Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
farmer
Samochód: kodiaq sportline 2.0tsi

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: farmer »

@Bartosz, mi sportline z 2.0tsi 177 brutto wyszedł, wszystkie asystenci, hak szyba osłona silnika itp, a ile u Ciebie?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Bartosz
Samochód: Sportline 2.0TSI 190KM 2020

Post autor: Bartosz »

farmer pisze:
13 sty 2019, 15:52
@Bartosz, mi sportline z 2.0tsi 177 brutto wyszedł, wszystkie asystenci, hak szyba osłona silnika itp, a ile u Ciebie?
A gdzie zamawiałeś?
Ja zamówiłem wszystko razem z 5 letnią gwar. i pakietem przeglądów, tylko bez panoramicznego dachu i trzeciego rzędu. Cena za całość w przeliczeniu na PLN 171 tys.

wmbodzio3
Samochód: Kodiaq

Post autor: wmbodzio3 »

Bartosz pisze:
13 sty 2019, 18:25
farmer pisze:
A gdzie zamawiałeś?
Ja zamówiłem wszystko razem z 5 letnią gwar. i pakietem przeglądów, tylko bez panoramicznego dachu i trzeciego rzędu. Cena za całość w przeliczeniu na PLN 171 tys.
Wszystko zależy jaki silnik wybrałeś. Jak TDI to u nas bez problemu można taką cene uzyskać. Nawet niższa. Szczególnie że jest wyprzedaż na diesle

Bartosz
Samochód: Sportline 2.0TSI 190KM 2020

Post autor: Bartosz »

wmbodzio3 pisze:
14 sty 2019, 18:51
Bartosz pisze:
farmer pisze:
A gdzie zamawiałeś?
Wszystko zależy jaki silnik wybrałeś. Jak TDI to u nas bez problemu można taką cene uzyskać. Nawet niższa. Szczególnie że jest wyprzedaż na diesle
Hmm.. Mi w polskim konfiguratorze Skody ta sama konfiguracja jaką zamówiłem (tylko że oczywiście z dieslem, bo nie macie jeszcze TSI 190KM) wyszła ponad 220 tys. zł. :shock: Nie mówiąc o tym, że w Polsce nie ma niestety w standardzie od groma rzeczy, które tutaj są. Według konfiguratora, w Polsce zupełnie goły Sportline kosztuje dokładnie tyle, ile mój z pełnym wyposażeniem oprócz dachu i 3 rzędu. Chyba, że dostajecie od dealerów upusty rzędu 40 tys., to ok... ;) Tak czy siak robi się offtop. Mam nadzieję że nie przedłużą terminu!

Awatar użytkownika
borek
Samochód: Skoda Kodiaq L&K TSI 229 (chip)

Post autor: borek »

Można zamówić w Szwecji i jakoś sprowadzić do Polski? Różnica cenowa jak dla mnie ogromna...

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

wmbodzio3
Samochód: Kodiaq

Post autor: wmbodzio3 »

Bartosz pisze:
14 sty 2019, 19:42
wmbodzio3 pisze:
14 sty 2019, 18:51
Bartosz pisze:

A gdzie zamawiałeś?
Hmm.. Mi w polskim konfiguratorze Skody ta sama konfiguracja jaką zamówiłem (tylko że oczywiście z dieslem, bo nie macie jeszcze TSI 190KM) wyszła ponad 220 tys. zł. :shock: Nie mówiąc o tym, że w Polsce nie ma niestety w standardzie od groma rzeczy, które tutaj są. Według konfiguratora, w Polsce zupełnie goły Sportline kosztuje dokładnie tyle, ile mój z pełnym wyposażeniem oprócz dachu i 3 rzędu. Chyba, że dostajecie od dealerów upusty rzędu 40 tys., to ok... ;) Tak czy siak robi się offtop. Mam nadzieję że nie przedłużą terminu!

Sorrki ale sprawdziłem w konfiguratorze szwedzkim wersje L&K z 190 km dieslem. Podstawa różni sie o jakieś 4tys zl.na korzyść Szwedów. Ale jak porównuje sie zawartość wersji szwedzkiej a polskiej to dzien a noc. Napewno taniej wychodzi w Polsce

farmer

Jeśli salon nie wywiąże się z umowy i nie dostarczy auta w terminie to czy po terminie mogę domagać się jakiegoś odszkodowania?

D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Post autor: D10ni »

Przeczytaj pierw dokumenty które podpisujesz przy zamówieniu ;-)
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

farmer

Wiem że,,nie ponosi odpowiedzialności'',ale pytam czy salon jakoś do tego podchodzi ,,po ludzku'' z jakaś rekompensatą? Ktoś coś wytargował odbierając auto znacznie po terminie?

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

W zeszłym roku Skoda wyprodukowała na rynek światowy 150 tys. sztuk modelu Kodiaq :)

https://www.samar.pl/__/3/3.a/101725/Na ... cale=pl_PL

ODPOWIEDZ