Sportline na tych swoich 20 calowych felgach jest przepiękny! I też pokusze się że chyba ładniejszy niż RS. Jakby wziąść 2.0 TSI 190 PS i chip to pewnie ze 240 PS można by wycisnąć, to już by pięknie szło, do tego wydechy z RS i bajka.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Skoda Kodiaq vRS
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Skoda Kodiaq vRS
Gwoli ścisłości to są atrapy wydechów 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
W RS nie, zobacz na filmie zachara.MałGorzata pisze:Gwoli ścisłości to są atrapy wydechów
Znaczy w samym zderzaku atrapy ale już wyglądające jak całe wydechy, a nie jak w sportline tylko dolozone chromowane obwódki. Zawsze można jakiś dedykowany wydech założyć, jeżeli takowe już są albo na pewno niebawem będą
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
No fakt. Wygląda zdecydowanie lepiej.

----
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Ale dymi tylko z jednej rury bo ta druga jest zaślepiona
Czeska komedia po prostu
W sumie to trochę mi żal tego Pana bo jedyne czym ten RS zadziwia to nie osiągi a cena tego konkretnego egzemplarza 235tys.zł,
która w dodatku nie podlegała żadnej negocjacji bo to nowość, och i ach
Trochę to wszystko bez sensu ale cóż jak ktoś ma ciśnienie, żeby się koniecznie wyróżniać z tłumu to nic mi do tego
Moim skromnym zdaniem Kodiaqiem RS wyróżniać się nikt nie będzie bo wygląda jak Sportline
a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać
Sportline 2.0 TSI 190KM DSG7 4X4 startuje z poziomu 160tys.zł i to ma sens
Kodiaq RS kosztuje 193tys.zł czyli płacimy 33tys.zł więcej za silnik BiTurbo 240KM, czerwony znaczek RS na grilu(po prostu szał)
i jedną dymiącą rurę wydechową oraz dodatkowy odblask z tyłu zamiast paska z gumy.
Mamy jeszcze na rynku za 170tys.zł zwykłego VW Tiguana 2.0 TSI 230KM DSG7 4Motion i 6,3 do 100km/h, który takiego RS wciąga lewą dziurką od nosa.
Czesi modelem RS strzelili sobie we własne kolano bo VAG nie pozwolił na to ,żeby dać do niego silnik benzynowy 2.0TSI o mocy 300KM, zamiast tego nieszczęsnego Diesla 240KM
Kłania się durna polityka koncernu VAG
Wielka szkoda bo Skoda naprawdę potrafi robić szybkie samochody
Czeska komedia po prostu
W sumie to trochę mi żal tego Pana bo jedyne czym ten RS zadziwia to nie osiągi a cena tego konkretnego egzemplarza 235tys.zł,
która w dodatku nie podlegała żadnej negocjacji bo to nowość, och i ach
Trochę to wszystko bez sensu ale cóż jak ktoś ma ciśnienie, żeby się koniecznie wyróżniać z tłumu to nic mi do tego
Moim skromnym zdaniem Kodiaqiem RS wyróżniać się nikt nie będzie bo wygląda jak Sportline
a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać
Sportline 2.0 TSI 190KM DSG7 4X4 startuje z poziomu 160tys.zł i to ma sens
Kodiaq RS kosztuje 193tys.zł czyli płacimy 33tys.zł więcej za silnik BiTurbo 240KM, czerwony znaczek RS na grilu(po prostu szał)
i jedną dymiącą rurę wydechową oraz dodatkowy odblask z tyłu zamiast paska z gumy.
Mamy jeszcze na rynku za 170tys.zł zwykłego VW Tiguana 2.0 TSI 230KM DSG7 4Motion i 6,3 do 100km/h, który takiego RS wciąga lewą dziurką od nosa.
Czesi modelem RS strzelili sobie we własne kolano bo VAG nie pozwolił na to ,żeby dać do niego silnik benzynowy 2.0TSI o mocy 300KM, zamiast tego nieszczęsnego Diesla 240KM
Kłania się durna polityka koncernu VAG
Wielka szkoda bo Skoda naprawdę potrafi robić szybkie samochody
Ostatnio zmieniony 07 lut 2019, 12:57 przez Mans, łącznie zmieniany 6 razy.
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Też uważam, że cena z kosmosu i nie warto tyle płacić, ale każdy patrzy pod siebie. Ważne jest jedno, krytykować można, ale z klasa, bo komentarze pod filmem na YT w stylu, że burak w skodzinie z gościa i, że 15 lenie BMW jest lepsze i to już pośmiewisko dla mnie 
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
@Malenstwo szkoda czytać te bzdury sfrustrowanych ludzi na YT
Zawiść w naszym kraju jest dzisiaj wszechobecna i nic na to nie poradzisz
Zawiść w naszym kraju jest dzisiaj wszechobecna i nic na to nie poradzisz
-
Malenstwo8
Co prawda, to prawda, natomiast faktycznie Tiguan TSi 230 KM DSG7 4Motion z czasem 6,3 to świetny wybór i pomimo, że nie jest "rasowym" sportowcem, jak to ma niby miejsce w Kodiaqu, to rzeczywiście osiągi ma lepiej niż dobre
-
Malenstwo8
To ten sam silnik co w Cuprze Atece, z tym, że Tiguan ładniejszy sporo