Witam
Z cennika wynika że w Amundsen jest usługa Infotainment Online na 1 rok, a w opisie tej usługi jest "Infotainment Online oferuje szeroki zakres usług: informacje o sytuacji na drodze". Czy w takim razie w nawigacji Amundsen jest informacja o korkach online?
Jaka jest cena Infotainment Online po darmowym roku?
Skąd Amundsen ma Internet? Czy ma gniazdo sim i wystarczy jakiś internet LTE włożyć np. nju mobile?
Czy aktualizacje map są darmowe?
Pozdrawiam
Mateusz
Admundsen + informacja o korkach
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Re: Admundsen + informacja o korkach
Tak, w Amundsenie jest informacja o korkach. Gniazdo SIM jest tylko w systemie Columbus. Internet udostępniasz po przez WiFi ze smartfona lub modem USB. U mnie mam router WiFi w samochodzie i w ten sposób się łączy z samochód z Internetem 
Na razie aktualizacje map masz darmowe ( można też pobierać je z serwerów VW - aktualizacje pojawiają się tam szybciej niż u Skody) , eCall jest darmowe przez 14lat później nie wiadomo, Info... Online masz przez rok free później ok 300zł ( info pojawia się na koncie Skoda Connect i można tam zakupić aktualizacjeefreet pisze: ↑25 lip 2018, 21:18Witam
Z cennika wynika że w Amundsen jest usługa Infotainment Online na 1 rok, a w opisie tej usługi jest "Infotainment Online oferuje szeroki zakres usług: informacje o sytuacji na drodze". Czy w takim razie w nawigacji Amundsen jest informacja o korkach online?
Jaka jest cena Infotainment Online po darmowym roku?
Skąd Amundsen ma Internet? Czy ma gniazdo sim i wystarczy jakiś internet LTE włożyć np. nju mobile?
Czy aktualizacje map są darmowe?
Pozdrawiam
Mateusz
Dzięki za odpowiedzi. Trochę dużo 300zl, chyba pozostanę przy android auto.
Tylko zastanawiam się jak wpływa android auto na funkcjonalność samochodu. Np chcę zmienić radio, klime, albo jakieś inne ustawienia, a ekran wyświetla mi nawigacje z Androida, czy android płynnie przełączy się na samochodowy interfejs i później wróci do nawigacji?
Tylko zastanawiam się jak wpływa android auto na funkcjonalność samochodu. Np chcę zmienić radio, klime, albo jakieś inne ustawienia, a ekran wyświetla mi nawigacje z Androida, czy android płynnie przełączy się na samochodowy interfejs i później wróci do nawigacji?
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Nawet jak płynnie nie wróci, to wciskasz przycisk "app" i po sprawie
Rozumiem że używasz i polecasz?
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Tak. Nawigacja Skody nie spełnia moich wymagań. Korzystam z NaviExpert
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Efreet, ale to nie tylko dostęp do aktualizacji map, ale również do samochodu po przez aplikację Skoda Connect 
Ecall działa przez 12 lat (nie 14). Ciekawe co później
Ecall działa przez 12 lat (nie 14). Ciekawe co później
-
janoush
- Samochód: Kodiaq Style 2.0TSI, Astra J 1.6
Pobrałem "Bundle 1" dla Discovery Media. Po rozpakowaniu jest folder "maps" z zawartością.
I teraz co dalej ?
Wgrać go wprost na kartę SD, czy jakieś zabiegi są potrzebne ?
janoush
wrzucasz na kartę SD a ją do czytnika
, Columbusa się tylko aktualizuje bo ma mapy na dysku