już była i nie ma co wracać.
Chciałbym jedynie aby to forum było wiarygodne.
Nie pierwsze forum gdzie był zrobiony bałagan przez pobłażanie.
Potem nikt nie chciał czytać przez brak wiarygodności.

Napisałem tak ponieważ użytkownik ma jeden post na forum i od razu napisał, że odebrał nowe auto ot tak.
Trochę to zadziwiające patrząc na historię tego tematu.
Nie ma chyba przeszkód żeby kolega sitarz91@gmail.com opisał całą sytuację zakupu. Nie będzie wtedy niedomówień.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2017, 19:05 przez Tomala72, łącznie zmieniany 2 razy.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Może kupił w Ikei do samodzielnego montażu.
Tam prawie cały dom można złożyć mając śrubokręt:p

sitarz91@gmail.com
Samochód: Skoda kodiaq 1.4 TSI DSG

Post autor: sitarz91@gmail.com »

14.03.2017 byłem oglądać samochód w salonie zrobione zamówienie ( wstępny termin coś koło sierpnia) po tygodniu czasu dostałem wiadomość z salonu że jeden z klientów zrezygnował i wskoczylismy na termin produkcji wcześniejszy czyli 14 tydzień i takim sposobem 13.04 samochód miałem już u siebie na podwórku MOŻLIWE

mitchell
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style

Post autor: mitchell »

Mój zamówiony 7 marca, pierwszy termin produkcji miałem ustalony na 24 tydzień, ale szczęśliwie mniej więcej co tydzień skracano go o tydzień... Ostatnie informacje (z piątku) mam takie, że produkcja w 18 tygodniu. Jeśli jutro potwierdzę, że w weekend nic się nie zmieniło, to termin będzie już zamrożony :)
Samochód zamawiany był bez dodatków z listy opóźniających produkcję, a więc bez: skóry, panoramicznego dachu, haka holowniczego i elektrycznie regulowanego fotela (te pamiętam, ale było chyba coś jeszcze).
Przez gapiostwo zapomniałem o czymkolwiek wykorzystującym kamerkę w lusterku (TA/LA/ALA), ale trochę bałem się zmienić konfigurację, żeby nie stracić całkiem niezłego miejsca w kolejce... Mam nadzieję, że z czasem uda się to w miarę tanio dorzucić w kraju.

@sitarz91 - gdzie zamawiałeś? Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że od handlowca w Skodzie słyszałem właśnie o takim przypadku, jak Twój - zamówienie w połowie marca, odbiór w połowie kwietnia. Sam przyznał, że nie do końca wie, jak to się udało, co nie zmienia faktu, że taka sytuacja miała miejsce :)

krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Post autor: krzysiek »

Czy ktos sie orientuje ile wczesniej jest zamrazany tydzien produkcji?

mitchell
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style

Post autor: mitchell »

Z tego, co się orientuję 2 tygodnie poprzedzające tydzień produkcji są zamrożone. Tzn. jeśli masz mieć wyprodukowany samochód w 20 tygodniu, to od początku 18 tygodnia ten termin nie powinien być już zmieniony.

Zmiany na lepsze - realnie patrząc - mogą nastąpić w takim przypadku najpóźniej do końca 16 tygodnia, ponieważ dla produkcji w 19 tygodniu zablokowane będą tygodnie 18 i 17 (zatem 16 tydzień jest ostatnim, w którym produkcja może przenieść się na 19 tydzień).
Zmiany na gorsze - niestety do końca 17 tygodnia...

Mam nadzieję, że opisałem to w miarę zrozumiale.

krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Post autor: krzysiek »

Dzięki:)

sitarz91@gmail.com
Samochód: Skoda kodiaq 1.4 TSI DSG

Post autor: sitarz91@gmail.com »

Zamawiałem w salonie w Gliwicach

miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Post autor: miro.t »

Wygląda na to, że wskoczyłeś w miejsce kol. rafalhtc który w tym okresie chyba zrezygnował z zakupu w salonie w Gliwicach. Ciekawe czy uraczyli Cię tez takimi rabatami, które on uzyskał.

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Dokładnie miro.t to chyba był Kodiaq którego anulowałem bo zgadza się i salon i data. Ja anulowałem zamówienie 14.03 a kolega sitarz91 tego dnia zamawiał. Zgadza się też data produkcji bo miałem mieć 14 tydzień czyli dokładnie taki jak dostał kolega.
Pewnie po jego zamówieniu kilka dnia im zajęło aby w systemie to zmienić i jego auto podpiąć pod te anulowane zamówienie stąd telefon o zmianie terminu dostał też po kilku dniach, a nie od razu w salonie.

Cytuję poniżej w skrócie mój mail do dealera.

"Od Strefa Pomysłów <biuro@strefapomyslow.com.pl>
Do: bogdan.palunin@lellek.com.pl
Data: Wtorek, 14 marca 2017, 01:44PM +01:00
Temat: Re: Tucson

Witam serdecznie,
Panie Bogdanie zgodnie z rozmową z przykrością potwierdzamy, że rezygnujemy z zamówienia ZWS/177/17/GSK dot. Skody Kodiaq i oferty jaką od Państwa otrzymaliśmy.
Powodem rezygnacji jest decyzja o zakupie samochodu innej marki, który oferuje lepsze wyposażenie w cenie niższej niż Skoda, nawet
z rabatem dealerskim jaki od Pana dodatkowo otrzymaliśmy..."

Kolego sitarz91 mam nadzieję, że dali Ci tak dobry rabat jak mi:) Piwo postawisz przy okazji:p

ODPOWIEDZ