Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
mach
- Samochód: Kodiaq TDI, 190KM, 4x4 DSG
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Szanowni, z końcem lipca złożyłem zamówienie na tdi 190KM, do dzisiaj nie jest znany (podobno) termin. To normalne czy właśnie poznaję swoje miejsce w szeregu petentów?
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Widać nie czytałeś tego wątku od pierwszego postu.
Gdybyś czytał, to albo byś się zastanowił czy zamawiać Kodiaqa, czy też zdać się na fochy/dąsy/nieudolność/lekceważenie ze strony producenta i bezradność importera.
Ja zamówiłem w styczniu też sadzomiota 190 KM z dodatkami i furmanki jak nie ma tak nie ma (znaczy się jest wyprodukowana ale czeka teraz - zapewne znów któryś miesiąc na nowa homologację).
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
-
mach
nooo, ~2500 postów nie przejrzałem, ale raczej oceniałem, że idzie ku lepszemu a pojedyncze przypadki to, no właśnie - przypadki. Posty z ostatnich tygodni były dużo bardziej optymistyczne niż te z przełomu roku.
Godziłem się (świadomie), że data będzie odległa (może nie jak u Ciebie - pomału czas tę ciążę rozwiązywać), ale sama data (choćby orientacyjna) w większości opisów, które znalazłem była znana po kilku-/ kilkunastu dniach. A u mnie nie wiadomo nic.
No i zastanawiam się czy to specyfika dealera, czy może wszystkie ostatnie zamówienia tak mają...
Godziłem się (świadomie), że data będzie odległa (może nie jak u Ciebie - pomału czas tę ciążę rozwiązywać), ale sama data (choćby orientacyjna) w większości opisów, które znalazłem była znana po kilku-/ kilkunastu dniach. A u mnie nie wiadomo nic.
No i zastanawiam się czy to specyfika dealera, czy może wszystkie ostatnie zamówienia tak mają...
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Może i szło ku lepszemu, ale niestety WLTP mocno skomplikowało temat…
Chociaż, z drugiej strony może to nieudolność VAG-a, dzisiaj czytałem, że PSA już temat ogarnęła, czyli da się…
Chociaż, z drugiej strony może to nieudolność VAG-a, dzisiaj czytałem, że PSA już temat ogarnęła, czyli da się…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Wczoraj czytałem, że VW wystawił do homologacji 14 modeli, z czego badaniami nie zostało objętych jeszcze 7 modeli https://spidersweb.pl/autoblog/wltp-vol ... il-testow/
Zatem mniemać można, że i Skoda boryka się z podobnym opóźnieniem.
Inni producenci nie próżnowali i homologowali odpowiednio wcześniej https://www.se.pl/auto/nowosci/nie-wszy ... -VGjf.html
Follow your dreams
Chyba ostatnie zamówienia tak mają, ja zamówiłem 31 lipca i dealer nic nie wie na temat terminu
Moja historia z zamówieniem benzyniaka bez GPF-a wyglądała tak:
1. zamówienie początek lutego 2018
2. pierwsza wzmianka o dacie produkcji pojawiła się w maju czyli po 4 miesiącach (wcześniej nie było żadnej daty podanej)
3. produkcja w lipcu
4. odbiór w sierpniu
1. zamówienie początek lutego 2018
2. pierwsza wzmianka o dacie produkcji pojawiła się w maju czyli po 4 miesiącach (wcześniej nie było żadnej daty podanej)
3. produkcja w lipcu
4. odbiór w sierpniu
Trochę się zestresowałam. Ja zamówiłam Kodiaqa pod koniec sierpnia i o dziwo dostałam informacjępo tygodniu od zamówienia, że produkcja to 40 tydzień 2018 czyli teoretycznie w październiku. Brzmi niewiarygodnie 
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Prawdziwie. Terminy wskakują szybkie. Tylko pamiętajcie o oczekiwaniu na homologację. Druga połowa października zaczną docierać auta.
No i mój właśnie kończy się produkować - zamówiony 25.06 a dziś wyprodukowany.
Ale uwaga rekord - kolegi zamówiony 3 tygodnie temu - produkcja w najbliższy poniedziałek. SZOK
No i mój właśnie kończy się produkować - zamówiony 25.06 a dziś wyprodukowany.
Ale uwaga rekord - kolegi zamówiony 3 tygodnie temu - produkcja w najbliższy poniedziałek. SZOK
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
-
mach
No dobra - to jak to możliwe, że niektórzy już mają termin po zamówieniu z końca sierpnia a inni czekają (mówię o zamówieniach z podobnego okresu)?
Zależy od konfiguracji (czyli - kolejkujemy takie co właśnie "lecą po taśmie", a inne niech poczekają)? Od dealera albo jego pracownika?
Przecież na bank wpisują to w jeden system...