Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
borek
Samochód: Skoda Kodiaq L&K TSI 229 (chip)

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: borek »

Wiem że np Łódź skraca czas oczekiwania w taki sposób że mają już zamówioną pulę aut i następnie modyfikują zamówienie już podczas procesu produkcyjnego, tam gdzie idzie oczywiście.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Z tego 3 tysiące sprzedano w Polsce :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Wynika z tego raportu, że Skoda w większości modeli zanotowała spadek sprzedaży, a jednak ma ogólny wzrost na poziomie 4,4% rok do roku. Jak to możliwe? Czyżby 3 modele (Kodiaq, Karoq i Citigo) nadrobiły straty za pozostałe modele wypracowując taki zysk? Jeżeli tak, to nawet nie chce myśleć jaka jest na nich marża :)

Malenstwo8

borek pisze:
15 sty 2019, 13:48
Wiem że np Łódź skraca czas oczekiwania w taki sposób że mają już zamówioną pulę aut i następnie modyfikują zamówienie już podczas procesu produkcyjnego, tam gdzie idzie oczywiście.

Nie tylko Łódź. Tak robi większość dużych dilerów. W Łodzi w Bednarku faktycznie tak jest i już kiedyś o tym pisałem. Każdy diler ma pulę do wykorzystania w ciągu roku. Może zamówić auta do produkcji w ciemno i przekonfigurowywać je w trakcie, lub zamawiać bezpośrednio pod wymagania klienta (wtedy się czeka dłużej, bo auto wchodzi na koniec kolejki).

Bartosz
Samochód: Sportline 2.0TSI 190KM 2020

Post autor: Bartosz »

wmbodzio3 pisze:
14 sty 2019, 22:35
Bartosz pisze:
14 sty 2019, 19:42
wmbodzio3 pisze:
14 sty 2019, 18:51

Wszystko zależy jaki silnik wybrałeś. Jak TDI to u nas bez problemu można taką cene uzyskać. Nawet niższa. Szczególnie że jest wyprzedaż na diesle
Hmm.. Mi w polskim konfiguratorze Skody ta sama konfiguracja jaką zamówiłem (tylko że oczywiście z dieslem, bo nie macie jeszcze TSI 190KM) wyszła ponad 220 tys. zł. :shock: Nie mówiąc o tym, że w Polsce nie ma niestety w standardzie od groma rzeczy, które tutaj są. Według konfiguratora, w Polsce zupełnie goły Sportline kosztuje dokładnie tyle, ile mój z pełnym wyposażeniem oprócz dachu i 3 rzędu. Chyba, że dostajecie od dealerów upusty rzędu 40 tys., to ok... ;) Tak czy siak robi się offtop. Mam nadzieję że nie przedłużą terminu!

Sorrki ale sprawdziłem w konfiguratorze szwedzkim wersje L&K z 190 km dieslem. Podstawa różni sie o jakieś 4tys zl.na korzyść Szwedów. Ale jak porównuje sie zawartość wersji szwedzkiej a polskiej to dzien a noc. Napewno taniej wychodzi w Polsce
O L&K się nie wypowiadam i nie sprawdzałem. Z tego co pamiętam obniżona cena dotyczy Sportline, Style i Scout (wszystkie w Adventure Business Edition) i tu różnica jest ogromna na korzyść Szwecji.

D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Post autor: D10ni »

Malenstwo8 pisze:
15 sty 2019, 13:54
borek pisze:
15 sty 2019, 13:48

Nie tylko Łódź. Tak robi większość dużych dilerów. W Łodzi w Bednarku faktycznie tak jest i już kiedyś o tym pisałem. Każdy diler ma pulę do wykorzystania w ciągu roku. Może zamówić auta do produkcji w ciemno i przekonfigurowywać je w trakcie, lub zamawiać bezpośrednio pod wymagania klienta (wtedy się czeka dłużej, bo auto wchodzi na koniec kolejki).
Potwierdzam. Pod koniec września dostałem ofertę na golca Sportline 1.9TDI, do połowy października doprecyzowałem szczegóły zamówienia - grzane szyby, fotele, okno dachowe itd. Na początku listopada jeszcze udało sie dołożyć virtual cockpit i zaraz po tym podpisać umowę. Auto było w połowie grudni a w Poznaniu. Odebrane tuż przed świętami od dealera.
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

Malenstwo8

1.9 TDI? 😳

D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Post autor: D10ni »

Sorki 2.0TDI :-)
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

Malenstwo8

D10ni pisze:
15 sty 2019, 16:29
Sorki 2.0TDI
😁

pawel9252
Samochód: Kodiaq spotline 2.0 TSI

Post autor: pawel9252 »

Witam czy możecie mi podpowiedzieć ile mogę wywalczyć upustu na miśka ? Temat wygląda następująco mój miś spotline 2.0 TSI od 2 października 2018 r stoi w Poznaniu i czeka na homologację. Diler powiedział że przewidziany jest na 3 tydzień 2019 r ale na razie cisza. Więc chciałbym wiedzieć o ile mogą zjechać z ceny i z nimi powalczyć albo złożyć nowe zamówienie i kupić auto z bieżącego roku.

ODPOWIEDZ