Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
coolnba
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM 4x4 DSG-7

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: coolnba »

Spoko , ja nie mam ciśnienia ale nadal uważam że to jest partyzantka straszna :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Nikon-N1
Samochód: Xc60

Post autor: Nikon-N1 »

powinni informawać w salonach a nie czarować

Grymo
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 4x4 190KM DSG SportLine

Post autor: Grymo »

Ja niby dostałem info że najpóźniej w grudniu ale też żadnych szczegółów. Nie ma oficjalnego terminu.

bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Post autor: bubuś »

Nikon-N1 pisze:
20 wrz 2018, 19:11
Gdyby chcieli w salonach tak uczciwie, to by klientów odstraszyli, informując, że autko będzie nie za 2-3 m-ce tylko za 5, 6, 7 czy nawet 8 miesięcy.

Ja tak, jak wielu, dałem się nabrać i zamawiając w styczniu byłem święcie przekonany, że wozidło będzie najpóźniej w maju, tak jak informowali. Tymczasem auto wyprodukowano dopiero na początku sierpnia i rdzewieje na fabrycznym placu, w oczekiwaniu na homologację WLTP.
Gdyby wydali mi auto w sierpniu, bym zdążył je zarejestrować przed 1 września, a tak to dopiero w październiku.
Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

coolnba
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM 4x4 DSG-7

Post autor: coolnba »

bubuś pisze:
21 wrz 2018, 6:59
Nikon-N1 pisze:
20 wrz 2018, 19:11
Gdyby chcieli w salonach tak uczciwie, to by klientów odstraszyli, informując, że autko będzie nie za 2-3 m-ce tylko za 5, 6, 7 czy nawet 8 miesięcy.

Ja tak, jak wielu, dałem się nabrać i zamawiając w styczniu byłem święcie przekonany, że wozidło będzie najpóźniej w maju, tak jak informowali. Tymczasem auto wyprodukowano dopiero na początku sierpnia i rdzewieje na fabrycznym placu, w oczekiwaniu na homologację WLTP.
Gdyby wydali mi auto w sierpniu, bym zdążył je zarejestrować przed 1 września, a tak to dopiero w październiku.
Jak zamawiałem w czerwcu uczciwie koleś powiedział że przed grudniem nie mam co liczyć na auto . Ja zdaje sobie sprawę że wahlują tak terminami pewnie z powodu że przesuwają terminy produkcji czego więcej jest zamówione i jak nastawią się że wyprodukują tego i tego w tej konfiguracji więcej i mają częściej to idzie szybciej na linie produkcyjną. I ci co mają bardziej niestandardowe to idą w kolejce dalej :)

Nikon-N1

ten 42 tydzień to jest rozpoczecie produkcji z dsg ?

FELIX
Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 150KM

Post autor: FELIX »

Ja zamówiłem swojego we wrześniu 2017r. Miałem czekać ok 9 miesięcy(jak na dziecko ;) ). W między czasie dostawałem z 8 różnych terminów. Obecnie ma być w połowie października. Podobno wszystko przez jakieś restrykcje związane z silnikami 1,4 TSI. Nie ma już być takiej pojemności tylko 1,5 TSI.

pablloo
Samochód: OCTAVIA II 20TDI

Post autor: pablloo »

Jestem ciekaw czy takie cyrki dzieją się tylko w Skodzie czy także u innych producentów.
moje auto stoi od sierpnia gotowe na placu w fabryce ale dojedzie dopiero do salonu pod koniec października.
:? :? :? :? :? :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nikon-N1

chociaż wiesz że już jest wyprodukowane
po co oni się reklamują jak aut w nirmalnych terminach nie potrafią dostarczyć
aż dziwne że jeszcze konkurencja nie zrobiła um koło pióra
jak sie nie potrafi wyprodukować to nie powinno się przyjmować zamówień
jak za komuny powinni talony sprzedawać

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Nikon-N1 pisze:
22 wrz 2018, 8:49
ten 42 tydzień to jest rozpoczecie produkcji z dsg ?
42 tydzień to jest data wypuszczenia homologacji na silniki benzynowe. Np tak jak mój, wyprodukowany w 37 tygodniu, czeka do 42 na wydanie homologacji. Do tego trzeba dodać ok 3 tygodnie na logistykę/dostarczenie auta do salonu.
Co do diesli, to teoretycznie wychodzą na bieżąco, z wyjątkiem wyposażonych w DSG i/lub grzaną szybę. Przez problemy z dostawami od tych części, jest poślizg w produkcji tak wyposażonych aut.
Skoda Skodą, a w VW jest jeszcze gorzej.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

ODPOWIEDZ