Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Erlenn
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TDI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Erlenn »

Mój już w salonie. Dziś jadę obejrzeć😊

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Barcelonista
Samochód: Sportline 190 km

Post autor: Barcelonista »

Erlenn pisze:
07 lis 2018, 8:25
Mój już w salonie. Dziś jadę obejrzeć😊
A moj w Poznaniu......jak dlugo czekales od Poznania do przyjazdu do salonu?

Erlenn

Info o tym, że już jedzie dostałam tydzień temu. Wczoraj wiadomość, że trafił do salonu.

Barcelonista
Samochód: Sportline 190 km

Post autor: Barcelonista »

Erlenn pisze:
07 lis 2018, 13:02
Info o tym, że już jedzie dostałam tydzień temu. Wczoraj wiadomość, że trafił do salonu.
Dzieki

Erlenn

Michał_Wawa pisze:
25 paź 2018, 13:14
Ja chyba zamówię niebawem auto i zapomnę, by się nie denerwować. Teraz czas oczekiwania na prostą wersję to pół roku.(albo i więcej)
Ja zamówiłam pod koniec sierpnia. Sprzedawca w salonie twierdzi, że mam szczęście, że tak szybko.

Misiu___
Samochód: Mercedes W 204

Post autor: Misiu___ »

stingerA6 pisze:
06 lis 2018, 18:43
wmbodzio3 pisze:
06 lis 2018, 18:38
A czy rabat na diesle 8000 zł został utrzymany ,
Niestety już nie
u mnie dealer sam się zastanawiał czy nie wyskoczy wyższa cena
ale na szczęście w poniedziałek podpisałem już wszystkie papiery leasingowe jestem po wpłatach i cenę mam klepniętą
jak bierzesz w leasingu to rozpocznij go po prostu (bo można w leasingu skodowskim zacząć bez auta)

jak za gotówkę to poproś o wystawienie faktury zaliczkowej na całość zapłać przelewem i będziesz miał cenę już klepniętą i tyle
po co się nad tym rozczulać dłużej niż to konieczne :)
i pomyśl jak bardzo byś sobie pluł w brodę jakby na koniec miesiąca kosztowało cię to o 8000 więcej?

wmbodzio3
Samochód: Kodiaq

Post autor: wmbodzio3 »

Misiu___ pisze:
07 lis 2018, 16:20
stingerA6 pisze:
wmbodzio3 pisze:
06 lis 2018, 18:38
A czy rabat na diesle 8000 zł został utrzymany ,
Niestety już nie
ale na szczęście w poniedziałek podpisałem już wszystkie papiery leasingowe jestem po wpłatach i cenę mam klepniętą
jak bierzesz w leasingu to rozpocznij go po prostu (bo można w leasingu skodowskim zacząć bez auta)

jak za gotówkę to poproś o wystawienie faktury zaliczkowej na całość zapłać przelewem i będziesz miał cenę już klepniętą i tyle
i pomyśl jak bardzo byś sobie pluł w brodę jakby na koniec miesiąca kosztowało cię to o 8000 więcej?
A kiedy zamawialeś auto ? I kiedy się go spodziewasz ? Napisz też z jakim silnikiem ?

Nikon-N1
Samochód: Xc60

Post autor: Nikon-N1 »

wmbodzio3 pisze:
07 lis 2018, 16:47
Misiu___ pisze:
07 lis 2018, 16:20
stingerA6 pisze:

Niestety już nie

ej
A kiedy zamawialeś auto ? I kiedy się go spodziewasz ? Napisz też z jakim silnikiem ?
a mnie dealer poinformował że leasing dopiero jak jest auto zaliczki nie chciał
auto zamawiane w połowie sierpnia
mam na dzieję, że warunki zamówienia pozostaną bez zmian, bez rabatu to już w grę mogą wejść inne marki

Misiu___
Samochód: Mercedes W 204

Post autor: Misiu___ »

Nikon to dealer Cię okłamał, w skodzie jest opcja leasingu do produkcji, nawet na rok przed wyprodukowaniem auta to nic nie zmienia
można go rozpocząć i spokojnie spłacać a jak pojawi się auto to po prostu dostajesz je w trakcie biegnącego już leasingu
jeśli dealer nie chce zaliczki to albo coś kombinuje, albo już wie że będziesz miał wyższą cenę, albo nie wiem na co liczy
dla mnie oczywiście logiczne jest że jak podpisujesz cenę na auto to ta cena powinna być ostateczną,
ale już były sygnały że tak nie jest zawsze, więc lepiej sobie zabezpieczyć tyły o ile można to zrobić...no chyba że skoda padnie w trakcie produkcji to słabo... :)
WMBodzio u mnie było tak (w punktach)
-21 lipca zamówienie
-pod koniec sierpnia dowiedziałem się że jest szansa na 17-23 września (bo na krótko pojawił się w terminach produkcyjnych)
-potem było zamotanie z homologacjami i zniknął z produkcji - podobno jak wszystkie
-we wrześniu po połowie dowiedziałem się że będzie około 21 października (bo tym razem brakowało grzanych szyb w produkcji a ja zamówiłem z grzaną szybą)
-potem znowu zniknął z produkcji i koło początku października dowiedziałem się że będzie koło końca października (mówię o nadal propagowanych tygodniach produkcji a nie datach)
- no i po 20 października zadzwonił że ma dobrą i złą wiadomość ( a i tak chciałem uzgodnić i dowiedzieć się coś o leasingu- pierwszy raz w życiu biorę auto w leasing - okazało się że będę miał według nowych zasad nie 102 a już 101% z czego się strasznie ciesze bo cały koszt leasingu wyniesie na 3 lata 1230 zł)
na miejscu wyjaśnił że mogę się cieszyć bo już jest konkretna data produkcji więc mogę modyfikować auto ale już nie za wiele, w zasadzie kolor lakieru...no i to był 28 maja 2019....to tak zła wiadomość za razem..

dealer poświęcił swoje zamówione auto które miało być "do regularnej sprzedaży" bo miedzy jego a moim jedyne różnice to była grzana szyba i LCD Info Display i kolor, fabryka zgodziła się utrzymać ich termin produkcji a auto idzie więc dla mnie !! :)
wyprodukuje się 12 listopada (tak że może jeszcze listopad jazda)

zamówiłem Style 150KM Diesel DSG bez 4x4

golob
Samochód: Kodiaq Style 1.5 DSG 4x2

Post autor: golob »

bubuś pisze:
06 lis 2018, 18:19
Homologacja mojego MR2019 podaje 2400kg i ładowność 587 kg, czyli masa własna (MW) to 1813 kg. MW będę ją weryfikował na wadze, na którą pojadę bezpośrednio po odbiorze wozidła
bubuś daj znać jak go zważysz,ciekawy jetem ile MW. Generalnie Twoje DMC z homologacji 2400kg zgadza się z tym co jest w konfiguratorze.

ODPOWIEDZ