Skrzypiace plastiki.

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Skrzypiace plastiki.

Post autor: Malenstwo8 »

@JED nie chcę siać fermentu, mówię tylko za siebie - z perspektywy czasu dziś wybrałbym X3, GLC, ewentualnie Q5 (bo to mimo wszystko VAG). Mniejsze trochę, ale na bank byłoby lepiej. Po większe poszedłbym do Kia po nowe Sorento, albo po Edge do Forda.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Malenstwo8

JED pisze:
13 kwie 2019, 10:34
Malenstwo8 pisze:
13 kwie 2019, 9:55
Jadąc wczoraj autostradą, mialem ochotę macać/dociskać wszystko po kolei żeby było cicho.
:shock: :shock: :shock:
Nie żartuję. Dwieście km walki. Pełna frustracja. I podkreślam, mówię tylko za siebie. Może inni są zadowoleni, choć patrząc na ten wątek, to nie sądzę.

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Malenstwo8 pisze:
13 kwie 2019, 10:50
JED pisze:
13 kwie 2019, 10:34
Malenstwo8 pisze:
13 kwie 2019, 9:55
Jadąc wczoraj autostradą, mialem ochotę macać/dociskać wszystko po kolei żeby było cicho.
:shock: :shock: :shock:
Nie żartuję. Dwieście km walki. Pełna frustracja. I podkreślam, mówię tylko za siebie. Może inni są zadowoleni, choć patrząc na ten wątek, to nie sądzę.
Ja myślę, że to co pisałeś, czyli przebieg robi swoje. Ja mam cały tysiąc przebiegu i pewnie dlatego wszystko trzyma się jeszcze kupy.
Aż strach pomyśleć co mnie czeka, jak zacznie przybywać kilometrów.
Dlatego zapobiegawczo już konfiguruje następnego Kodiaqa
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

Malenstwo8

[/quote]

No a co mam napisać, jak na prawdę nie skrzypi. Kurczę mam chyba wybrany model bo u innych skrzypiące plastiki i Connect nie śmiga, a u mnie i owszem.
[/quote]
Nic
Nic tylko się cieszyć, choć nie obraź się, ale zdaje dię, że nie mamy co się porównywać do przebiegów i korzystania z auta 😉

RobKos
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4

Post autor: RobKos »

Pertyn testował teraz nowy model Skody, tj. Scala.
Najbardziej wkurzało go skrzypienie z prawej strony i odgłosy uszczelek w drzwiach😃

Malenstwo8

@StingerA6 serio myślisz o następnym?
Myślisz, że będzie lepiej?
Ja byłbym ostrożny i poszedł do innej marki. Sam jak napisałem wyżej dla żony już weźmiemy inne auto. Nie nabiorę się drugi raz. O nie.
Z drugiej strony są użytkownicy jak np Małgorzata z większym przebiegiem i chyba nie narzeka, a może jest bardziej tolerancyjna ode mnie 🙂
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2019, 11:02 przez Malenstwo8, łącznie zmieniany 2 razy.

Malenstwo8

RobKos pisze:
13 kwie 2019, 10:57
Pertyn testował teraz nowy model Skody, tj. Scala.
Najbardziej wkurzało go skrzypienie z prawej strony i odgłosy uszczelek w drzwiach😃
Oglądałem, wszyscy się rzucili na Scale wczoraj na YT. Pisałem wyżej.

RobKos
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4

Post autor: RobKos »

U mnie ostatni kilometr do domu to droga utwardzona. Na tym odcinku słyszę skrzypienie w głównie w prawych drzwiach:).
Potem już jest lepiej, ale nie cudownie.
Przebieg samochodu 20k km.
Wcześniej miałem Q5, jeżdziłem 5 lat, zrobiłem 100k km.
Czasami słyszałem źle poukładane drobiazgi w schowkach, reszta żyleta:)

Problem Kodiaq to chyba jakość spasowania materiałów. Bo generalnie to dobry samochód

Awatar użytkownika
PeWu
Samochód: Kodiaq TDI 150KM

Post autor: PeWu »

Co do Skoda Scala, to generalnie koncepcja auta jest bardzo słuszna. Jednak nie słyszałem ani nie czytałem nigdzie jakiejkolwiek wzmianki o tym czy komuś się to auto podoba. Jak dla mnie już za sam wygląd nie kupiłbym (szczególnie przód i tył). Dodając do tego zwykły ręczny (kto chciałby jeszcze trzymać nogę na hamulcu?), bardzo słabą jakość i najpewniej brak wyciszenia (no niby tanie auto) to ja już podziękuję...
Akurat Kodiaq wyróżnia się na tle konkurencji w kwestii wyciszenia, co było jednym z czynników decydujących.
Ostatnio będąc w salonie skody wszedłem do stojącego tam Kodiaq, musze przyznać, że faktycznie poprawione miał kwestie trzeszczacych uchwytów (pytanie czy to faktycznie fabryczne). Wrażenie miałem, że jest jakby lepiej z jakością i spasowaniem, np zamykanie drzwi - dużo łatwiej i przyjemniej, widocznie popracowali nad tym mechanizmem osłon krawędzi drzwi (a może wystarczy to jakoś nasmarować)?

Myślę, że dla tych co rozważają Kodiaq, warto będzie zerknąć niedługo też np. na nową Kuge od Forda.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2019, 14:42 przez PeWu, łącznie zmieniany 1 raz.

Malenstwo8

Kodiaq ogólnie jest bardzo fajnym autem, tylko mintaż psuje całokształt.

ODPOWIEDZ