Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Dziś telefon od dealera. Przez popyt nie przyspiesza, ale póki co bez obsuwy i produkcja nadal na czerwiec. Zamawiany w połowie stycznia Sportline 2.0 TSI 190KM. Może uda się w wakacje do Polski już Miśkiem zajechać
.
Kolego Gliniak czy diesel w łasce. Nie wiem.
Tak wybrałem bo tak wychodziło ekonomiczniej.
I jednak diesla można virusować.
Kiedyś kochałam tylko bęzyniaki.
Ale od czasu kiedy nabyłem mercedesa w211 v5 2.7 tdi
To niutkii nabrałay nowego znaczenia.
I od tam tej pory każde auto ma VIRUSA!!! obecny superb też obowiązkowo zaliczył VTG
I dla tego diesel.
moje auto zamówione 23.02 wersja style + parę niewydumanych dodatków. Dzisiaj telefon od dilera termin na wrzesień lub później ze względu na ogromne zapotrzebowanie na mój silnik 1.5 150km benzyna. Ręce opadają, czas nauczyć się cierpliwości - nie będzie łatwo 
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Potwierdzam. Terminy benzyn są odległe. Diesle produkują się szybciej.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
Dzisiejszy telefon dilera i dobry i zły ... trzeba czekać już bliżej niż dalej ... maja ponoć pismo obiegowe od skoda polska ze zamówienia z 2018 r maja być zrealizowane w przedziale 18-24 tydzień ... bo od 27 tyg lecą z produkcja roku modelowego 2020 ...
Mój diler od ponad dwóch tygodni nie może zatwierdzić mojego zamówienia na 1.5 TSI do produkcji.
Co znaczy odległe terminy? Ja potrzebuje auto na grudzień / styczeń. I nadal się wstrzymuje z telefonem do dealera bo nie chciałbym żeby auto stało na placu 2-3 miesiące... chociaż czy to ma znaczenie?
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Np rekordowy Sportline 1.5 tsi dsg, zamówiony w lipcu 2018 nie ma nawet wyznaczonego terminu, więc zapowiada się ponad rok oczekiwania.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
10ty miesiąc na 2.0TSI sie rozpoczął, terminu dalej brak.Pozdrawiam cierpliwych.
Mój TSI zamówiony 8 listopada, ma termin już podobno finalny na 24tyd (czerwiec), jeśli się sprawdzi to będzie ok 8mieś (ale nie miałem ciśnienia z terminem, zamówiłem odpowiednio wcześniej i liczyłem spokojnie na co najmniej 6-7m).
Raczej najwyższy czas zamawiać, a nie łudzić się że będzie stał na placu.