Dla ścisłości, zapinam pasy, ale jak się kręcę po mieście i wysiadam co chwilę z samochodu to wpinam sobie samą końcówkę. Widzę, że kolega lubi być krytyczny i wszechmądry
Wyłączenie alarmu niezapiętych pasów
Re: Wyłączenie alarmu niezapiętych pasów
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Ja mam nawyk wyrobiony jak u małpy, że wsiadając zapinam.
Znajomy jadąc bez pasów zaliczył dzwona właśnie w mieście jak babeczka wyjechała z podporządkowanej. Dwa miesiące w gorsecie.
Znajomy jadąc bez pasów zaliczył dzwona właśnie w mieście jak babeczka wyjechała z podporządkowanej. Dwa miesiące w gorsecie.
Serio nie kumam co was kosztuje zapięcie pasów. Ja to robię automatycznie, wsiadam - zapinam, nawet jak mam do przejechania 10 metrów.
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
We mnie kilka lat temu wjechała kobieta prawie pod samym domem. Stało się to na skrzyżowaniu, jak skręcałem z głównej, a ona włączała się do ruchu. Gdyby nie pasy, pewnie bym wyleciał gdzieś na bok, albo zrobił krzywdę pasażerowi obok. Nawet kobiety w zaawansowanej ciąży czy pacjenci po operacjach serca (przecięty mostek) mają obowiązek zapinania pasów.
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Admin proszę temat do archiwum
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Sam temat ma sens, dyskusja na temat sensowności zapinania pasów mniej…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum!