Skoda Kodiaq vRS
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Re: Skoda Kodiaq vRS
Biały mocarz
Mam to samo zadanie... Obecnie na celowniku jest T-roc i po rabatach wychodzi 114k... za małego crossovera...Malenstwo8 pisze: ↑11 paź 2018, 6:59Auta ogólnie mocno podrożały. Szukając auta dla żony przeglądam różne oferty i prawda jest taka, że nie da się kubić crossovera w miarę wypisażonego jak się nie na 80-90 tys. O Karoqu nawet nie wspominam (nasza wersja - 105 tys). Fakt, Skoda z np Karoqiem to jest jakieś szaleństwo, choć mam ofertę na Seata Arone za prawie 90 tys, a to przecież auto klasy b. Generalnie gdzie się nie pójdzie to różnic prawie nie ma czy to Ford, Fiat, Opel czy Renault, a grupa Vag, to już są jaja.
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
T-Roc to jest zabójstwo. Pidjąłem jedną próbę konfiguracji i się z miejsca poddałem.
-
Michał_Wawa
- Samochód: Kodiaq
Dla mnie sensowne ceny dla Kodiaqa to max 150 tys. Wtedy można mieć rozsądne auto we w miarę rozsądnej cenie. Ponad 200 tys to chory pomysł. A co do wyposażenia: teraz w Audi (i zaraz w reszcie VAG) są cyfrowe ekrany zamiast zegarów i ekrany do sterowania wszystkim. Sorki ale jakbym kupował auto za pół bańki to poproszę o normalne zegary z miłą czcionką i ladnymi oprawami a nie gówniane tablety ! Oni tną sobie mocno koszty bo taki ekranik kosztuje ich ze 20€ najwyżej a jeszcze jakieś wielkie dopłaty chcą za to badziewie. Żygać się chce czytając testy Audi z tymi ekranami. Tylko dlatego nigdy bym tego nie kupił. I do tego nowa ściema z oznaczeniami silników, nie 3.0tdi tylko 55tdi. Kto tam pracuje?! Mattko...
Pozdrawiam,
Michał
Michał
-
Dil
- Samochód: Kodiaq Sportline Szary Steel
dwa elementy których będzie mi brakowało w sportline Ramki szyb i relingi w polerowanym black oraz wydechy a nie atrapy :/
Dzisiaj trafiłem na taki artykuł, który powinien niektórych zainteresować
"... Cupra Ateca – zwinna i szybka
Turbodoładowany benzynowy silnik o pojemności 2,0 l osiąga imponującą moc 300 KM i moment obrotowy 400 Nm, które sprawiają, że ważący ponad 1615 kg SUV chętnie reaguje na gaz i z dużą swobodą udowadnia, że logo Cupra dostał nieprzypadkowo.... "
"... Cupra Ateca – zwinna i szybka
Turbodoładowany benzynowy silnik o pojemności 2,0 l osiąga imponującą moc 300 KM i moment obrotowy 400 Nm, które sprawiają, że ważący ponad 1615 kg SUV chętnie reaguje na gaz i z dużą swobodą udowadnia, że logo Cupra dostał nieprzypadkowo.... "
-
martii
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 190KM
niestety, polityka VW, chcesz mieć Bitdi 240KM musisz brać VRSa, o TSI280KM można na razie zapomnieć, Tiguany i Q5 też muszą się sprzedawać 
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Tuning rozwiązuje część problemów:)
Zgadza się. Co do silników jednak, nie zapominajcie, że TSI 280 KM ma 350 Nm, a BiTdi 240 KM ma 500 Nm. Prędzej możnaby sobie pomarzyć np. o silniku z Touareg'a – V6 TDI 286 KM i 600 Nm.
Z drugiej strony jednak, naprawdę nie ma już co przesadzać – silnik z vRS spokojnie wystarczy do (bardzo) dynamicznej jazdy. Jeżeli dla kogoś to wciąż za mało, to trafił pod zły adres, bo to wciąż jest, był i będzie rodzinny SUV – nawet, jeśli ma znaczek vRS.