Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
Grymo
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 4x4 190KM DSG SportLine
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Ja zamawialem na początku wrzesnia 2.0tdi 190 dsg sportline i ma być na początku grudnia do odbioru.
-
coolnba
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM 4x4 DSG-7
Pewnie też zależy jak zadziała dealer i jak się potrafi wstrzelić.
Czy warto czekać?
Witam serdecznie, w czerwcu tego roku zamówiłem dość egzotyczną wersję:
2.0 TSI, DSG z jasną, wentylowaną skórą.
Wstępnie dostałem datę produkcji na koniec lipca, która następnie została przesunięta na początek października aż teraz.. na początek grudnia, a do tego nie jest to zamrożony termin.
W związku ze sprawami księgowymi i faktem, że podpisałem już leasing - muszę odebrać auto do końca roku, lub wybrać inne.
Teraz pytanie do bardziej zaawansowanych w temacie: Czy jest duża szansa, że odbiorę swoje spersonalizowane auto w tym roku, czy lepiej wybrać auto już stojące gdzieś na placu?
Dziękuję za pomoc
2.0 TSI, DSG z jasną, wentylowaną skórą.
Wstępnie dostałem datę produkcji na koniec lipca, która następnie została przesunięta na początek października aż teraz.. na początek grudnia, a do tego nie jest to zamrożony termin.
W związku ze sprawami księgowymi i faktem, że podpisałem już leasing - muszę odebrać auto do końca roku, lub wybrać inne.
Teraz pytanie do bardziej zaawansowanych w temacie: Czy jest duża szansa, że odbiorę swoje spersonalizowane auto w tym roku, czy lepiej wybrać auto już stojące gdzieś na placu?
Dziękuję za pomoc
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Re: Czy warto czekać?
Wątpliwe jest zaspokojenie przez Skodę Twoich planów, przed upływem 2018 r.
Na Twoim miejscu, mając na forum wiele przykładów opóźnień w realizacji zamówienia, bym już się rozglądał za inną marką (zamawiałem w styczniu i zwiedziony obietnicą 3 miesięcznego okresu oczekiwania na auto, a później że będzie najpóźniej w maju, więc czekałem i do tej pory czekam na wozidło, a zostało wyprodukowane w sierpniu i rdzewieje u Czechów)
Na Twoim miejscu, mając na forum wiele przykładów opóźnień w realizacji zamówienia, bym już się rozglądał za inną marką (zamawiałem w styczniu i zwiedziony obietnicą 3 miesięcznego okresu oczekiwania na auto, a później że będzie najpóźniej w maju, więc czekałem i do tej pory czekam na wozidło, a zostało wyprodukowane w sierpniu i rdzewieje u Czechów)
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Re: Czy warto czekać?
bo maja problemy nie tylko WLTP ale i mocą przerobową http://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/sko ... aut/2hcmxz
2.0 w dieslu 180 (190 km) 4×4 DSG 7 miejscowy
W naszym salonie na chwilę obecną zamówionych jest 15 kodżaków, w tym roku nie odbierze już nikt. Opcje są dwie albo czekamy (termin przesunął się na marzec) albo szukają nam podobnych konfiguracji z tego co mają na stocku
Dziś dzwonił diler. Zakłada że Sportline 190 km. (hak, podg. szyba. itp.) powinien przyjechać w przyszłym tygodniu. Zamawiałem w połowie maja. Zobaczymy za tydzień.!
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Zaczekajcie jeszcze tydzień. Około 15 października zaczną się transporty do kraju
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."