Dwa pytania

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Dwa pytania

Post autor: bubuś »

pierwsze - czy jadąc na aktywnym tempomacie, gdy moje autko hamuje (bo poprzedający pojazd zwalnia), to zapalają się światła STOP? Pytam, bo jeśli się nie palą STOPy, to jest szansa, że jadący z tyłu może wjechać w bagażnik;

drugie - czy jest możliwość, jeśli TAK, to czym, przyciemnienia wieczorem jasności podświetlenia zegarów? Dla mnie zegary wieczorkiem są zbyt jasno podświetlone.

Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Re: Dwa pytania

Post autor: MałGorzata »

1. tak

Po zmroku na nieoświetlonych drogach powinno być widać poblask czerwony w górnej części szyby podczas hamowania :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Na pewno światła stop się zapalają. Nawet jak zjeżdżasz na trybie Off Road to się świecą :)
Można płynnie regulować podświetlenie wskaźników i deski rozdzielczej. U mnie tak mocno świeciły, że aż oczy bolały :D

Obrazek
Obrazek

bubuś

Dzięki koledzy za info.
Dopiero się uczę posługiwania się tymi wszystkimi kombinacjami w Infotainmencie. Jego menu jest wielopoziomowe i dotarcie do wszystkich opcji, zrozumienie ich oraz opanowanie, by obsługiwać intuicyjnie, bez zastanawiania się wymaga trochę czasu.
Wczoraj:
a) jadąc w dzień na automatycznym tempomacie gdy zwalniałem przed hamującym przede mną autem, jakiś gość bardzo podjeżdżał mi pod zderzak. Myślałem, że światła STOP się nie zapalają i gościu na mnie bluźni i hamuje na ostatnia chwilę,
b) wieczorkiem podczas jazdy: stwierdziłem, że:
- światła LED są bardzo OK, ładnie oświetlają drogę i pobocze,
- podświetlenie tablicy zegarów było dla mnie stanowczo zbyt jasne, trochę mnie raziło (w Hyundaiu Santa Fe mam pokrętło, którym można regulować jasność podświetlenia zegarów).
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

nasty
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM

Post autor: nasty »

To jest gdzieś w menu, nie pamiętam gdzie. Ja ustawiłem na 50% i tak zostawiłem - jest ok i w słoneczny dzień i w nocy.

bubuś

Kolejne dwa pytania, tym razem dotyczące nawigacji:
1) ukazały się aktualizacje 2019/2020. Dla mojego VIN jest to 6 plików ECE: 1 - 8GB; 2 - 4GB; 3 - 4GB; 4 - 7GB; 5 - 8GB; 6 - 7GB i 7 - 5 - GB. Opis dla pliku ECE 1 podaje, że jest to aktualizacja dla krajów europejskich. Opisy dla pozostałych plików wymieniają egzotyczne kraje azjatyckie i inne. Czy by zaktualizować moją navi musze pobrać i zainstalować wszystkie ww. siedem plików, czy tylko ECE 1 ?????,

2) Dzisiaj zacząłem się bawić programowaniem trasy w navi. Wpisałem jakiś cel na krańcu Polski, wybrałem ROZPOCZNIJ, trasa została wyznaczona. Niby fajnie, ale ... nigdzie nie znalazłem (może nieudolnie szukałem), jak skasować wybraną trasę, przez co, jadąc przez miasto panienka cały czas próbowała mnie pokierować na wybraną trasę. Diabli by to wzięli, jeśli się okaże, że nie można skasować pomyłkowo wybranej trasy, no bo pomylić się można.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Routes/Stop route guidance w dolnym menu :)
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

ODPOWIEDZ