Takie info:
We wrześniu 2018 zarejestrowano tylko 32628 samochodów osobowych oraz dostawczych ( do 3,5 tony). „Tylko”, bo to niemal o połowę mniej niż w sierpniu, kiedy zarejestrowano 61898 aut. To pierwszy spadek liczby rejestracji po 41 miesiącach nieprzerwanego wzrostu
WLTP czyli problemy z odbiorem auta
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: WLTP czyli problemy z odbiorem auta
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- jankess4
- Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL
No proszę jakie symptomatyczne dane.MałGorzata pisze:Takie info:
We wrześniu 2018 zarejestrowano tylko 32628 samochodów osobowych oraz dostawczych ( do 3,5 tony). „Tylko”, bo to niemal o połowę mniej niż w sierpniu, kiedy zarejestrowano 61898 aut. To pierwszy spadek liczby rejestracji po 41 miesiącach nieprzerwanego wzrostu
Ja mam już 2 miesiące opóźnienia - samochód (2.0 TDI 140 kW DSG) zamówiony na początku czerwca 2018,
przewidywany czas dostarczenia połowa października 2018.
Jest połowa grudnia !!! Auto zostało wyprodukowane w październiku i stoi, minęły 2 miesiące - dystrybutor/importer nie daje innych odpowiedzi niż, że trzeba czekać bez jakichkolwiek wskazań na kiedy!
Czuję się jak w pułapce: powinienem zapłacić wkład własny leasingu w tym roku by się załapać na stare zasady leasingu ale wtedy będę już całkowicie na łasce importera. Z umowy też ciężko zrezygnować bo jakie mam opcje skoro już tyle wyczekałem?
Najgorszy jest całkowity brak informacji. Żałuję, że się zdecydowałem na skodę.
Policzmy się może ile osób jest w podobnej sytuacji. Może udałoby się zrobić jakąś zbiorową akcję? Pozew? Dym w mediach społecznościowych?
Jest połowa grudnia !!! Auto zostało wyprodukowane w październiku i stoi, minęły 2 miesiące - dystrybutor/importer nie daje innych odpowiedzi niż, że trzeba czekać bez jakichkolwiek wskazań na kiedy!
Czuję się jak w pułapce: powinienem zapłacić wkład własny leasingu w tym roku by się załapać na stare zasady leasingu ale wtedy będę już całkowicie na łasce importera. Z umowy też ciężko zrezygnować bo jakie mam opcje skoro już tyle wyczekałem?
Policzmy się może ile osób jest w podobnej sytuacji. Może udałoby się zrobić jakąś zbiorową akcję? Pozew? Dym w mediach społecznościowych?
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
To i tak krótko czekasz.zlasu pisze: ↑14 gru 2018, 9:47Ja mam już 2 miesiące opóźnienia - samochód (2.0 TDI 140 kW DSG) zamówiony na początku czerwca 2018,
(...).
Mój kopciuch został wyprodukowany na początku sierpnia, a do dilera - przez to WLTP - dotarł dopiero na początku listopada.
A w ogóle, od dnia zamówienia do dnia odbioru upłynęło ponad 9 miesięcy. Ale mnie żadne terminy nie goniły, nie brałem leasingu, miałem - i mam do tej pory - drugą furmankę do jeżdżenia.
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
- Hetman72
- Samochód: Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
Drugi raz ten sam post, powtarzasz się, wiemy że jesteś wkurzony i masz problem ale nie śmieć na forum.zlasu pisze: ↑14 gru 2018, 9:47Ja mam już 2 miesiące opóźnienia - samochód (2.0 TDI 140 kW DSG) zamówiony na początku czerwca 2018,
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
W obu wątkach ten post wg. mnie ma sens, tu dotyczy zamieszania z WLTP, które jest prawdopodobnie powodem opóźnienia. Staram się zebrać informacje jak wiele osób ma ten sam problem. Najgorszy jest całkowity brak informacji ze strony Skody.
Najbardziej boję się tej informacji, że testy WLTP są przeprowadzane w min. 13 stopniach, oznaczałoby to że jeśli mój model nie ma jeszcze homologacji to czekamy do wiosny zanim się coś ruszy.