Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
A czy ktoś może ma rozeznanie dot prod 2.0 tdi dsg model Ambition 4x2. Składam zamówienie. I nie wiem ile może być czasu oczekiwania. Bo jak lipiec to połowa rocznika poleci w. .. I nie wiem czy warto tracić połowę rocznika 2019 (moglem zrobić to w styczniu) 
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Średnio 3- 4 miesiące
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
4-5 miesięcy. Przepraszam, ale dziwne masz spojrzenie na temat.
Może być 3-4, 4-5, ale i nawet 5-6 miesięcy (mi wychodzi obecnie 5
). Rozmawiałem z dealerem w zeszłym tygodniu i już teraz nawet nie robi takiej wielkiej różnicy jaki silnik, czy model, tylko jeśli już, to ile wyposażenia no i kwestia najważniejsza, czyli jaką dealer ma "pulę" terminów i czy już niektóre zaklepał + ile zamówień już ma od klientów. Jak ktoś się wstrzeli w zaklepany przez dealera termin i będą się zgadzały w miarę konfiguracje, to można czekać nawet 2-3 miesiące. Tylko takich przypadków jest mało. Ogólnie terminów jest mniej przez duży popyt. Tak przynajmniej zrozumiałem, jak mi to tłumaczył w piątek.
Ja jestem cierpliwym człowiekiem... czekanie dobija, ale jak to w życiu czas płynie baaaaaardzo szybko. Kodiaq style + panorama, canton, ambiente, tapicerka mix, podgrzewane tylne siedzenia, elektrycznie otwierana klapa bagażnika , nakładki, listwy progowe, stoliki i pare innych drobiazgów zamówiony 1.10.2018 po ok 2 tyg wskoczył termin 5 tydzień 2019, który tydzień później znikł. Od 18.02 br mamy termin zamrożony koniec kwietnia produkcja i w opinii dilera raczej nie ulegnie przesunięciu .... wiec zostaje czekać bo już bliżej niż dalej . Czyli 7 mcy , a gdzie jeszcze transport i odbiór ... jak będzie połowa maja to będzie dobrZe .
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Jeśli koniec kwietnia to nie jest zamrożony… Termin się zamraża na miesiąc przed. Tak więc jeszcze wszystko się może zmienić…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
Kris
- Samochód: BMW e39 M5, Kodiaq 2.0TSI 4x4 DSG,
Moj 2.0TSI juz w garazu
Jak sie ogarne z nim troche i porobie zdjecia zaloze odpowiedni temat w dziale , czas oczekiwania : 8 miesiecy... pozostawiam bez komentarza
Czemu niby dziwne? Co w tym dziwnego.? Jak miał bym czekać do lipca to zamówił bym dopiero auto we wrześniu tak by miec rocznik od stycznia. Patrząc przy odsprzedaży nikt nie patrzy kiedy rejestrowany miesiąc tylko data rocznika!Malenstwo8 pisze: ↑20 lut 2019, 21:064-5 miesięcy. Przepraszam, ale dziwne masz spojrzenie na temat.
Spojrzenie takie A nie inne.!
Ja patrząc i czytając forum i rozmawiając z dielerami
Zorientowałem się że zależe jest gdzie się zamawia .
Jak Cię widzi firma która u której kupujesz auto.
I jakie ma możliwości. Jak widzą w tobie klienta na dalsze działanie to będziesz miał auto tochę szybciej.
Auta na PB mają znacznie dłuższe oczekiwanie od diesla.
Moje zamówienie oszacowano na 2 miesiące od dnia zamówienia. Jeszcze chwilę poczekam.
Zamówienie 2.0 tdi
Style + dodatki. 2 dodatkowe fotele +fresh+hak +asystent pasa+kamery
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Wiesz o utracie rocznika, to można mówić przy odbiorze auta w grudniu, a nie w lipcu, bez przesady. Z tym rocznikiem, to tylko u nas takie jaja. Wszędzie liczy się data rejestracji, na szczęście to się niedługo zmieni. Co do Twojej teorii o ocenie klienta, to co powiesz ludziom, którzy złożyli zamówienia, wpłacili zaliczki i czekają po 8-10 miesięcy?
Zamówili ale diler ocenił, że pewnie nie chcą kupić i olewa ich z dostawą
Zamówili ale diler ocenił, że pewnie nie chcą kupić i olewa ich z dostawą
Rozwiń proszę co masz na myśli. Na jakie dalsze działanie? Przychodzę z konkretnym podejściem, zamawiam, wraz z masą wyposażenia (co nie powinno mieć znaczenia, bo możesz sobie zamówić co chcesz) i mam 5 miesięcy czekania, o czym była mowa od początku. Co niby miałbym więcej od siebie wykazać? Że zamówię u nich jeszcze jedno auto, jeśli mi szybko pierwsze dostarczą?