Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Mans »

pawel9252 pisze:
10 gru 2018, 21:02
Witam obecnie czekam na odbiór miśka, który zjechał z linii produkcyjnej 26.09.2018 r. Obecnie od 02.10.2018 r stoi w Poznaniu i rzekomo czeka na homologację. Czy to możliwe jakieś problemy z silnikami 2.0 TSI. Obecnie nie dostępne w konfiguratorze są tylko 1.5 TSI.
No właśnie dlatego nie ma silnika 2.0 TSI w ofercie z powodu braku homologacji na taką wersję ;)
W głowie się nie mieści
Nowe auto stoi sobie od 2 Pazdziernika na placu i rdzewieje.
W gwarze dealerskiej taki samochód, który stoi ponad 2 miesiące to tzw. płot :roll:

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

pawel9252
Samochód: Kodiaq spotline 2.0 TSI

Post autor: pawel9252 »

No w głowie się nie mieści! Jestem ciekawy jak skoda podejdzie do tematu ceny bo przecież nie kupię miśka za cenę uzgodniną w 2018 r. W salonie kierownik zapewniał że są przewidziane duże upusty. Zobaczymy 😉

pablloo
Samochód: OCTAVIA II 20TDI

Post autor: pablloo »

Witam.
Pierwszy 1000 już zrobiony.
SKODA SPORTLINE 2.0 TDI 190 KM
Jak wasze spalanie?

Moje średnio 8,9 delikatnie muskając pedał gazu.

Myślę że lekko sie zmniejszy.

JAK WASZE MISKI SPALAJĄN WASZĄ KRWAWICĘ?

Grymo
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 4x4 190KM DSG SportLine

Post autor: Grymo »

Pablloo jak sobie radzi silnik 2.0tdi 190KM z tym samochodem??
pablloo pisze:
12 gru 2018, 21:33
Witam.
Pierwszy 1000 już zrobiony.
SKODA SPORTLINE 2.0 TDI 190 KM
Jak wasze spalanie?

Moje średnio 8,9 delikatnie muskając pedał gazu.

Myślę że lekko sie zmniejszy.

JAK WASZE MISKI SPALAJĄN WASZĄ KRWAWICĘ?

pablloo
Samochód: OCTAVIA II 20TDI

Post autor: pablloo »

Silnik radzi sobie świetnie, spory zapas mocy i świetna dynamika poruszania.

Pogonione koniki lubią być dobrze karmione.

zlasu
Samochód: Kodiaq 2.0 4x4 DSG7 190km

Post autor: zlasu »

Ja jestem już nieźle podenerwowany:
samochód (2.0 TDI 140 kW) zamówiony na początku czerwca 2018,
przewidywany czas dostarczenia połowa października 2018.

Jest połowa grudnia !!! Auto zostało wyprodukowane w październiku i stoi, minęły 2 miesiące - dystrybutor/importer nie daje innych odpowiedzi niż, że trzeba czekać bez jakichkolwiek wskazań na kiedy!

Czuję się jak w pułapce: powinienem zapłacić wkład własny leasingu w tym roku by się załapać na stare zasady leasingu ale wtedy będę już całkowicie na łasce importera. Z umowy też ciężko zrezygnować bo jakie mam opcje skoro już tyle wyczekałem?
Najgorszy jest całkowity brak informacji.

Żałuję, że się zdecydowałem na skodę.

KrzysiekZet
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TDI 190KM DSG

Post autor: KrzysiekZet »

pawel9252 pisze:
10 gru 2018, 21:13
KrzysiekZet pisze:
01 gru 2018, 13:12
Moje zamówienie poszło w czwartek, a przewidywana gotowość do odbioru to 23.05.19
Choć podobno kilka dni temu trafił się im model zamawiany jakoś na przełomie sierpnia, września więc jakieś 3 miesiące. Nastawiam się na maj....wiosna, a ja w zamkniętym garażu, żeby zapach nowego nie przyciągał sąsiadów.
Spoko będzie szybciej oni podają takie terminy na wyrost żeby nie denerwować klientów ja miałem czekać 6 miesięcy a po 3 miesiącach misiek już w Poznaniu czeka niby na homologację.
Ale jak widzę, 2 miesiące czekasz na homologację...co oni rozkręcają go na nowo i wszystko sprawdzają?

KrzysiekZet
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TDI 190KM DSG

Post autor: KrzysiekZet »

zlasu pisze:
14 gru 2018, 9:44

Jest połowa grudnia !!! Auto zostało wyprodukowane w październiku i stoi, minęły 2 miesiące - dystrybutor/importer nie daje innych odpowiedzi niż, że trzeba czekać bez jakichkolwiek wskazań na kiedy!

Czuję się jak w pułapce: powinienem zapłacić wkład własny leasingu w tym roku by się załapać na stare zasady leasingu ale wtedy będę już całkowicie na łasce importera. Z umowy też ciężko zrezygnować bo jakie mam opcje skoro już tyle wyczekałem?

Ja się od razu nastawiam na półroczne czekanie - oby tylko tyle, bo słyszałem że i do 9 m-cy dochodzi. Wpłatę na leasing też już zrobiłem, żeby ogarnąć wszystko po staremu. Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi to źle.

farmer
Samochód: kodiaq sportline 2.0tsi

Post autor: farmer »

zlasu pisze:

I tak masz lepiej, zamówiony w czerwcu na listopad, a w styczniu powiedza w którym miesiącu zostanie wyprodukowany.Do roku dociągne chyba. :D

Grymo
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 4x4 190KM DSG SportLine

Post autor: Grymo »

KrzysiekZet pisze:
14 gru 2018, 14:50
zlasu pisze:

Ja się od razu nastawiam na półroczne czekanie - oby tylko tyle, bo słyszałem że i do 9 m-cy dochodzi. Wpłatę na leasing też już zrobiłem, żeby ogarnąć wszystko po staremu. Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi to źle.
Dziwne że tyle czekasz bo podobno wszystkie TDI idą teraz na bieżąco po produkcji do salonów bo mają homologacje.
Może masz 2.0 TSI :)

ODPOWIEDZ