Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
rpp
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: rpp »

2.0TSI Sportline - praktycznie wszystko z listy dodatków oprócz haka, 3-ciego rzędu siedzeń, webasto i jakiś drobiazgów (typu elektrycznie regulowany fotel pasażera).
Jak zamawiałem to dealer namówił mnie na Sportline (miał być Style) twierdząc, że z jego doświadczenia Sportline jakoś szybciej trafia do produkcji. Mimo, że do Sportline'a musiałem pododawać więcej rzeczy (to co Style miał w standardzie) i finalnie wyszło ciut drożej to zaważył kolor, który moim zdaniem z czarnymi dodatkami wygląda super a na Style'u z chromami jakoś mi nie podszedł (czerwony metalik).

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Faktycznie Spotline szybciej się produkują. Ja muszę grzecznie poczekać na mojego Style i przerobić na Sportline
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

rpp pisze:
09 lip 2018, 12:01
2.0TSI Sportline - praktycznie wszystko z listy dodatków oprócz haka, 3-ciego rzędu siedzeń, webasto i jakiś drobiazgów (typu elektrycznie regulowany fotel pasażera).
Jak zamawiałem to dealer namówił mnie na Sportline (miał być Style) twierdząc, że z jego doświadczenia Sportline jakoś szybciej trafia do produkcji. Mimo, że do Sportline'a musiałem pododawać więcej rzeczy (to co Style miał w standardzie) i finalnie wyszło ciut drożej to zaważył kolor, który moim zdaniem z czarnymi dodatkami wygląda super a na Style'u z chromami jakoś mi nie podszedł (czerwony metalik).
Szkoda, że odpuściłeś webasto. Ten element wyposażenia wyróżnia Kodiaqa od kilku konkurentów w tej klasie. Zimą komfort użytkowania pierwsza liga.

nasty
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190KM

Post autor: nasty »

Tomala72 pisze:
10 lip 2018, 16:53
Szkoda, że odpuściłeś webasto. Ten element wyposażenia wyróżnia Kodiaqa od kilku konkurentów w tej klasie. Zimą komfort użytkowania pierwsza liga.
Oj tak, podpisuję się pod tym. Dla mnie to był jeden z najważniejszych elementów wyposażenia. Koniecznie chciałem to mieć w aucie i nie zawiodłem się.

Są tylko dwa problemy z tym:
Największy problem to pamiętać, aby to włączyć :) Czasem zapomnę i klnę na siebie wsiadając do zimnego (zimą) / nagrzanego (latem) samochodu. Ale w 90% przypadków pamiętam i jak już pamiętam to pełen komfort. Przez całą zimę ani razu (!) nie skrobałem szyby.

Drugi problem to aplikacja skody, która czasem odmawia posłuszeństwa i nie chce się połączyć. Szlag mnie trafia, bo nie noszę tego dodatkowego pilota do webasto, tylko korzystam z tej aplikacji, bo to wygodne. Wygodne, pod warunkiem, że działa :( Ale to nie jest problem z samym webasto, tylko z tą durną aplikacją i liczę, że kiedyś to w końcu naprawią. Poza tym - zawsze można nosić tego pilota.

coolnba
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 150 KM 4x4 DSG-7

Post autor: coolnba »

No to zobaczymy ile będzie się czekać zamówienie złożone 21.06.2018 teraz się dowiedziałem że produkcja zaplanowana na drugą połowę listopada i odbiór w pierwszym tygodniu grudnia u dealera w Poznaniu.

Awatar użytkownika
stingerA6

Mój zamówiony 25.06 i nie ma na razie szans na przypisanie konkretnego tygodnia produkcji

coolnba

stingerA6 pisze:
11 lip 2018, 13:22
Mój zamówiony 25.06 i nie ma na razie szans na przypisanie konkretnego tygodnia produkcji
Wiesz u mnie koleś od Dealera też pisze że to na razie jeszcze luźna data nie pewna :)

coolnba

Do tego jest przerwa w produkcji w Lipcu czy Sierpniu :)

Awatar użytkownika
stingerA6

coolnba pisze:
11 lip 2018, 14:55
stingerA6 pisze:
Wiesz u mnie koleś od Dealera też pisze że to na razie jeszcze luźna data nie pewna :)
Ewidentnie przypuszczenie handlowca

coolnba

stingerA6 pisze:
11 lip 2018, 16:26
coolnba pisze:
11 lip 2018, 14:55
stingerA6 pisze:
Ewidentnie przypuszczenie handlowca
Dokładnie a do tego ja trochę poczekam niby zamówienie flotowe ale Business Grey , 4x4 2.0 TDI 150 KM z hakiem jeszcze do tego w wersji Style :)

ODPOWIEDZ