Zdaję sobie sprawę, że forum czytają głównie mężczyźni, dla których kolory prawie nie istnieją, ale decydując się na zakup samochodu, musicie podejmować także tę decyzję.
Jakie kolory wybraliście lub wybralibyście?
Czy jest ktoś, kto widział Kodiaqa w innym kolorze, niż ten "pokazowy" biały?
Wprawdzie podałam już kolor przy zamówieniu (brąz mato metalizowany), ale bez wielkiego przekonania, a można jeszcze zmienić, więc może ktoś mnie przekona do zmiany.
Muszę przyznać, że dostępne kolory nie "powalają"...
Najciekawsze kolory dla Kodiaqa
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: Najciekawsze kolory dla Kodiaqa
O dziwo Czesi mają mniej 
Ja bym się poważnie zastanowił nad szarym quartz.

Ja bym się poważnie zastanowił nad szarym quartz.

Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Ja bym się zastanowił nad granatowym, albo czarnym. Wiem, że obite, ale co zrobić.
-
Aeroxik
- Samochód: Skoda Superb Kombi 2.0 TSI 280KM, Kodiaq 2.0 TSI
Ja wybrałem białą perłę..
inny kolorek niż skoda prezentowała na premierze. Tam były białe akrylowe...Ale jakoś w tym białym kolorze auto wizualnie wydaje się większe!
Dzięki za Wasze opinie.
Moim pierwszym typem był szary quartz (na podstawie kulki w salonie i konfiguratora).
Podczas zamawiania w salonie, oglądałam Octavię w tym kolorze i mnie rozczarował (zbyt niebieski i zdecydowanie jaśniejszy niż sobie to wyobrażałam). Zrezygnowałam.
Zanim pojawiły się kolory dla Kodiaqa, również myślałam o białym - bardzo podoba mi się kolor biały w odcieniu szarości w Citroenie, ale Kodiaq (w ogóle Skoda) w podobnym kolorze nie występuje.
Egzemplarz pokazowy w Salonie wyglądał fajnie w tej bieli, ale sam kolor mnie nie "powalił".
Trochę przestraszyłam się bieli, bo auto będzie bardzo rzucać się w oczy (chyba optycznie w tym kolorze będzie największe), a ten efekt najmniej mnie interesuje. Po za tym nie bardzo mam ochotę na częste wizyty w myjni.
Czarny ??? w sumie przewidywalny, ale to mycie...
Sama nie wiem...
Moim pierwszym typem był szary quartz (na podstawie kulki w salonie i konfiguratora).
Podczas zamawiania w salonie, oglądałam Octavię w tym kolorze i mnie rozczarował (zbyt niebieski i zdecydowanie jaśniejszy niż sobie to wyobrażałam). Zrezygnowałam.
Zanim pojawiły się kolory dla Kodiaqa, również myślałam o białym - bardzo podoba mi się kolor biały w odcieniu szarości w Citroenie, ale Kodiaq (w ogóle Skoda) w podobnym kolorze nie występuje.
Egzemplarz pokazowy w Salonie wyglądał fajnie w tej bieli, ale sam kolor mnie nie "powalił".
Trochę przestraszyłam się bieli, bo auto będzie bardzo rzucać się w oczy (chyba optycznie w tym kolorze będzie największe), a ten efekt najmniej mnie interesuje. Po za tym nie bardzo mam ochotę na częste wizyty w myjni.
Czarny ??? w sumie przewidywalny, ale to mycie...
Sama nie wiem...
Oczywiście, gdyby był dostępny...Skorek pisze: ↑02 lut 2017, 18:49https://www.google.pl/search?site=webhp ... V1emjyA4wM:
To byłby hit
Po premierach, spodziewałam się fajnych kolorów, ale cóż...
Nawet kolor, który mam na starej Octavii (mieszanka borda, fioletu i śliwki) byłby fajny, ale jego też już nie ma.
-
Aeroxik
- Samochód: Skoda Superb Kombi 2.0 TSI 280KM, Kodiaq 2.0 TSI
Ten kolorek jest już dostępny w Superbie
nazywa się Dragon Skin... Pewnie niedługo będzie też w Kodiaqu.
Jest tak zaje..., że aż niebezpieczny. Dobrze, że moje zamówienie nie dotrwa do wprowadzenia tego koloru, bo mogłabym zaszaleć. A może jestem zbyt optymistyczna z terminem realizacji...