NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
Moja przerwa trwa już 8 dni
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Ja już sobie to odpuszczam. Wywalam tę aplikację z komóry, a w czerwcu nie przedłużę abonamentu:).
I tak za 2-3 lata wystawiam niedźwiedzia na sprzedaż.
I tak za 2-3 lata wystawiam niedźwiedzia na sprzedaż.
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Też bym tak zrobił, gdyby nie to, że w lutym przedłużyłem. Dostałem już ze 3 maile z przeprosinami, zapewnieniami i dalej d..a zbita.
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
Skoda Connect to sporo usług, apka na telefonie daje dostęp tylko do części. http://pl-pl11.skoda-auto.com/twoja-sko ... da-connect
Dla mnie pakiet Infotainment Online w przypadku Amundsena czy Columbusa jest kluczowy.
Tu fajne rozpisanie funkcji:

Dla mnie pakiet Infotainment Online w przypadku Amundsena czy Columbusa jest kluczowy.
Tu fajne rozpisanie funkcji:

Zadowolny z GunMetal Sportline 
-
JED
- Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K
Wiesz moze, z jakich zrodel pobierane jest info o traffic?
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. 
-
RobKos
Online traffic w praktyce wygląda tak, że pojawia się tylko komunikat głosowy, iż przed Tobą zaraz będzie zator. I tyle, żadnej autommatycznej korekty trasy w trakcie pracy wbudowanej nawigacji.D10ni pisze: ↑10 kwie 2019, 14:15Skoda Connect to sporo usług, apka na telefonie daje dostęp tylko do części. http://pl-pl11.skoda-auto.com/twoja-sko ... da-connect
Tu fajne rozpisanie funkcji
W rezultacie wjeżdżasz w korek jak te cielę:) testowane niejednokrotnie w Warszawie. Parę razy dawałem tej nawigacji szansę ale jak widzę co ona wyprawia w mieście które znam jak własną kieszeń, to wolę już nic więcej nie pisać.
A reszta usług online, np.pogoda, stacje benzynowe, news, POI itd?
Zrobisz to z powodzeniem z pozycji smartfona, jeszcze przed wyruszeniem w trasę
-
JED
- Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K
Kiedys przeczytalem takie madre stwierdzenie: nie uzywaj nawigacji w miescie, ktore dobrze znasz 
Co do reszty, to sie zgadzam - to taki bajer, po prostu.
Co do reszty, to sie zgadzam - to taki bajer, po prostu.
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. 
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
Nie masz racji. Po pierwsze na mapie widać zakorkowane ulice, w każdym razie w tym mieście w którym się głównie poruszam. Po drugie zatory są dostępne także ukryte w menu. Po trzecie słyszałem już kilka razy komunikat że zmieniono trasę na podstawie aktualnej sytuacji drogowej.
I tu znowu są scenariusze które są bardzo wygodne. Oczywiście niekoniecznie do wykorzystania jeśli jeźðzisz po swoim mieście i znasz je jak taksówkarz starej daty.A reszta usług online, np.pogoda, stacje benzynowe, news, POI itd?
Zrobisz to z powodzeniem z pozycji smartfona, jeszcze przed wyruszeniem w trasę
- Siedzę przy kompie, mam info że chcę gdzieś być. Wklikuję na portalu, wysyłam do samochodu. Po uruchomieniu w samochodzie mam komunikat że zaimportowano cel. Dwa kliknięcia i jadę do celu.
- Jestem w trasie, lubię konkretne stacje benzynowe. Klik klik i widzę najbliższą na trasie. Bawienie się telefonem i wyszukiwaniem, nawet głosowym wymagałoby zatrzymania się.
- I jeszcze jedno. Widzę że w apce na androida pojawiło się wołanie o dostęp do kalendarza. Z poziomu apki mogę wybierać cel, jeśli jest zdefiniowany w spotkaniu. Do sprawdzenia, wygląda na wygodną funkcję.
- No i najważniejsze, jakakolwiek zmiana planów i miejsca docelowego, to skorzystanie z wyszukiwania celu googlowego w Skoda Connect. Bez grzebania w telefonie który leży sobie w schowki i się ładuje. Albo gdzieś w plecaku.
Zadowolny z GunMetal Sportline 
-
RobKos
Nie miałem jeszcze komunikatu o zmianie trasy, muszę to potestować z ciekawości:)D10ni pisze: ↑10 kwie 2019, 16:57
Nie masz racji. Po pierwsze na mapie widać zakorkowane ulice, w każdym razie w tym mieście w którym się głównie poruszam. Po drugie zatory są dostępne także ukryte w menu. Po trzecie słyszałem już kilka razy komunikat że zmieniono trasę na podstawie aktualnej sytuacji drogowej
To że na mapie widać zakorkowane ulice to ja się bardzo cieszę, bo ja też je widzę, tylko chciałbym, żeby nawigacja na bieżąco korygowała ten czynnik podczas swojej pracy.
Jednak sytuacja na drodze to nie tylko korki.
Gdzie radary, odcinki pomiaru prędkości, czasowe zamknięcia niektórych odcinków ulic? Już nie mówię o patrolach policji z suszarką.
Jest taka ulica, czasowo zamknięta od stycznia, planowane otwarcie 30 kwietnia.
Nawigacja uparcie jednak ustawia trasę na tym odcinku. To ma być aktualizacja sytuacji drogowej online? Ja o tym odcinku wiem, chciałbym widzieć miny kierowców spoza Warszawy, którzy nagle staną swoim samochodem przed taką niespodzianką. Już chyba nawet google maps omija ten odcinek w planowaniu trasy.
Ile teraz kosztuje teraz abonament Skoda Connect, ja mam jeszcze 2 miesiące bezpłatnie do czerwca?
NawiExpert 99 PLN rocznie, jak są promocje to 69 PLN