Kodiaq a może karoq

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Re: Kodiaq a może karoq

Post autor: MałGorzata »

Według mnie dwulitrowa benzyna jest bardziej zrywna. Też mam takie odczucia, że ten 190KM diesel jest jakby to powiedzieć 'mało dynamiczny' :)

To jest tylko moja subiektywna ocena więc nie będę wdawać się w polemikę :)

A wracając do tematu wątku to uważam, że Karoq wygląda z zewnątrz na dużego (prawie jak Kodiaq) ale w środku to wciąż Skoda Yeti. I nie podobają mi się te nawiewy na panelu jakby obcięte z Kodiaqa tuż przy przednich drzwiach jak również tylne lampy ze zjedzoną ćwiartką.

:)

----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Anubis
Samochód: Kodiaq Style 2.0.TDI DSG 190KM

Post autor: Anubis »

MałGorzata pisze:
26 wrz 2018, 20:34
Według mnie dwulitrowa benzyna jest bardziej zrywna. Też mam takie odczucia, że ten 190KM diesel jest jakby to powiedzieć 'mało dynamiczny' :)

To jest tylko moja subiektywna ocena więc nie będę wdawać się w polemikę :)

A wracając do tematu wątku to uważam, że Karoq wygląda z zewnątrz na dużego (prawie jak Kodiaq) ale w środku to wciąż Skoda Yeti. I nie podobają mi się te nawiewy na panelu jakby obcięte z Kodiaqa tuż przy przednich drzwiach jak również tylne lampy ze zjedzoną ćwiartką.

:)
Benzyna nie wchodzi u mnie w grę :-) Diesel z przebiegiem 200k się sprzeda, benzyna przy tym przebiegu to już nie bardzo. Osobiście bym nie kupił. Generalnie mam zasadę, 150 tys przejechane i myślę o pozbyciu się samochodu. Diesel wytrzyma więcej, do tego stworzony. Przerobiłem w swoim życiu diesle, serwisowane regularnie i nigdy nie zawiodły. Ta awaryjność to mity, benzyna katowana szybko też padnie.

Karoq odpada zdecydowanie, jazdy nie robiłem ale Kodiaq będzie praktyczniejszy.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

No niestety skrzypią, ale latem jest lepiej :)
Ja mam 150 km diesela z dsg i bardzo ładnie jeździ. Jeżdżą na jazdach tym 190 km miałem takie samo odczucie, nawet Suberb z tym silnikiem jest jakiś ociężały. Nie widziałem dużej różnicy, więc wziąłem 150 km i jestem mega zadowolony z silnika, a wyszło sporo taniej. W mondeo miałem benzyne 1.5 EB i osiągi są porównywalne, choc oczywiście tamta benzyna była cicha :), ale diesel w Kodiaqu też nie jest przesadnie głośny i miło pracuje.

Anubis
Samochód: Kodiaq Style 2.0.TDI DSG 190KM

Post autor: Anubis »

Klamka zapadła :-) Misiak dziś zarejestrowany i ubezpieczony, jutro lub we czwartek odbiór :-)

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Karoq bez lamp ledowych z przodu wygląda jak Fabia.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

ODPOWIEDZ