Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Malenstwo8 »

Dangaw pisze:
28 paź 2018, 21:21
Malenstwo8 pisze:
28 paź 2018, 21:06
Michał_Wawa pisze:
28 paź 2018, 20:15

Miło byłoby wiedzieć który salon to taki specjalista. By się tam uderzyło. Ale sądzę, że jest inaczej. VAG (całkiem słusznie) ma w d. polski rynek bo gdzie indziej ma trochę € więcej ma sztuce. Proste.
Bednarek Łódź i mniejszy Bieranowski Bydgoszcz. Bydgoszcz mega ogarnięta. Polecam. Dostarczyli mi auto co do dnia.
Skoda nie na Polski w doopie. Jesteśmy dla nich bardzo ważnym rynkiem, gdzie Skoda króluje od przynajmniej 6-8 lat. Fabia, Octavia, teraz Kodiaq, Karoq sprzedają się bardzo dobrze.
Malenstwo8 mam pytanie, mam też zamówionego Kodiaqa w Bieranowskim w Bydgoszczy w lipcu 2018. W czwartek 25.10 miał komunikat że ma być dostarczony na magazyn importera. W jakim czasie otrzymałeś auto od takiego komunikatu bo nie mogę się doczekać.
10 dni.
Polecam Pana Błażeja. W zamówieniu mialem termin 5 miesięcy. Było co do dnia.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2018, 22:25 przez Malenstwo8, łącznie zmieniany 1 raz.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Malenstwo8

bubuś pisze:
28 paź 2018, 21:25
Malenstwo8 pisze:
28 paź 2018, 21:06
Michał_Wawa pisze:
28 paź 2018, 20:15

Miło byłoby wiedzieć który salon to taki specjalista. By się tam uderzyło. Ale sądzę, że jest inaczej. VAG (całkiem słusznie) ma w d. polski rynek bo gdzie indziej ma trochę € więcej ma sztuce. Proste.
Bednarek Łódź i mniejszy Bieranowski Bydgoszcz. Bydgoszcz mega ogarnięta. Polecam. Dostarczyli mi auto co do dnia.
(...).
Moje zamówienie ze stycznia zostało właśnie ulokowane na rezerwacji z listopada 2017, którą rozszerzono/zaktualizowano o moje kaprysy.
Co do Bednarka, to bym polemizował, że taki akuratny i obrotny. Właśnie w jego Fili w Dobroniu złożyłem zamówienie i jego realizacja się ślimaczy.
Na Szczecińskiej bardziej ogarniają.
Jak zamówienie ze stycznia mogło trafić na rezerwację na listopad 2017? 🤔
Chyba że mówimy o 2017 roku, a Ty już od roku latasz miśkiem, to ok.

bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Post autor: bubuś »

No jak to jak?
Diler w listopadzie 2017 r. zarezerwował jakiegoś Kodiaqa i gdy ja w styczniu 2018 zamówiłem swojego, to diler w tym zarezerwowanym aucie dokonał aktualizacji rezerwacji/zamówienia, wprowadzając wersję i wyposażenie takie jakie zamówiłem.
Obrazek
Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

Malenstwo8

Rozumiem. Czyli potwierdza się, że dilerzy w ciemno robią rezerwacje, tak jak pisałem.

bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Post autor: bubuś »

Malenstwo8 pisze:
29 paź 2018, 10:35
Rozumiem. Czyli potwierdza się, że dilerzy w ciemno robią rezerwacje, tak jak pisałem.
MIał taki myk niby przyspieszyć produkcję i dostawę auta, a skończyło się tym, że do tej pory furmanki nie mam. Stoi gdzieś i rdzewieje.
Swoja drogą jestem ciekaw, jak tak długi ponad 3 miesięczny postój zniesie akumulator. Pół biedy jeśli na czas postoju odłączyli klemy. Ale jeśli tego nie uczynili, a tego jestem pewien na 99%, to po 3 miesiącach postoju akumulator bez wątpienia padł (choćby alarm i upały wyssały energię) i jeśli natychmiast nie został naładowany ( a tego też zapewne nie zrobili, bo za dużo aut tak stało) , to wcześniej czy później zacznie niedomagać z tego powodu.
Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

Dil
Samochód: Kodiaq Sportline Szary Steel

Post autor: Dil »

No i jak tam Panowie i Panie wasze autka ?? Ktoś już odebrał auta po tych blokadach WLTP?

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Jutro chyba u dealera moja bestia.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

Dil

stingerA6 pisze:
30 paź 2018, 17:28
Jutro chyba u dealera moja bestia.
Graty czekamy na foty :)

coolnba
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM 4x4 DSG-7

Post autor: coolnba »

Dziś pytając o wizytę w sprawie finansowania dostałem informacje
Jeśli chodzi o samochód to już się wyprodukował. Szacuje, że dotrze do nas w przeciągu 2-3 tygodni.

Dil

coolnba pisze:
30 paź 2018, 17:55
Dziś pytając o wizytę w sprawie finansowania dostałem informacje
Jeśli chodzi o samochód to już się wyprodukował. Szacuje, że dotrze do nas w przeciągu 2-3 tygodni.
Życzę jak najlepiej ale identyczny tekst usłyszałem pod koniec sierpnia. Auta do dziś brak i na dodatek nie wiadomo gdzie jest :/

ODPOWIEDZ