Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
Barcelonista
- Samochód: Sportline 190 km
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
No chłopaki wreszcie 
-
coolnba
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM 4x4 DSG-7
Miłe wieści od handlowca ciąg dalszy "Na dzień dzisiejszy samochód jest już wyprodukowany i został dostarczony na magazyn importera. Myślę, że realny termin wydania samochodu to maksymalne koniec listopada."
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Kopciuch obejrzany, papiurki do rejestracji w dłoni, tylko w Wydziale Komunikacji termin na 14.11.
Niekończące się czekanie ....
Niekończące się czekanie ....
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Masz sokole oko. Wg katalogu MR 2018 w wersji jak mój (2,0 TDI 190 KM, 4x4, DSG) miał DMC 2352 kg. Homologacja mojego MR2019 podaje 2400kg i ładowność 587 kg, czyli masa własna (MW) to 1813 kg. MW będę ją weryfikował na wadze, na którą pojadę bezpośrednio po odbiorze wozidła (mam złe doświadczenia z takimi danymi, np. obecny Hyundai ma wpisaną MW 1750kg, a na wadze wyświetla się 1950kg, co skutkuje ograniczeniem homologowanej ładowności 500kg, aż o 200 kg. W Polsce nie ma to znaczenia, bo aut nie ważą, ale np. w Austrii czy Czechach często ważą i będąc załadowanym na full można się nieświadomie wpakować w niemałe kłopoty).
Co ciekawe kopciuch ma emitować CO2 w ilości 147 g/km, czyli o 3g/km mniej aniżeli MR2018. Ponoć spełnia normę emisji EURO 6AG (czyli 6D-TEMP mająca obowiązywać od września 2019).
Follow your dreams
A czy rabat na diesle 8000 zł został utrzymany ,
Większości osób DMC to nie interesuje, co innego karawaningowca
Ty i tak jesteś >3.5 więc viatoll, B+E albo B96, to wyższe DMC tylko na Twoją korzyść. W 1.5 DSG DMC wzrosło do 2207kg z coś koło 2130kg w 1.4 DSG. Jak ktoś ma budę 1300DMC to 7 kg jest nieciekawe.
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Niestety już nie
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
Ale czy przy nowych zamówieniech tylko nie ma, czy nie ma też dla tych co zamawiali np: w sierpniu i mieli obiecany taki rabat?
Ja zamawiałem w sierpniu i dieler pomniejszył cenę o 8000 zł. Za 2 tygodnie odbieram auto i się zastanawiam, czy zostanie ten rabat utrzymany ?