Odnośnie problemu, to teraz się zastanawiam czy być bardziej radykalny, ale boję się jednego. Chcę u nich serwisować auto. Czy nie będą mi robić jakiś złośliwości
Nowy Kodiaq z porysowanym lakierem
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Re: Nowy Kodiaq z porysowanym lakierem
Przedni radar działa pięknie
Odnośnie problemu, to teraz się zastanawiam czy być bardziej radykalny, ale boję się jednego. Chcę u nich serwisować auto. Czy nie będą mi robić jakiś złośliwości
Tylko czy im się to opłaci? Internet to teraz potężna broń na nieuczciwych sprzedawców, ale czy nie odbije mi się to przypadkiem czkawką?
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Ja na Twoim miejscu po tym co Ciebie spotkało a raczej Twojego Kodiaqa, omijał bym ten pseudo Salon szerokim łukiem 
Takie praktyki są po prostu niedopuszczalne
Takie praktyki są po prostu niedopuszczalne
- michalmiko
Jeszcze lepsze, że tam pracował kilka lat temu mój kolega :/
Jak się nie dogadam, to lecimy na grubo. Napisałem do Zachara (jeszcze nie odpisał), Emil i lokalny tygodnik są zainteresowani tematem (w tym tygodniku co dziwne, są mocno reklamowani, a mimo to chcą pomóc). Nie zostanę sam z problemem, jak się nie dogadam
Jak się nie dogadam, to lecimy na grubo. Napisałem do Zachara (jeszcze nie odpisał), Emil i lokalny tygodnik są zainteresowani tematem (w tym tygodniku co dziwne, są mocno reklamowani, a mimo to chcą pomóc). Nie zostanę sam z problemem, jak się nie dogadam
- michalmiko
Liczyłeś ,że wystraszą się po "pierwszym" zgłoszeniu
? Niestety jak ktoś wspomniał dealerzy są na własnym rozrachunku i bez dość mocnych argumentów tj. prawnik + ( Media i Centrala Skody) Twoja walka będzie długo trwać , konieczne konkretne uderzenie
i nie odpuszczanie . O szkodzie transportowej powinieneś być poinformowany i chyba nawet dają papiery do podpisu jak się nie mylę i w zależności od szkody jest też gratyfikacja ( zaczynają zawsze od giftu na odczep się wiec też należy kalkulować
).
- michalmiko
Wiesz, myślałem, że będą chcieli się jakoś dogadać
Skoro są na własnym rozrachunku, to skoro nie chcę lakierowania, to za równowartość powinni coś innego zaproponować, a mi się wydaje, że oni wolą polakierować, bo obciążą tym importera. Tak było w przypadku ryski na dokładce pod zderzakiem.
Masz rację, powinny być takie papiery i tak miało być, ale jakoś tak wyszło, że to ponoć była za drobna usterka, że nic nie dali do podpisania. Za to dali mi 300zł rabatu na gwarancję, lepsze dywaniki i śmietniczkę
No i oczywiście wymienili dokładkę, za którą zapłacił importer
Masz rację, powinny być takie papiery i tak miało być, ale jakoś tak wyszło, że to ponoć była za drobna usterka, że nic nie dali do podpisania. Za to dali mi 300zł rabatu na gwarancję, lepsze dywaniki i śmietniczkę
- michalmiko
Mały update 
Sprawa się ruszyła na moją korzyść. Sprawa od razu ruszyła jak odpowiedziałem na powyżej wstawione pismo i złożyłem reklamację do centrali. Czyli u mnie było nieco inaczej niż napisał Janoush
Po złożeniu reklamacji (poinformowałem o tym dealera) dostałem bardzo szybko telefony z propozycją od Kierownik salonu. Na drugi dzień, czyli dziś odpowiedź od Skody, że dealer przekazał im informacje, że się dogadaliśmy. Czyli da się
Jak dojdzie do skutku (a tak powinno być), to będę zadowolony.
Sprawa się ruszyła na moją korzyść. Sprawa od razu ruszyła jak odpowiedziałem na powyżej wstawione pismo i złożyłem reklamację do centrali. Czyli u mnie było nieco inaczej niż napisał Janoush
-
Dil
- Samochód: Kodiaq Sportline Szary Steel
No i jak sprawa już załatwiona?michalmiko pisze: ↑28 sie 2018, 23:11Mały update
Sprawa się ruszyła na moją korzyść. Sprawa od razu ruszyła jak odpowiedziałem na powyżej wstawione pismo i złożyłem reklamację do centrali. Czyli u mnie było nieco inaczej niż napisał JanoushPo złożeniu reklamacji (poinformowałem o tym dealera) dostałem bardzo szybko telefony z propozycją od Kierownik salonu. Na drugi dzień, czyli dziś odpowiedź od Skody, że dealer przekazał im informacje, że się dogadaliśmy. Czyli da się
Jak dojdzie do skutku (a tak powinno być), to będę zadowolony.
- michalmiko
Dziś wymiana grilla i odbiór rekompensaty. Nowy grill jakby się przyjrzeć, też ma ryski, ale nie takie jak poprzedni, także już nie będę się czepiał. Chyba za wiele sobie obiecywałem po nowym samochodzie, może w innych markach i salonach jest inaczej?! Nie drążę już tematu, bo za dużo nerwów mnie to kosztuje.
W ramach ugody wywalczyłem felgi Sirius 19". Wiedziałem, że kasy nie dadzą, a z akcesoriów niczego nie potrzebuję, bo już wszystko mam. Proponowali mi koła zimowe 17"
, ale ja już mam 18 na zimę. Tak więc mam nowe felgi, z którymi jeszcze nie wiem co zrobię 
W ramach ugody wywalczyłem felgi Sirius 19". Wiedziałem, że kasy nie dadzą, a z akcesoriów niczego nie potrzebuję, bo już wszystko mam. Proponowali mi koła zimowe 17"