Jak ma łobuz ukraść to ukradnie. Przecież nikt nie zabetonuje auta na parkingu.
Zgodzić się z wymogami ubezpieczenia i tyle.
Nie w temacie ale tak dla zobrazowania rynku używanych. Opowiadał mi ostatnio człowiek (Bogu ducha winny) który był za kierowcę samochodu sprowadzanego zza Odry pod konkretnego klienta w kraju.
Było to bodajże dobrze wyposażone kilkuletnie Volvo z przebiegiem 300 000 km. Jak tylko przekroczyli granicę herszt bandy naciągaczy
kazał się zatrzymać na parkingu. W ciągu kilku minut zmyślnym ustrojstwem cofnął przebieg na 170 000 km. i jeszcze zaraz zadzwonił do klienta, że jadą prosto do niego bez zatrzymywania się. Autko "super okazja". Jak mawiał klasyk: "to się nadaje do prasy".
Smutek
KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi
Re: KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi
Przy leasingu auta o wartosci powyzej 100k, jest wymagane 2gie zabezpieczenie=alarm. Jak bierzesz w innej formie (gotowka) to nikt Ci nie moze wmawiac ze fabryczny alarm jest niezbedny. Gdyby byl, to bylby w standardzie, a nie w opcji, za doplata.
Skoda współpracuje z ubezpieczalniami, które wymagają drugiego zabezpieczenia powyżej 150tys zł brutto.
Nie ma tu znaczenia czy to leasing, kredyt cz gotówka. Jedynie to przy gotówce nikt nie może Cię zmusić do drugiego zabezpieczenia. W przypadku finansowania to jeden z zapisów w umowie kredytowej.
Drugie zabezpieczenie nie oznacza alarmu. Może być to blkada skrzyni, GPS itd
Nie ma tu znaczenia czy to leasing, kredyt cz gotówka. Jedynie to przy gotówce nikt nie może Cię zmusić do drugiego zabezpieczenia. W przypadku finansowania to jeden z zapisów w umowie kredytowej.
Drugie zabezpieczenie nie oznacza alarmu. Może być to blkada skrzyni, GPS itd
-
bodzioxl
- Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM
Już trochę wcześniej zainteresowałem się tematem zabezpieczenia z wykorzystaniem "etui-klatka Faradaya". Zamówiłem 2 sztuki, potwierdzam po włożeniu klucza do etui nie można otworzyć auta, czyli działa zgodnie z informacją producenta. Teraz mogę to rozwiązanie polecić.lighting pisze: ↑05 kwie 2017, 9:43Albo inne, istniejące rozwiązanie to etui-klatka Faradaya. To, co najtańsze znalazłem w Polsce to https://multi-com.pl/,details,id_pr,159 ... u,gsm.html
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os
Podbijam to pytanie.
DO developer
To przy okazji dwa pytania dot. funkcji "Lokalizacja miejsca postoju samochodu" w ramach Care Connect.
1. Czy to jest namierzanie GPS, lub przynajmniej jest tak traktowane?
2. Ile to będzie kosztować w kolejnych latach, bo pierwszy rok jest bezpłatny?
Na pierwsze pytanie znalazłem już odpowiedź
"Usługa „Miejsce parkowania” (ang. „Parking position”) udostępnia Klientowi informacje na temat ostatniego znanego położenia Pojazdu. Korzystając z aplikacji ŠKODA Connect, Klient może odnaleźć swój Pojazd. Gdy Klient wyjmuje kluczyk ze stacyjki, aktualne miejsce parkowania jest ustalane na podstawie współrzędnych GPS, a Pojazd automatycznie przesyła informacje o położeniu do firmy ŠKODA AUTO, gdzie są przechowywane. Dostęp do tych informacji można uzyskać za pomocą aplikacji ŠKODA Connect i Portalu ŠKODA Connect. ŠKODA AUTO nie kompiluje profili ruchów Pojazdów ani indywidualnych osób. Jeżeli Pojazd zostanie następnie np. odholowany lub skradziony bez uruchomienia Pojazdu lub wyjęcia kluczyka ze stacyjki, nie będzie możliwe ustalenie nowego położenia Pojazdu. "
Czyli tylko ograniczone namierzanie. W kontekście wad keyless może jednak stanowić pomoc zwłaszcza przy szybkim spostrzeżeniu kradzieży.
"Usługa „Miejsce parkowania” (ang. „Parking position”) udostępnia Klientowi informacje na temat ostatniego znanego położenia Pojazdu. Korzystając z aplikacji ŠKODA Connect, Klient może odnaleźć swój Pojazd. Gdy Klient wyjmuje kluczyk ze stacyjki, aktualne miejsce parkowania jest ustalane na podstawie współrzędnych GPS, a Pojazd automatycznie przesyła informacje o położeniu do firmy ŠKODA AUTO, gdzie są przechowywane. Dostęp do tych informacji można uzyskać za pomocą aplikacji ŠKODA Connect i Portalu ŠKODA Connect. ŠKODA AUTO nie kompiluje profili ruchów Pojazdów ani indywidualnych osób. Jeżeli Pojazd zostanie następnie np. odholowany lub skradziony bez uruchomienia Pojazdu lub wyjęcia kluczyka ze stacyjki, nie będzie możliwe ustalenie nowego położenia Pojazdu. "
Czyli tylko ograniczone namierzanie. W kontekście wad keyless może jednak stanowić pomoc zwłaszcza przy szybkim spostrzeżeniu kradzieży.
Menthal, wczoraj sporo czytałem o tym namierzaniu skradzionych aut GPS/GSM czy radiówką, przy okazji strachu z kradzeniem aut poprzez KESSY.menthal pisze: ↑06 kwie 2017, 14:31To przy okazji dwa pytania dot. funkcji "Lokalizacja miejsca postoju samochodu" w ramach Care Connect.
Namierzanie GPS ma sens tylko w kontekście śledzenia aut Twojej floty. Złodzieje są na tyle ogarnięci, że skradzione auta trzymają albo w metalowych kontenerach albo w parkingach podziemnych i o GPS można zapomnieć. Najlepsze rezultaty daje radiówka i z tego co rozumiem ŠKODA Connect jej nie oferuje.
DO developer
Dla mnie ważniejsze jest uzyskanie lepszego AC za jak najniższą składkę. W tym kontekście care connect jako śledzenie gps mogłoby być kolejnym zabezpieczeniem.
Czy dokładnie to zamówiłeś, czy jakieś inne?bodzioxl pisze: ↑06 kwie 2017, 12:44Już trochę wcześniej zainteresowałem się tematem zabezpieczenia z wykorzystaniem "etui-klatka Faradaya". Zamówiłem 2 sztuki, potwierdzam po włożeniu klucza do etui nie można otworzyć auta, czyli działa zgodnie z informacją producenta. Teraz mogę to rozwiązanie polecić.lighting pisze: ↑05 kwie 2017, 9:43Albo inne, istniejące rozwiązanie to etui-klatka Faradaya. To, co najtańsze znalazłem w Polsce to https://multi-com.pl/,details,id_pr,159 ... u,gsm.html
(nie wiem co jest nie tak z tym postem, że treść nad "quote" wyświetla się jako moja [Poprawiłem --root])