Wg mnie problem jest w sofcie w samochodzie odpowiedzialnym za usługi remote access.
Pozostałe usługi online działają jak dotychczas.
Moduł nie łączy się z serwerem bo... i tu pytanie do inżynierów z VAG.
Po Świętach jadę drugi raz do serwisu w tej samej sprawie.
NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Ja mam wizytę w środę.
Coś jednak walnięte jest w samochodzie, moduł nie wysyła aktualnych danych na serwer.
Serwis wstępnie tak to diagnozuje, będzie ok. 2h zabawy
Coś jednak walnięte jest w samochodzie, moduł nie wysyła aktualnych danych na serwer.
Serwis wstępnie tak to diagnozuje, będzie ok. 2h zabawy
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
I dzisiaj kilka godzin w serwisie, przy okazji wymiany kół, tarcz i klocków (w ramach gwarancji czy rękojmi czy czegśotam, w każdym razie płaciłem tylko za wymianę kół). No i ostra walka serwisu z modułem SOS. Serwis poległ, będą zgłaszać "kanałem serwisowym". Tylko tyle że tel. alarmowy działa ale usług (lokalizacja, zamykanie, stan pojazdu) nawet w menu nie ma. Są tylko usługi infotainment, wyszukiwanie guglowe itd. Nie pomogło także usunięcie samochodu z garażu a nawet zarejestrowanie nowego użytkownika.D10ni pisze: ↑16 kwie 2019, 18:59W samochodzie także? Ja przed godziną wsiadłem do samochodu i przy odpaleniu od razu komunikat że usługa połączeń alarmowych nie działa i mam się udać do serwisu. Do tego zapowiedź głosem i czerwona dioda pod sufitem. I ta część zniknęła z menu. Po restarcie pod sufitem już zielono, ale w menu nadal nic, tylko infotainment. Przywrócenie ustawień fabrycznych infotainmentu i ponowna rejestracja nic nie zmieniła.
Zadowolny z GunMetal Sportline 
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Z Twojego opisu mam chyba taką samą przyczynę usterki. Skoro tak, to nie wiem, czy jest sens wizyty w serwisie, skoro nie są w stanie tego naprawić
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
Dziś chyba koło 18 po odblokowaniu samochodu, wejściu i uruchomieniu znowu komunikat o awarii systemu SOS.
I czerwona dioda pod sufitem.
Po drugim uruchomieniu dioda już zielona, ale nadal brak usług SOS, lokalizacji a w apce czy na kompie dane sprzed tygodnia.
Moim zdaniem usterka po stronie serwera a nie samochodu.
I czerwona dioda pod sufitem.
Po drugim uruchomieniu dioda już zielona, ale nadal brak usług SOS, lokalizacji a w apce czy na kompie dane sprzed tygodnia.
Moim zdaniem usterka po stronie serwera a nie samochodu.
Wybierz się, bo jak będą mieć tylko kilka zgłoszeń, to dadzą niski priorytet i zrobią za miesiąc. A jak będzie więcej zgłoszeń wisiało, to się zepną. Z drugiej strony, kto wie, może już po świętach będą mieć rozwiązanie i wyjedziesz "zrobionym" samochodem.
Zadowolny z GunMetal Sportline 
-
karbab
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 7DSG
A ja chciałem odnowić subskrypcję skoda connect i na etapie wpisywania adresu dostaję komunikat, że adres nie może zostać zweryfikowany. Czy ktoś miał i rozwiązał ten problem?
U mnie od ok 2 dni globus czerwony. W aplikacji pustki. Za taką usługę to ja dziękuję 
witam
od kilku dni znowu problem ze zdalnym połączeniem z samochodem. Pod sufitem zielona dioda. Przy próbie połączenia z informacją lub serwisem, komunikat o braku licencji. Nawigacja widzi połączenie z internetem, chociaż globus jest czerwony
od kilku dni znowu problem ze zdalnym połączeniem z samochodem. Pod sufitem zielona dioda. Przy próbie połączenia z informacją lub serwisem, komunikat o braku licencji. Nawigacja widzi połączenie z internetem, chociaż globus jest czerwony
-
kapete
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI Lava Blue
U mnie na chwilę obecną nie mam problemów, na wyświetlaczu globus ze szpilką, apka na smartfonie podaje dane z auta - może związane jest to z radiem - moje to Bolero - a większość z Was wydaje mi się, że opisuje występujące problemu posiadając radio z navi - no chyba, że mam szczęście.
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
U mnie w Bolero działa wszystko, za wyjątkiem Karty Zdrowia Pojazdu
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."